Göz problemi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan özkan72
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

özkan72

Paylaşımcı Üye
Merhaba arkadaşlar erkek muhabbet kuşum da hiç bir sorun yok iken bir gözü 1 günde karar di çevresinde ki tüyler de döküldü foto koyuyorum ne tür bir hastalık dır acaba göz nezlesi gibi belirtileri var teramisin ve damla kullanıyorum 5 gündür fakat düzelme yok gibi ilerlemiyor da düzelmiyor da yardımcı olursanız memnun olurum

Ekli dosyalar

• IMG_20191104_153919.jpg
    IMG_20191104_153919.jpg
    3.1 MB · Görüntüleme: 50
  • IMG_20191104_153838.jpg
    IMG_20191104_153838.jpg
    3.9 MB · Görüntüleme: 54
Dışkı fotoğrafı ekler misiniz? Halsizlik, kabarma gibi belirtileri var mı?

Dışkı fotoğrafı ekler misiniz? Halsizlik, kabarma gibi belirtileri var mı?
Bazı saatlerde halsizlik oluyor ama sürekli değil kabarma da yok dişi biraz kovalıyor acaba gözüne vurdu mu yoksa hastalık mı onu çözemedim bos yere de damla kullanmasam bari sağlam gözü de kör etmeyim diyorum

Merhaba arkadaşlar erkek muhabbet kuşum da hiç bir sorun yok iken bir gözü 1 günde karar di çevresinde ki tüyler de döküldü foto koyuyorum ne tür bir hastalık dır acaba göz nezlesi gibi belirtileri var teramisin ve damla kullanıyorum 5 gündür fakat düzelme yok gibi ilerlemiyor da düzelmiyor da yardımcı olursanız memnun olurum
Aynısı benim kusunda da oldu ben terramycın krem kullandım 3 4 gün icinde gecti. Birde ben çay sürdüm ama sizin kuşunuzda ters tepki verebilir çay sürmeyin genede terramycın kremi goz etrafina sürun 1 hafta icinde geçer

Aynısı benim kusunda da oldu ben terramycın krem kullandım 3 4 gün icinde gecti. Birde ben çay sürdüm ama sizin kuşunuzda ters tepki verebilir çay sürmeyin genede terramycın kremi goz etrafina sürun 1 hafta icinde geçer
Gentagut sabah akşam damlatiyorum günde 1 sefer de teramisin sürüyorum teramisin den sonra çok kasitiyor gözünü tunege tellere felan sürüyor bende gece yatirmadan önce sürmeye önem gösteriyorum bakalım kesin sonucu bildiririm inşallah umarım düzelir dişi yuvaligi hazırlamaya başlamış ti yavaş yavaş

Gentagut sabah akşam damlatiyorum günde 1 sefer de teramisin sürüyorum teramisin den sonra çok kasitiyor gözünü tunege tellere felan sürüyor bende gece yatirmadan önce sürmeye önem gösteriyorum bakalım kesin sonucu bildiririm inşallah umarım düzelir dişi yuvaligi hazırlamaya başlamış ti yavaş yavaş
İNŞALLAH düzelir birşey olacağını pek sanmıyorum ama.

Bu da çift hali

Ekli dosyalar

• IMG_20191104_172900.jpg
    IMG_20191104_172900.jpg
    3.4 MB · Görüntüleme: 47

şöyle bir link buldum nette.

aynısından benim kuşta da olmuştu. ben sade yem verdim ve suyuna elma sirkesi kattım. bir de sarımsak kürü uyguladım geçti. tabi bu yaptıklarımın ne kadar olayla alakası vardı bilmiyorum. ben sarımsak kürünün geçirdiğini düşünüyorum. yapılışı:
1 suluk kadar su tasa dökülür.
1 diş sarımsak ikiye kesilir tasa koyulur.
48 saat su bekletilir.
sarımsak çıkarılır.
içinde sarımsak bekletilmiş su yarım suluk doldurulur.
kalanı sade içme suyu ile tamamlanır.
1 gün kafeste tutulur. kuş su içmediyse 2. gün de tutulur. sonra kafesten alınır.

