Nevzat Samet BAYKAL
Paylaşımcı Üye
Nevzat Bey diğer kuşlarınızda güzelde o çifti gerçekten çok beğenmiştim üzüldüm açıkcası bende bugün arayacaktım sizi cumartesi öğleden sonra almak için kuşları peki siz diğer çiftlerden hangisini önerirsiniz onları düşüneyim birde Nevzat Bey ne kadar vakit ayırıyorsunuz kuşlar çok olunca bakımları zaman alıyordur ben hep imrenmişimdir böyle muhabbet kuşu üretimi yapanlara sizden mutlaka güzel bir çift almak istiyorum
Tek çift bakacaksanız yavru alınmış olanları tercih etmek en mantıklısı çünkü bu kuşlar birbirinden etkilenerek daha kolay üremeye geçiyorlar. Kimsede yavru vermeyen kuş benim kuşların kalabalık ortamına girince 1 haftada yumurtlayabiliyor. Elimdeki çiftlerin hepsi güzel. Hatta diğer ilanımda yer alan tek olarak sattığım damızlık kuşlar da güzel. 2. çift de çok yakın zamanda olmasa bile yumurtlayacak. Dişinin kanadı düştü. Sürekli yuvada ve poposu açılmış. Belli ki çiftleşmişler. Bu çifti alırsanız yer değişikliği rahatsız etmezse çabucak yumurtlar. Diğer çiftleri de beğenirseniz onlar da güzel çift. Özellikle sarıların güzel yavruları oluyor. Diğerinden zaten henüz yavru almadım. Bunların dışında da Tek sattığım damızlıklardan 1 dişi 1 erkek seçebilirsiniz. Karmada anlaşanları tespit edebilirsek eşli halde veririm.
Kuş bakımında hijyen önemli o yüzden günde en az 1 saatimi kuşlara ayırıyorum. Hafta sonu da yaklaşık bir günümü ayırıyorum. Otomatik yemlik ve suluklu kafes sistemi kulllandığımdan çok fazla zaman ayırmam gerekmiyor. Aksi durumda bu kadar çok kuş daha fazla zaman gerektirir. Bir de taban malzemesi olan mısır koçanı granülü kafes temizlik süresini uzatıyor. Onun da faydası oluyor.
Son düzenleme: