HİNT BÜLBÜLÜMÜN BURUN KANAMASI DURMUYOR VE SİYAH DIŞKILIYOR

muhabbetkusum444

Yeni Üye
1 saat önce hint bülbülümün burnunun kanamaya başladığını fark ettim. Ağzından kan gelmiyor. Durdurmaya çalıştım, peçete filan basmaya çalıştım, burnunu yıkadım. Ama sonrasında baktığımda kan gelmeye devam ediyordu. Lütfen yardım edin çok korkuyorum, bu kuşların zaten ne kadarcık kanı var, çok kan kaybetmiş olmasından korkuyorum. Ve biraz önce siyah renkte dışkı yaptı

Siyah renkli dışkı kan olabilir,anormaldir. İç kanama olabilir. Kuşunuz bir yerlere çarptı mı? Ayrıca mesela karaciğer yağlanmasının ileriki evrelerinde de burunda kanamalar görülebilir. Kuşunuzu kanatlı kliniğine muayene ettirin. Kanama basit bir şey değildir.

Kafesin içinde kendi kendine kafese çarpmış olabilir, şimdiye kadar böyle bir şey olmamıştı, bir anda başladı, siyak dışkı burun kanamasından kaynaklanıyor olabilir mi, burun kanamasını durdurursak dışkısı da düzelebilir mi? Ve burun kanamasını acilen durdurmak için ne yapmam gerekiyor

Kafesin içinde kendi kendine kafese çarpmış olabilir, şimdiye kadar böyle bir şey olmamıştı, bir anda başladı, siyak dışkı burun kanamasından kaynaklanıyor olabilir mi, burun kanamasını durdurursak dışkısı da düzelebilir mi? Ve burun kanamasını acilen durdurmak için ne yapmam gerekiyor

Burun dediğiniz şey gaga mı onu belirtin önce? Gagasının dışı mı kanıyor yoksa burun deliğinden mi kan geliyor bu ikisi arasında dağlar kadar fark var.
Ayrıca kuşun son yaptığı dışkılarının fotoğrafını ve güncel videosınu yükleyiniz.
Foto için hızlıresim.com, video için streamable.com sitesini kullanabilirsiniz.

Eğer kanama gaganın dış yüzeyinde ise burun deliğine kaçırmamaya dikkat ederek mısır nişastası/unu kullanıp tampon yapabilirsiniz. Veya hiç kullanılmamış steril kan taşı varsa sürebilirsiniz. Eğer kanama burun deliklerinin içinden geliyor ise durum farklı. Kuşun iştah ve enerji durumu nedir? Öğürme kusma var mı?

O zaman işin rengi değişti. Selçuk hocayı etiketliyorum @Selçuk YÜKSEL

Siz dışkıları atın dışkılar önemli 👍🏻

Eğer bir miktar kan yutmuşsa dışkının renginin siyaha dönmesi ondandır. Ama kan yutmadan önce de siyah idiyse ciddi bir hastalık belirtisidir. Detaylı bilgi verip video da paylaşırsanız yardımcı oluruz.

Geri