Kursağı dopdolu ama hala yem yiyor izin vereyim mi sizce?O tüylü battaniye lerin arasında gezen bakteri parazit leri bilseniz gece kendi üzerinize bile örtmez siniz bizim battaniyeler hepsi kılıfli asla öyle tüylü ortmem üstüme![]()
![Frown :( :(](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f641.png)
Kursağı dopdolu ama hala yem yiyor izin vereyim mi sizce?O tüylü battaniye lerin arasında gezen bakteri parazit leri bilseniz gece kendi üzerinize bile örtmez siniz bizim battaniyeler hepsi kılıfli asla öyle tüylü ortmem üstüme![]()
Yemi kaldırmayın önünden ihtiyacı var ki yiyor doydumu bırakır zatenKursağı dopdolu ama hala yem yiyor izin vereyim mi sizce?![]()
Sanırım hastalığı geri geliyor dün gayet iyiydi tüyleri kabarık değildi neşeliydi akşama doru geri modu düşmeye başladı. Geceki dışkılarını ekliyorum. Sabah olunca bi süre sadece su gibi dışkı yapmaya başladı. Şu anda yaptıklarını da ekledim. Ve bu şekilde kabarık uyuyor2 gündür sadece normal ilaçsız vitaminsiz su ve yemini yiyor bir tek dün akşam portakalın içindeki taneciklerden 3 tane yedi o mu dokundu ki?
dokunmasın diye 3 tanecik vermiştim sadece
bir de minik kar tanesi gibi olan beyaz tüylerinden 2 gündür çok fazla döküyor. Tüyden çıkmadan tekrar tüye giremez değil mi
![]()
Probiyotik ve vitamin zamanında dışkıları normale dönmüştü aşırı yeşil iz de yapmıyordu normal suya geçtiğim gün geri böyle oldu. Flucana geri başlıyorum 1 pirinç tanesi kadar. Bu geceki dışkılarını da ekledim. Sonuncular da yeni yaptıkları gecekiler biraz karışık belli olmuyor. Ben gribim ama maske takıyorum sürekli ona bulaşmasın diye yine de bulaşmış olamaz değil mi? Yakın temasa girmiyorum, yemini ben üflemiyorum sadece arada durumunu kontrol edip çekiliyorum yanından. Çünkü arada durduk yere titriyor dün gece de hapşuruyordu.Geri gelmiyor sadece tam atlatamadı diyeyim. Tekrar flucan uygulamamız gerekiyor. Aynı şekilde flucanı kullanmaya başla. Zaten daha öncede söylemiştim tam düzelmemiş diye.
Probiyotik ve vitamin zamanında dışkıları normale dönmüştü aşırı yeşil iz de yapmıyordu normal suya geçtiğim gün geri böyle oldu. Flucana geri başlıyorum 1 pirinç tanesi kadar. Bu geceki dışkılarını da ekledim. Sonuncular da yeni yaptıkları gecekiler biraz karışık belli olmuyor. Ben gribim ama maske takıyorum sürekli ona bulaşmasın diye yine de bulaşmış olamaz değil mi? Yakın temasa girmiyorum, yemini ben üflemiyorum sadece arada durumunu kontrol edip çekiliyorum yanından. Çünkü arada durduk yere titriyor dün gece de hapşuruyordu.ama burnunda ya da ağzında ıslaklık yok.
Sabahtan beri kursağı bu şekilde hala da yem yemeye devam ediyor kabarmasına rağmen kursağı çok belli, iştahı iyi çok güzel ama sindiremiyor gibi geldi banaBelki gripte etkilemiş olabilir ama mantar çoğalmış gibi duruyor. Sen şimdilik flucana devam et ara ara güncel durumunu paylaş.
Sabahtan beri kursağı bu şekilde hala da yem yemeye devam ediyor kabarmasına rağmen kursağı çok belli, iştahı iyi çok güzel ama sindiremiyor gibi geldi banamisket yutmuş gibi duruyor kursağı patlıycakmış gibi korktum. Dokunduğumda çok sert. Ayaklarının ısısı da biraz düşmüş normal sıcaklığında değil.
ilaçtan itibaren dışkıları da bu şekilde.
