kayıbeyi1453
Paylaşımcı Üye
Valla sizler sevmiyorsunuz ama 3 yıla yakındir vitakraft yiyo hiç bir sorun görmedim bu sefer internetten bu gardenmix i deneyim dedim de içerik değişiyor falan diyince bir güven vermedi kafam karıştı. Sorun yaşayan var mı? Hangi siteden alıyim önerisi olan?
3 yıldır hiç bir sorun görmedim demişsiniz, peki kuşunuz hiç sağlık sorunu yaşamadımı? eminim yaşamıştır. Yaşamadıysada yakında yaşar benden söylemesi. Neden diye sorucak olursanız, yem kuşlar için okadar önemliki yem seçerken çok titiz olmanız gerekiyor. Bu vitakraf yem eskiden yurt dışından gelirdi ve içeriğide kaliteside iyiydi, ancak sonradan bu yemi türkiyede yapmaya başladılar ve yemi bozdular. Hatırladığım kadarıyla yemde sarı darı oranı çok yüksekti ve diğer olması gereken tohumların bazıları yoktu bazılarının oranıda azdı, yani beslenme açısından yetersizdi bu bir, ikincisi yemin rengi böyle çok sarımsı bişeydi ballı olduğu söyleniyor he ben içinde bal falan olduğunu sanmıyorum başka katkılar olduğunu düşünüyorum, bal olsada farketmez kuşa bir ömür boyu ballı yem yedirmek zaten sağlık sorunlarına yol açar. Onuda geçtim içinde ufak ufak böyle kaya tuzu gibi bişeyler vardı, hala varmı bilmiyorum. Elinizde varsa yemi bir tabağa döküp görselini paylaşırsanız daha iyi yorumluyıcam. Kısacası kötü bir yem. Ve kötü yem kuşu öldürür, öldürmesede süründürür ömrünü kısaltır.
Başta söylediğim gibi kötü yemlerden kaynaklı okadar çok kuş hastalanıyor ve ölüyorki. Şöyle örnek veriyim, iki yaşında üç yaşında (genç yaşta) hastalanıp ölen kuşların hangi marka yemleri yediğine baktığımızda ya açık yem yiyorlar yada kötü bir marka yem yiyorlar. Yemin kötü olduğunu anlamak okadar zor bişeyde değil arkadaşlar göz var nizam var başkalarının beğendiği yemleri değil kendi beğendiğiniz yemleri kullanın. Yemlerden kaynaklı hastalıklara dönücek olursam mesela geçen bir kuş gördüm başka forumda okadar kötü olmuşki hayvan dışkısını yapamıyor kabız olmuş ıkınıp duruyor. Yediği yemi sordum açık yemmiş görselni istedim, yem okadar kötüki rahat 3-4 senelik bir yem bayatında bayatı ve içnde o boyalı ekmek parçalarıda var. Sonuç olarak kuşun durumu ağırdı ve öldü. Bu örnek dışında pek çok örnek gördüm, zaten hastalıkların çoğu sindirimle alakalı dolayısıylada beslenmeyle alakalı.
Eğer beslenmeye dikkat edersek (en başta yem ve su çok önemli daha sonra verilen ek gıdalar) kuşlar hasta olmaz ve Allah'ın izniyle uzun yaşar.