Ayhan OTÇUOĞLU
Süper Moderatör
Cremio veya Cremino: Albino ve sarı surat genlerinin aynı anda bir kuşta olması halidir.
Bu daha bilimsel bir açıklama oldu, tam doğrusu oldu evet. Teşekkürler yine yeniden.Cremio veya Cremino: Albino ve sarı surat genlerinin aynı anda bir kuşta olması halidir.
Anladım, demekki dönüp dönüp duracağım Ayrıca biliyorsunuz ki konularınızı sabitleyin demedim zaten, bu konuyu sabitleyelim dedim. Dolayısı ile öyle bir yetkiniz olsa dahi, bu benim bu konuya olan isteğimdir. Kısacası öyle düşünmeyin. Neredeyse çoğu konuya değinilmiş bir konu, soru-cevap şeklinde; hiç değilse benim için böyle. Ben dönüp aradığımda rahat ulaşmak için dedim, benim açımda güzel bir konu.Benim o yetkim yok. Ayrıca olsa bile kendi konularımı sabitlemem de doğru olmaz.
Gözem Elma,Merhaba Ayhan bey benim lutino bir dişim var ve yanında yeşil sarı parçalı temiz kanat bir erkek var bunlardan 3 kuluçkadır yavru alıyorum yavru renkleri yeşil sarı,yeşil spangel gibi parçalı veya tek renk oluyor bir de klasik yeşil aldım. Ancak hiç Kırmızı göz olmadı anneye çeken. Ve üç kuluçkadır hep aynı renkler geliyor. Şuan 4 yavruları var 4 üde yeşil sarı parçalı. Değişik renkte yavrular almak için veya kırmızı göz yavru alabilmek için nasıl bir eşleme yapmalıyım ?
Teşekkürler Ayhan bey cevabınız için. Bir de bir soru sormak isterim. Aynı anne babadan Farklı kuluçka kardeşleri eş olabilir mi ?Gözem Elma,
Aldığınız tüm erkek yavrular taşıyıcı oluyor. Onları başka kuşlarla eşlerseniz albino veya lutino dişi yavru verirler.
Ama daha güzeli var. Yine taşıyıcı erkek yavrularınızı başka kandan bir lutino veya albino dişi ile eşlerseniz hem erkek hem dişi ino (Albino ve/veya Lutino) yavrular gelecektir. İşin ilmi amaca uygun eşlemede. Bu kayıtlar internette var. Hatta bu forumda ben de bu konuları işlemiştim.
Olurlar, yavruların eş tutması daha kolaydır. Onlarda kardeş psikolojisi yokTeşekkürler Ayhan bey cevabınız için. Bir de bir soru sormak isterim. Aynı anne babadan Farklı kuluçka kardeşleri eş olabilir mi ?
Kan olayı varya o yüzden bi şüphede kaldımOlurlar, yavruların eş tutması daha kolaydır. Onlarda kardeş psikolojisi yok
Bunu ilk kez öğreniyorum, gerçekten mi diyesim geldi ama sağlam kaynaksınız elbette. Hayvanlar içinde bunun tam tersi söyleniyor her yerde, aslında bunu düşünmem gerekiyordu. Doğru, düzeltme için teşekkürler bu çok iyi oldu.Kardeşler EŞ Yapılamamalı. Farklı kanlarla çalışılırsa daha sağlıklı yavru alma garantisi artar. Aile içinde kalınırsa sakat ve hastalıklı yavru ihtimali çok artar ve küçülme yaşanabilir. Üretim şansa bırakılmamalı. Sağlık ve uzun vade de verimlilik farklı kan girişleri ile garanti altına alınmalı.