Şimdi çok şiş yemliğini çıkardım 30dk oluyor çıkaralı. Sadece aspur, yulaf, ak darıyı seçip yiyor içinden. Şimdi yemi arıyor ama kursağı aynı şekilde geri koyayım mı? Biraz sindirsin öyle koyayım diye düşünmüştümYiyeceği kadar yem koy hergün, fazla yemesin. Silme 1-2 tatlı kaşığı yeter günlük. Göz kararı ayarla. Ayakları bazen soğuk bazen sıcak olur hareketliliğine bağlı birazda. Sen tedaviye devam et.
Şimdi çok şiş yemliğini çıkardım 30dk oluyor çıkaralı. Sadece aspur, yulaf, ak darıyı seçip yiyor içinden. Şimdi yemi arıyor ama kursağı aynı şekilde geri koyayım mı? Biraz sindirsin öyle koyayım diye düşünmüştümBir de bugün kanatlarını çırparken kanatlarının altında vücudunda bir sürü yeni çıkan tüy gördüm 9-10 tane beyaz beyaz diken diken hepsi aynı yerde geri kalanı kel gibiydi o yüzden de kabarıyor olabilir mi? Fotoğrafını çekemedim, denedim ama çırpındı o yüzden zorlamak istemedim.
Yere inip yere düşürdüklerini yemeye çalıştı o yüzden yemliği geri koydum yerdekileri yemesinden iyidir.![]()
Sadece aspur, yulaf, ak darıyı seçip yiyor içinden.
Tamamdır çıkardım yerdekileri de kaldırdım yiyebilceği bir şey kalmadı kursağı inince geri takarım.Yiyeceği kadar yemiş zaten. Çıkar bişey olmaz. Kafesin tabanını da temizlersin olur biter.
Kabarmasının tüyle alakası yok.
Kursağı hala aynı geceden beri yemi olmamasına rağmen ben birazdan çıkacağım sınavlarım var ben gelene kadar aç kalır mı kalmaz mı emin olamıyorum. Sindirebilmesi için ne verebilirimAğzının tadını biliyor![]()
Kursağı hala aynı geceden beri yemi olmamasına rağmen ben birazdan çıkacağım sınavlarım var ben gelene kadar aç kalır mı kalmaz mı emin olamıyorum. Sindirebilmesi için ne verebilirimgerçekten çok mutsuz görünüyo dışkısı da gece poposuna yapışmıştı
sanırım yedikleri taşlığa inemiyor. Çok az dışkıladı gece boyu
napıcam bilmiyorum nolur bir çözüm öneriniz olsun
Sınav arasında eve geldim kursağı hafif yumuşamış çok fazla değil. Yine şişik hala, dışkıları su gibi. Dediğiniz gibi 2 silme tatlı kaşığı kadar yem koymuştum çook azcık yemiş başka dokunmamış. Flucana kaç gün daha devam edeceğim? Arada hapşuruyor ve titriyor sonra ceresinde bir şey takılı kalmış gibi ceresini kaşıyor ama mantar yok sürekli bakıyorum. Burnunda ya da gagasında ıslaklık da yok. Kusması da yok. Kabarık bir şekilde uyuyor yine arada ağzını açıyor esniyormuş gibi ama esneme değil. Şimdilik durumu böyle. Geceki dışkılarını ekliyorum. Yeşil iz geri döndüğü için tekrar Biteral Flucan mı yapmalıyız yoksa sadece Flucandan devam mı?
Evet 2. günü bitecek bu geceSadece flucana devam edelim şimdilik. Biterallik bir durum yok. Bugün flucanın 2. günüydü dimi?
