BeautiBird
Onursal Üye
Tırnak baya uzun evet,kesmeyi biliyor iseniz kesiniz. Gayet uzun ve rahatsız eder.
Hocam ağzının içine baktım şimdi, yok gibi. Normal gibi duruyor. Gündüz yaptığı dışkıları kokladım kötü kokmuyor.Ağzının içine iyice bakın inceleyin. Kokuya da bakın yaklaşıp. Ağzında mukoza salyamsı veya peynirimsi şeyler var mı kontrol edin. Bu arada dışkılarda kötü bir koku var mı?
Gündüz dışkıları kokmuyor. Gece yaptığı kötü dışkıları çöpe atmıştım. Çöpten alıp kokladım. Çöpteki diğer şeylerin kokusu var fakat onun dışında kötü koku gelmedi hocam.Tırnak baya uzun evet,kesmeyi biliyor iseniz kesiniz. Gayet uzun ve rahatsız eder.
İlk videoyu izlemiştim zaten ordaki ağız hareketlerinden belli kuşun hasta olduğu tam ilerlememiş ama ilerleyecek. İmkan varsa veterinere götürün yoksa dediğim tedaviye başlayın.Hiç tırnak kesmedim. Videolarda ucundan azıcık kesin diyorlar ama azıcık değil baya kesmek gerek sanırım. Kılcal damar gibi birşey var hocam, ona getirmeden kesmeyi deneyebilirim ama uzun olan tırnak siyah olmuş belli olmuyo.
Hocam flagyl reçetesiz verilmiyormuş. Nasıl alabilirim? Aile hekimine mi yazdırmam gerek? Başka yolu var mı?İlk videoyu izlemiştim zaten ordaki ağız hareketlerinden belli kuşun hasta olduğu tam ilerlememiş ama ilerleyecek. İmkan varsa veterinere götürün yoksa dediğim tedaviye başlayın.
Hocam ilk videoda ağız hareketleri çok belli. Şimdi yanına gittim ağzı hiç hareket etmiyor. İlk video ile alakası yok şu an ama videoda ağzı sürekli hareket ediyor.Ben ilk videoyu açamadım açılmadı. Trikomonisteki dil hareketi varsa o zaman Trikomonis olma durumunu ele alabiliriz.
İzlediğim yeni videoda ise sorun görmedim pek.
Trikomonas paraziti yukarıda attığım görseldeki gibi ağız içinde pamukçuğa neden olur. Kuş sürekli dilini hareket ettirir dışarıya çıkarmak için. Bu da trikomonisin belirtilerindendir.
Attığım bu videodaki gibi ağız hareketi var mı kuşta?
O hareketi yaparken elinize alıp ağzının içini kontrol eder misiniz yem var mı yok mu bakın. Benim kuşta ağız hareketi yapar arada. Başta beni düşündürmüştü acaba trikomonas mı var diye. Ama sonra biraz gözlemleyince anladım ki bizimki ağzına yem alıyor ve onu ağzında çevirip oynayıp duruyor. Bunu huy edinmiş bizimki. O yüzden sizde bir kontrol edin o hareketi yaparken ağzından yem parçası düşecek mi diye bakın veya ağzının içini nazikçe kontrol edin.Hocam ilk videoda ağız hareketleri çok belli. Şimdi yanına gittim ağzı hiç hareket etmiyor. İlk video ile alakası yok şu an ama videoda ağzı sürekli hareket ediyor.
Hocam bu aralar imkanım yok ama eczanede insanlar için satılan ilacı vermeye tedirgin oldum biraz. Veterinere götürürsem swap testi alacak 3 gün sonra belli oluyor. Sonrasında muhtemelenİlk videoyu izlemiştim zaten ordaki ağız hareketlerinden belli kuşun hasta olduğu tam ilerlememiş ama ilerleyecek. İmkan varsa veterinere götürün yoksa dediğim tedaviye başlayın.
Tamam hocam şimdi tekrar kontrol edeceğim. Bazen yem alıp ağzında geviyor çıt çıt ses geliyor. İlk videoda o ağız hareketi çok belli ama şimdi yanına gittiğimde hiç yapmadı. Elime alıp tekrar bakacağım hemen yazarım.O hareketi yaparken elinize alıp ağzının içini kontrol eder misiniz yem var mı yok mu bakın. Benim kuşta ağız hareketi yapar arada. Başta beni düşündürmüştü acaba trikomonas mı var diye. Ama sonra biraz gözlemleyince anladım ki bizimki ağzına yem alıyor ve onu ağzında çevirip oynayıp duruyor. Bunu huy edinmiş bizimki. O yüzden sizde bir kontrol edin o hareketi yaparken ağzından yem parçası düşecek mi diye bakın veya ağzının içini nazikçe kontrol edin.