bu kür ilk kullanımda 2 haftada bir sonra ayda 1 yapılır.

normalde de ayda bir yapılan kür yani. bir zararı yok. ekstra belirteyim. sadece suyu kullanın. içindeki sarımsağı suluğa koymayın sakın.

ayrıca şu linki buldum.

bir de şu an hatırladığım ve bence nedeni bu olma ihtimali yüksek olan candida mantarı var. bu candida çok acayip bir mantar. notmalde insanda da var. ama bazen aşırı çoğalınca sorunlar oluşuyor. link aşağıda. muhabbet kuşu candida deyince daha fazla kaynak bulabilirsiniz nette.

ayrıca göz nezlesi diye aratınca da ilginç videolar çıkıyor.

tabi en doğrusunu veteriner bilir. geçmiş olsun.

şöyle bir link buldum nette.

aynısından benim kuşta da olmuştu. ben sade yem verdim ve suyuna elma sirkesi kattım. bir de sarımsak kürü uyguladım geçti. tabi bu yaptıklarımın ne kadar olayla alakası vardı bilmiyorum. ben sarımsak kürünün geçirdiğini düşünüyorum. yapılışı:
1 suluk kadar su tasa dökülür.
1 diş sarımsak ikiye kesilir tasa koyulur.
48 saat su bekletilir.
sarımsak çıkarılır.
içinde sarımsak bekletilmiş su yarım suluk doldurulur.
kalanı sade içme suyu ile tamamlanır.
1 gün kafeste tutulur. kuş su içmediyse 2. gün de tutulur. sonra kafesten alınır.

bu kür ilk kullanımda 2 haftada bir sonra ayda 1 yapılır.

normalde de ayda bir yapılan kür yani. bir zararı yok. ekstra belirteyim. sadece suyu kullanın. içindeki sarımsağı suluğa koymayın sakın.

ayrıca şu linki buldum.

bir de şu an hatırladığım ve bence nedeni bu olma ihtimali yüksek olan candida mantarı var. bu candida çok acayip bir mantar. notmalde insanda da var. ama bazen aşırı çoğalınca sorunlar oluşuyor. link aşağıda. muhabbet kuşu candida deyince daha fazla kaynak bulabilirsiniz nette.

ayrıca göz nezlesi diye aratınca da ilginç videolar çıkıyor.

tabi en doğrusunu veteriner bilir. geçmiş olsun.
Teşekurler ilginiz için bu vb birçok yazıyı okudum Google da genellikle bu hastalıklarda göz çevresinde kabuklanma ve yara oluşuyor benim anlamadığım bendeki kuşun tek gözü kap kara oldu içindeki beyazlık neredeyse yok diğer gözü normal atiggim resimlerde buna benzer resim ve bilgi bulamadım Google da enteresan gerçekten yinede sagolun emeğiniz için

Veterinere gitmeniz en doğrusu olacaktır. Göz çevresindeki tüy dökülmesi gözünün durumu göz nezlesi gibi duruyor ama yine de buradan kesin bir şey söylemek olanaksız.

Doksisiklin etken maddeli ilaç kullanılması gerekiyor. Haricende gözüne tobrased göz damlası (diğer damlalar işe yaramıyor) damlatılması gerekiyor.

Hocam kuş da halsiz lik var Dışkı resmi ekliyorum

Ekli dosyalar

• IMG_20191111_140137.jpg
    IMG_20191111_140137.jpg
    3.1 MB · Görüntüleme: 29
Doksisiklin etken maddeli ilaç kullanılması gerekiyor. Haricende gözüne tobrased göz damlası (diğer damlalar işe yaramıyor) damlatılması gerekiyor.
Doksisiksin etken maddeli örnek verebilir misiniz düzgün bilgi bulamadım Google da

Geri