yani 2 şey karışık hem mg/kg birimi var hem de mg/l değeri var bazen ikisi birden var. karışık bir olay.Bu makale bizi aşıyor sanki
yani 2 şey karışık hem mg/kg birimi var hem de mg/l değeri var bazen ikisi birden var. karışık bir olay.Bu makale bizi aşıyor sanki
Az buz çözdüm. Bakalım bana katılacak mısınız? Şimdi aralarda or var bu nedenle arzu ederseniz kuşun kilosunu 5 mg/kg ile çarpın. İki güne bir ilaç vermek istiyorsanız 10 mg/kg ile kuşun kilosunu çarpın. Ya da bir suluğa toplamda kaç ml su ekleyeceksiniz? 100 mg ı da uygun şekilde bölün. Litreden gitmemiz daha mantıklı. 1 litre 1000 ml. Sulukların boyutu kaç ml ve siz suyu yarı oranda mı koyuyorsunuz bunları bilmiyorum. Ona göre hesaplama yapabilirsiniz. Ben ömrüm boyunca bu ilacın kullanım şeklini unutmayacağım sanırımyani 2 şey karışık hem mg/kg birimi var hem de mg/l değeri var bazen ikisi birden var. karışık bir olay.
İlaç hesaplaması kısmı karıştı, doktor arkadaşıma şu mg/kg olayını soracağım.
Evet mg/l den gitmek daha mantıklı.5mg/kg demek, hayvanın kilosuna 5 mg olacak şekilde demektir. Ama bu hesap kuş için olmaz, kuş kaç gram ki.
Litreye 100 mg katarak verin