Hocam bu aralar imkanım yok ama eczanede insanlar için satılan ilacı vermeye tedirgin oldum biraz. Veterinere götürürsem swap testi alacak 3 gün sonra belli oluyor. Sonrasında muhtemelen baytril verecek.İlk videoyu izlemiştim zaten ordaki ağız hareketlerinden belli kuşun hasta olduğu tam ilerlememiş ama ilerleyecek. İmkan varsa veterinere götürün yoksa dediğim tedaviye başlayın.
Hocam 5 dakika kadar gözlemledim. Ağzını hareket ettirmedi o şekilde. Elime alıp tarttım. 37-38 gram geliyor. Daldarı yemiş biraz. Ağzını açmaya çalıştım. Çok açamadım ama fotoğrafdaki gibi birşey göremedim ben. Birde ağzını kokladım ama kokusuzdu.O hareketi yaparken elinize alıp ağzının içini kontrol eder misiniz yem var mı yok mu bakın. Benim kuşta ağız hareketi yapar arada. Başta beni düşündürmüştü acaba trikomonas mı var diye. Ama sonra biraz gözlemleyince anladım ki bizimki ağzına yem alıyor ve onu ağzında çevirip oynayıp duruyor. Bunu huy edinmiş bizimki. O yüzden sizde bir kontrol edin o hareketi yaparken ağzından yem parçası düşecek mi diye bakın veya ağzının içini nazikçe kontrol edin.
Hocam o videoyu tekrar izledim. Ağzını sürekli hareket ettirmiş. Fakat az önce 5 dakika kadar gözlemledim. Ağzını hiç hareket ettirmedi. Acaba videoyu çekerken yem vardı onu mu ağzında oynatıyordu?İlk videoyu izlemiştim zaten ordaki ağız hareketlerinden belli kuşun hasta olduğu tam ilerlememiş ama ilerleyecek. İmkan varsa veterinere götürün yoksa dediğim tedaviye başlayın.
O hareketi ne zamanlar yapıyor iyi gözleyin. Yem yokken yapıyorsa sıkıntı var demektir. Ayrıca dışkısında da belirti var. İsterseniz veterinere götürün tercih sizin.Hocam o videoyu tekrar izledim. Ağzını sürekli hareket ettirmiş. Fakat az önce 5 dakika kadar gözlemledim. Ağzını hiç hareket ettirmedi. Acaba videoyu çekerken yem vardı onu mu ağzında oynatıyordu?
Hocam daha sonrasında epey izledim. Hiç yapmadı. Ağzını kokladım, kokmuyordu.O hareketi ne zamanlar yapıyor iyi gözleyin. Yem yokken yapıyorsa sıkıntı var demektir. Ayrıca dışkısında da belirti var. İsterseniz veterinere götürün tercih sizin.
Hayır baytril olmaz. Protozoal bir hastalıktır trikomonas antibiyotiklerin çoğu fayda etmez. Aile hekiminize yazdırın evde dursun gerekirse kullanırsınız gerekmezse kullanamazsınız. Bana kalırsa gerekecek ama.Hocam daha sonrasında epey izledim. Hiç yapmadı. Ağzını kokladım, kokmuyordu.
Tek ayağını gövdesine çekiyordu 2-3 gündür. Tırnakları çok uzun diye canını acıtıyordu herhalde. Şimdi tek ayakla uyuduğu tüneği aldım. 2 ayakla uyuyor şimdilik. Sabaha tekrar bakacağım dışkılara.
Hocam peki baytril iyi gelir mi bu hastalığa?
Flagly genel olarak iç parazit için kullanılabilir mi? Eğer öyle ise iç parazit için tedbir amaçlı da verebilir.Hayır baytril olmaz. Protozoal bir hastalıktır trikomonas antibiyotiklerin çoğu fayda etmez. Aile hekiminize yazdırın evde dursun gerekirse kullanırsınız gerekmezse kullanamazsınız. Bana kalırsa gerekecek ama.
Hayır genel iç parazit ilacı değildir flagyl. Protozoa türü parazitlere etkendir. Etkili olduğu bir tür parazit daha var ama yine de iç parazite önlem veya tedavi için kullanmak doğru olmaz.Flagly genel olarak iç parazit için kullanılabilir mi? Eğer öyle ise iç parazit için tedbir amaçlı da verebilir.
Hayır genel iç parazit ilacı değildir flagyl. Protozoa türü parazitlere etkendir. Etkili olduğu bir tür parazit daha var ama yine de iç parazite önlem veya tedavi için kullanmak doğru olmaz.
Var tabiki : Nilverm, kontil... Başka ilaçlarda var. Bu ilaçlar sık rastlanan bir çok parazit için endikedir.İç parazit için genel bir ilaç var mı peki