Merhaba,
Aranıza yeni katıldım. Evcilleştirme ilgili sorun yaşıyorum. Buraya uzun olacak biraz ama sorunumu kuşlarımı anlatarak daha rahat açıklarım sanırım.
Evde 3 senedir bizimle olan erkek muhabbet kuşumuz var. Kendisi bütün evi uçarak gezer, tepemizden elimizden inmez ve bıcır bıcır konuşabilir. 2 ay önce bir arkadaşım işyerine yavru kuş alıyor fakat daha sonra bakamayacağını düşündüğünü söyledi, ben de kıyamadığım için belki de dişidir diye aldım eve getirdim. Dişiyse de benim oğlan bütün gün oyuncağıyla çiftleştiğinden birbirilerine iyi gelir dişe düşündüm
Getirmeden önce de 2 farklı yere gösterdim ama erkek yavru olduğunu söylediler. Yine de evimizin misafiridir dedim, daha büyük bir kafes aldım ona da.
İkisi de ayrı kafeslerde, eski kuşum rahat rahar çıkıp geziyor, sonra da kendi kafesine giriyor sorun yok. Yeni arkadaşın kafesi üstünde muhabbet öpüşme seansları da var. Birkaç kez saldım yeni arkadaşı 2 kere evine girebildi, diğer zamanlarda maalesef kapıyı tutturup ta giremiyor, bir saatten fazla dışarıda kafesi üstünde kalıyor. Mecburen de yakalayarak içeri almak zorunda kalıyoruz.
Sorunum ne yaptıysam bir türlü kendisini bize alıştıramadım henüz. Kafesi dışında konuşuyorum sakin sakin, anlatıyorum gözleri kapatıp uyuyor taklidi yapıyor, kafesi içinde bir köşede siniyor duruyor. Dal darı dahil neler uzattım merak edip gelmedi bile yemeğe, ama içeri ne koysam maşallah affetmiyor. Feci ürkek ama nasıl davranacağımızı şaşırdık . Mecbur yakalıyoruz dedim ya bu sefer de iyice bizden uzaklaşacak diye korkuyoruz.
Bu konuda nasıl bir yol izlememiz gerekiyor size danışmak istedim.
Teşekkürler.