Hiç kızışmayan erkek olabilir mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan BadoDe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
O benim elimde bi olsa ona ben kafeste ters takla.bile attiririm da iste imkanlar el vermio :)
Bizimkisi size gelemez ama bir fikriniz var ise konu ile ilgili bixe yardımcı olabilirsiniz. Ters taklaysa zaten kendi yapıyor 😊 öğretmemize gerek kalmadan hemde

Kendi kendine konuşması başka.Aynada kendi yansımasını görerek karşıda başka bir kuş algılaması başka.Hayvanlar dünyasında şu kural vardır.Elinde olanın kısmetini bil kaybetme.
Kıymetini
Kuşun mırıldanması ile eş beğenmemesinin bir alakası yok.Kuş aynada gördüğü yansımasını benimsiyor.Yanına koyduğunuz dişi kuşlara bu yüzden ilgi göstermiyor.

Kıymetini

Kuşun mırıldanması ile eş beğenmemesinin bir alakası yok.Kuş aynada gördüğü yansımasını benimsiyor.Yanına koyduğunuz dişi kuşlara bu yüzden ilgi göstermiyor.
Hayır eş beğenmiyor diye mırıldanıyor demedim, kendi kendine konuşması ve kendini sevmesi gibi algıladım

Screenshot_20201114_000750.jpg

@MeCHuLBeY

Mutlu kuşumuzu eş alarak mutsuz mu ediyoruz? Bizimkisi hep polyanna gibi gagada yese bıcır bıcır ama

Aynen öyle yapıyorsunuz. Size daha önce de söyledim kuşunuz halinden gayet memnun :)

Kuşunuzun mırıldanmasını bir kenara bırakalım.Bunu her mutlu ,sağlıklı kuş belli zamanlar yapar.

Aynada gördüğü yansıması kuşunuzun kafasını karıştırmış.Hayvanlarda mantık yoktur.Yani bu karşımdaki ayna ve ben kendimi aynada görüyorum diye düşünmez.Aynadaki yansımasını kafesteki kuşta olduğu gibi camın arkasında olarak algılıyor.

Kuşunuzun mırıldanmasını bir kenara bırakalım.Bunu her mutlu ,sağlıklı kuş belli zamanlar yapar.

Aynada gördüğü yansıması kuşunuzun kafasını karıştırmış.Hayvanlarda mantık yoktur.Yani bu karşımdaki ayna ve ben kendimi aynada görüyorum diye düşünmez.Aynadaki yansımasını kafesteki kuşta olduğu gibi camın arkasında olarak algılıyor.
Bir okadar zamandır da ayna yok kafesinde etraftakileri saymazsak.. Yinede bunu eş tutmamaya baplayabilir miyiz sizce?

Bir şey daha danışmak isterim peki kuşlar zifiri karanlıkta görür mü bizimkisi her şeyi yapıyor anormal olan benimkisi olamaz değil mi?

Muhabbet kuşları karanlıkta çok fazla göremezler ama gün içerisinde gezindikleri yerleri ezbere bilirler. Yemliğin, suluğun ve tüneklerin yerini ezbere bildikleri için geceleri kafes içerisinde kolaylıkla hareket edebilirler.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bir okadar zamandır da ayna yok kafesinde etraftakileri saymazsak.. Yinede bunu eş tutmamaya baplayabilir miyiz sizce?
Ayna aynadır.Kafes içinde veya dışında olması fark etmez.Kuşunuz baktığında hep aynı kuşu görüyor.Büyük bir ihtimal kuşunuz bu yüzden diğer eşleri beğenmiyor.

Bir ekleme yapayım.Seyrettiğim bir kuş belgeselinde Bir kuş türünün erkekleri bire bir aynı ve hiç bir farkları yok.8 - 10 erkek aynı yerde toplanıyor.Dişiler çiftleşmek için bu bölgeye geliyor.Bu kadar erkek içinde dişiler hep aynı erkekle çiftleşiyor.Bilim insanları dahi bunu çözememişler.Dişi kuşlar bu erkekte diğerlerinden farklı ne görüyorlar.

Kuşlar aynada gördüklerini başka bir hayvan sandıklarından onlara kur yapıyorlar bunlar onların psikolojisini bozuyor oldukça. Evcil yetişen kuşlar yabani kuşlarla kolay kolay eş tutmaz zaten. Dediğim gibi kuşunuz halinden mutlu bundan daha önemli bir şey yok zaten. İlla bir eşi olsun istiyorsanız yeni yeme düşmüş bir yavru alıp eğitirseniz kuşunuz daha kolay eş tutacaktır.

Bir ekleme yapayım.Seyrettiğim bir kuş belgeselinde Bir kuş türünün erkekleri bire bir aynı ve hiç bir farkları yok.8 - 10 erkek aynı yerde toplanıyor.Dişiler çiftleşmek için bu bölgeye geliyor.Bu kadar erkek içinde dişiler hep aynı erkekle çiftleşiyor.Bilim insanları dahi bunu çözememişler.Dişi kuşlar bu erkekte diğerlerinden farklı ne görüyorlar.
Kuşlar mor ötesi ışıkları da görebiliyorlar. Biz göremediğimiz için bize aynı geliyor diye biliyorum ben.

Kuşlar mor ötesi ışıkları da görebiliyorlar. Biz göremediğimiz için bize aynı geliyor diye biliyorum ben.
Eğer ki böyle bir fark olsaydı olayı çözerlerdi.Kuşlar bizden çok farklı şekilde baktıkları için gördükleri hepsi farklı birer erkek.Bizim gözümüze hepsi aynı görünüyor.
Koyun sürüsünde kuzular nasıl annelerini buluyorsa buda öyle bir şey herhalde.

Eğer ki böyle bir fark olsaydı olayı çözerlerdi.Kuşlar bizden çok farklı şekilde baktıkları için gördükleri hepsi farklı birer erkek.Bizim gözümüze hepsi aynı görünüyor.
Koyun sürüsünde kuzular nasıl annelerini buluyorsa buda öyle bir şey herhalde.

Belgesellerde, ebeveynlerin yavrularını kokularından ayırt edebildiklerinden bahsediliyor ama ne kadar doğrudur bilemem :D

Değişik bir izlenim zaten %100 ne yaptıklatını anlasak buralarda soru sormaya gerek kalmaz 🙄 kendimizi anlayamayan bizler başka türün ihtiyaçlarını anlamaya çabalıyoruz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri