Canyvs
Meraklı Üye
bilmiyorum alalı 3 hafta oldu Ama öyle bir şey gözlemlemedimYakın zamanda ciddi miktarda tüy döktü mü?
bilmiyorum alalı 3 hafta oldu Ama öyle bir şey gözlemlemedimYakın zamanda ciddi miktarda tüy döktü mü?
tamam kafesinin fotosunu atıyorumKuş tüy çıkartıyor kanat tüylerinden anladığım kadarıyla. Bu şekilde kendilerini temizlemesi garip bir durum değil. Bir daha resim yükleyeceğin zaman;
https://hizliresim.com burayı kullan. Kuşun kafesinin fotoğrafını atabilir misin? Kuş gayet sağlıklı bu arada rahat olabilirsin.
Tünekleri çok sağda kalmış biraz ortalayın hayvan bu şekilde rahat edemez. Kafeste kalamar kemiği, kuş kumu veya mineral blok göremedim.müsaitmisiniz?
tünekleri ortalayabilirim ama mineral blok biraz betona benziyor kuş kumuda yyerde zeminde duruyor ama isterseniz kalamar kemiğide koyabilirimT
Tünekleri çok sağda kalmış biraz ortalayın hayvan bu şekilde rahat edemez. Kafeste kalamar kemiği, kuş kumu veya mineral blok göremedim.
Mineral blokları bu şekilde olanlardan kullanın;tünekleri ortalayabilirim ama mineral blok biraz betona benziyor kuş kumuda yyerde zeminde duruyor ama isterseniz kalamar kemiğide koyabilirim
akıllı yemlik koydum şimdi oraya kuş yiyebilirmi ordan?Mineral blokları bu şekilde olanlardan kullanın;
https://www.trendyol.com/jungle/mineral-blok-buyuk-p-2315940 Kumu yere değil küçük bir kap ile kafeste bulundurun. Biz parmak suluklar ile bulunduruyoruz genelde. Kalamar kemiği de mutlaka kafeste bulunmalı.
Evet yiyebilir.
bu arada muhabbet kuşum dışarıya saldığımda sürekli ya omzumda yada kafamda duruyor onu nasıl düzeltebilirim?Evet yiyebilir.
Bunu düzeltmenin pek bir yöntemi yok. Zamanla odayı keşfedince daha çok açılackatır.bu arada muhabbet kuşum dışarıya saldığımda sürekli ya omzumda yada kafamda duruyor onu nasıl düzeltebilirim?
yok onu hallettik sadece bana cikliyorKuşun tekrar güvenini kazanmak istiyorsanız üzerine düşmeyin rahat bırakın.Kuşunuz kendine ne kadar yaklaşmanızı istiyorsa o kadar yaklaşın.Bir çok kişi kuşunu eline almak istiyor fakat kuş bunu istiyor mu diye düşünmüyor.Zorla güzellik olmaz.Ben erkek sultanım Lütfü'yü elime alabiliyorum, çünkü bana izin veriyor.Dişi sultanım Luna ise hiç hoşlanmıyor ve korkuyor.Ben gelmiyor diye onu zorlarsam kendimden daha da soğuturum.
şidmi yeni kafese geçtiği içinde stresli biraz onu rahat bırakacağımyok onu hallettik sadece bana cikliyor
Yeni kafese alışması bir kaç gün sürecektir.şidmi yeni kafese geçtiği içinde stresli biraz onu rahat bırakacağım
demek o yüzden hep kafama ve omzuma konuyorYeni kafese alışması bir kaç gün sürecektir.
Size konması kafesle değildir büyük ihtimalle. Kuşlar güvenmedikleri ya da korktukları yerlere gitmezler. Sizin odanıza pek alışkın değil doğal olarak sizi daha güvenilir bir yer olarak görüp size yanaşıyordur.demek o yüzden hep kafama ve omzuma konuyor
evet bu arada omzuma konduğunda benim ensemdeki beni ısırıyor ısırmamasını sağlayamazmıyım ;-;Size konması kafesle değildir büyük ihtimalle. Kuşlar güvenmedikleri ya da korktukları yerlere gitmezler. Sizin odanıza pek alışkın değil doğal olarak sizi daha güvenilir bir yer olarak görüp size yanaşıyordur.