Tamam teşekkürlerErkek yavruya zarar vermiyor ve dişi ile çiftleşmeye çalışmıyorsa koyabilirsin. Eğer çiftleşmek için yavrulara zarar veriyorsa, ya da çiftleşmediği için dişiye zarar veriyorsa ayır. Gözlemlemek çok önemli.
Haklısınız birde folluğun o çukur kısmına gelip sahte yumurtayı gagalayıp üstüne basıp kenara atıyor, sonra o çukurda ayaklarını bir ileri bir geri orda yürür gibi yapıyordu anlam veremedimYumurtayı kıran yavruları da öldürür, büyük ihtimalle erkek aşırı kızgın ve dişi ile daha fazla çiftleşmek için bu eylemi gerçekleştiriyor, kızıştırıcı takviye yapıyorsanız takviyeyi kesin ve erkek ayrı kalsın dişi yavrulara bakabilir.
erkek kesinlikle ayrılmalı ama dişi kuş için takviye bir şeyler verin. yani dişi kuş bu dönemde çok yorulacak. hasta olmamasına dikkat edin. Dişi kuş iyi beslenmeli buna dikkat etmeniz şimdilik yeterli iyi günlerHaklısınız birde folluğun o çukur kısmına gelip sahte yumurtayı gagalayıp üstüne basıp kenara atıyor, sonra o çukurda ayaklarını bir ileri bir geri orda yürür gibi yapıyordu anlam veremedim
Yumurtaları kırmaya çalışıyor çoğu zaman granülü ayakları ile eşeleyerek yumurtaları kıran erkek kuşlara denk gelmek mümkün genel olarak aşırı kızgınlık ve çiftleşme isteği ile gerçekleştirdikleri bir olay.Haklısınız birde folluğun o çukur kısmına gelip sahte yumurtayı gagalayıp üstüne basıp kenara atıyor, sonra o çukurda ayaklarını bir ileri bir geri orda yürür gibi yapıyordu anlam veremedim
Ayırmıştır tekrar koydum 2 yumurta yaptıktan sonra erkeği o varken 3.yumurta da geldi , şimdi ben oradayken yine dişi rahatsız edip çıkarttı dişiyi tekrar 2 yumurtayı itip yuvayı eşeledi bu sefer komple ayırayım mı sizce dişinin yetemeyeceğinden yetemeyeceğinden endişeleniyorumYumurtaları kırmaya çalışıyor çoğu zaman granülü ayakları ile eşeleyerek yumurtaları kıran erkek kuşlara denk gelmek mümkün genel olarak aşırı kızgınlık ve çiftleşme isteği ile gerçekleştirdikleri bir olay.