Evet 2. günü bitecek bu gecekafesin dibinde uyudu az önce 15dk kadar sonra geri çıktı koyduğum yemin kalanını yedi şimdi geri uyuyor ama yukarıda uyuyor
bu şişliğin nedeni ne tam olarak anlayamıyorum
araştırıyorum ama bununla ilgili çok az bilgi var. Kursak mantarı ihtimali var ama Flucan ona etki ederdi. Ayrıca kusma ve ağzında kötü koku da yok
sindiremiyor desem sarı darıyı ağzına sürmüyor aspurla yulaf da o kadar ağır değil diye biliyorum. Bugün sadece ak darı yemiş zaten aspur ve yulafa dokunmamış bile. Hava kesesi şişmesi de ensede oluyormuş bunun kursağında
Bu arada özür dilerim yine yeni konu açtım sizi online göremeyince ve kuş dibe inince panikledim.
![]()
Tamam öyle yapayım yine bilgi veririm ara araÖnemli değil tabiki konu açabilirsin. Burada çok bilgili kişiler var. Herkes elinden geldiği kadar yardım eder. Hava kesesi şişliği sadece ensede olmaz. Kuşta 8 tane hava kesesi vardır ve kuşun farklı bölgelerindedir. Ancak hava kesesinden kaynaklandığını düşünmüyorum ben. Kursak şişmesi mantarla alakalı olur genelde. Kursakta sıvı toplanır. Ama sen fazla yem yediğini söylüyorsun bununlada alakalı olabilir. İlacın tesir etmesini bekleyelim biraz. Yarında ilaçlı suyu ver. 3 gün dolsun. Daha sonra 1 gün probiyotik 1 günde vitamin kullanalım. Sonra 3 gün daha flucanı kullanalım. Ara ara kuşun durumunu güncelle. İnşaallah şifa bulucak...
@umitFB Alttaki bulduğum işlemi denemeli miyim yani zeytinyağı yedirip hafifçe kursağına aşağıdan yukarıya masaj yapmayı. Zararı olur mu emin olamadım.2.yi yapamam zaten ona hiç girişmiyorum.
Bir de yem yerine yumurta maması, havuç vs gibi yiyecekler versem daha mı kolay sindirir? Kolay sindirip şişliği azaltabilceği şeyler düşünüyorum yemleri sindiremiyor
Brokoliyi haşlanmış (tuzsuz) versem mesela sorun olur mu annem hepsini haşlamış ayırmayı unutmuş yumurta mamasına katacaktım. Karnabahar da aynı şekilde haşlanmış vermeli miyim?
Kursağı şiş olduğu için yemden de kesildi. 2 3 tane yem kırıp geri uzaklaşıyor. Yemek istiyor ama yiyemiyor. Kursağını nasıl boşaltacağımsodalı su sindirime yardımcı oluyormuş yarın vitaminle birlikte sodalı su versem nolur?
Bir de 2.resimdeki gibi bir öneri buldum hint yağı zarar verir mi? Araştırdım antifungal özelliği varmış. Yani mantara iyi gelebilir. Bu şekilde aç kalıyor o kursağı boşaltmak zorundayımve kanatları kasılmaya başladı şu anda da yine kafesin dibinde
Düzenleme yapıyorum içerden degil dışardan şişmiş tüy kökleri iltihaplanmış gibi kabul şeklinde o şişik yer ve altında sarı renkte su gibi bir şey var nasıl temizleyebilirim ne yapmam gerek![]()
Evet kursağın dışındaymış yavaş yavaş büyüdü heralde hep kaşıyordu orayı ama tüy çıkarttığı içindir diye hiç bakmamıştım meğer mantardanmış ve gittikçe büyümüş. Kabuğun kenarlarının altı boşlamış ve alt kısımda hiç tüy yok kendi kendine düşecek heralde, düştüğünde de o bölge tüysüz kalcak gibi inşallah yeni tüyleri çıkarKursağın dış tarafında da mı yara varmışEvet sebzeli mama da verebilirsin. İçine kabuksuz yemleri havanda toz haline getirip ekleyebilirsin.
Kursağın dışındaki yara hakkında pek bilgim yok. Sen baya araştırmışsın zaten önce mantar kremini kullan bir kaç gün bakalım düzelmeye başlarsa mantardır. Baktın düzelmiyor normal yara kremi sürersin.