Yok hocam zarr vermiyir ama vurduğunu gördüm bi kaç kez. Birde zaten sürekli çifleşmek için kur yapıyor dişiye. Dişi yavrulara bakıyor halén.Kuşa zarar veriyor mu? Babası kuş büyüdüğü için artık beslemek istemediğinden böyle yapıyor olabilir. Bu durumda senin beslemen gerekir.
Hocam ufaktan yemleri ağzına alıyoda kıramıyo buyuk ihimal daladrıda veriyorimSadece en büyük yavruya vuruyorsa ve yaralamıyorsa olağan bir durum. Yavaş yavaş yem kırmayı öğrenmesini istiyordur ya da yuvadan çıkmasını.
Yem kırmaya alışması için dal darı kullanabilirsiniz.
Hafta sonları kapalı. Babası vura vura öğretir yavruya sıkıntı yok. Zarar vermesin aman dikkat.Kabuksuz yemle aspur alacğım bugün petshplar açık mı bilginiz var mı ?
Kabuksuz yem kullanmayın. Hijyenik değil.Kabuksuz yemle aspur alacğım bugün petshplar açık mı bilginiz var mı ?
Zamanla öğrenir. Yuvalıkta dal darı bulunsun.Hocam yavru ağzına alıyo geri bırakıyo yemi.
Yuvalığın içine mi koyuyum hocamZamanla öğrenir. Yuvalıkta dal darı bulunsun.
Yuvalığın içine koyabilirsin.Yuvalığın içine mi koyuyum hocam
Yakında tam olarak alışırlar bir sorun gözükmüyor. Tabana ek bir suluk daha koyabilirsiniz.Hocam bi bakabilirmisiniz?
Babası yuvalığın içinde dal darı kırınca yavrular da özenip kırmaya çalışıyor.Ben yuvalığa koymanızı tavsiye etmem. Çünkü yavru kuşun yuvalıktan ayrılması zorlaşır erkek kuş da sık sık darı yemek için yuvalığa girer ve dişi ile arasında kavga kıyamet durumlar olabilir.
Yuvalığa yakın bir şekilde kafes zeminine koyabilirsiniz.
Dal darıya hiçbir kuş hayır demez. Baba kafes zeminine inip orda da tüketir zaten darıyı.Babası yuvalığın içinde dal darı kırınca yavrular da özenip kırmaya çalışıyor.
Kuşlar günün çoğunu yuvalıkta geçirdiklerinden kafeste durmasındansa yuvalık içinde bulunması daha iyi. Kafes içinde de bir tane bulunursa sıkıntı çıkmaz. Ama kafes içinde bulunmasa da erkeğin kavga çıkaracağını düşünmüyorum.Dal darıya hiçbir kuş hayır demez. Baba kafes zeminine inip orda da tüketir zaten darıyı.
Yuvalığa koymanın kavgaya yol açabileceğini düşündüğüm için zemine koyun demiştim.