--Blue Ice--
Meraklı Üye
Sabahki son durumYeni dışkıları paylaşacaktınız. Paylaşın, bir daha bakalım dışkı durumuna.
Sabahki son durumYeni dışkıları paylaşacaktınız. Paylaşın, bir daha bakalım dışkı durumuna.
Üstteki dışkılar normal bence.Sabahki son durum
Pazartesiden beri sirkeli su kullanıyorum.. ilaç başlamadım daha.. öneriniz var mı? Cidden kafam dondu artık.. ne tedavisi uygulayacağım bilmiyorum ve endişeliyim.Üstteki dışkılar normal bence.
Ben fikrimi söyledim hastalıktan emin olmadan ilaç kullanmamalısınız. Üstelik bugünkü dışkılar normal.Pazartesiden beri sirkeli su kullanıyorum.. ilaç başlamadım daha.. öneriniz var mı? Cidden kafam dondu artık.. ne tedavisi uygulayacağım bilmiyorum ve endişeliyim.
Sağ olun.. o zaman haşlanmış patates vereyim.. sizce kafes temizliyim mi bugün?Ben fikrimi söyledim hastalıktan emin olmadan ilaç kullanmamalısınız. Üstelik bugünkü dışkılar normal.
Haftada iki dezenfekte edin kafesi. Bunu da taze meyve sebze gibi rutine bindirin. Bugün temizleyebilirsiniz mesela.Sağ olun.. o zaman haşlanmış patates vereyim.. sizce kafes temizliyim mi bugün?
Virkon s siparişi verdim mecburen.. sanırım virkon olmadan dezenfekte olmuyor kafes.. ben 2 senedir ılık suyla dezenfekte etmiştim sadece.. az önce gene sadece suyla yaptım.. açıkçası çamaşır suyunla yapmak içime sinmedi benim.Haftada iki dezenfekte edin kafesi. Bunu da taze meyve sebze gibi rutine bindirin. Bugün temizleyebilirsiniz mesela.
Aman kardeşim veteriner kalsın asla gitmem.. kaç kez gittim parasını da geçtim kuş ölüyordu en son gittiğimde.. Sonuçta dışkı bu herkesin kuşunda oluyordur gün içindeTakip edip gÖzlemleyin geçmezse bakteri kaynaklı olabiliyor antibiyotik veriyor veteriner 3 günlük
Yani iyi veteriner bulmak zor bende çorluda bulamamıştım iyi keşanda çok iyi bi veterinere denk geldim ama işte papağanı vardı şansımaAman kardeşim veteriner kalsın asla gitmem.. kaç kez gittim parasını da geçtim kuş ölüyordu en son gittiğimde.. Sonuçta dışkı bu herkesin kuşunda oluyordur gün içinde
Bugünkü dışkılarYani iyi veteriner bulmak zor bende çorluda bulamamıştım iyi keşanda çok iyi bi veterinere denk geldim ama işte papağanı vardı şansıma
Bizimkininde bugğn böyle oldu probiyotik ve sera dipour koyucağının tabi ayrı ayrı günlerde hava bi anda değişti ondan etkilendi galiba zayıflamasınlardaBugünkü dışkılar
Nedeni ne acaba bir haftadır bunun gibi dışkı cıvık biraz.. sizin kuş da mı böyle? Neşesi iyi şükür sadece sorun dışkı cıvıkBizimkininde bugğn böyle oldu probiyotik ve sera dipour koyucağının tabi ayrı ayrı günlerde hava bi anda değişti ondan etkilendi galiba zayıflamasınlarda
Katı yeri normal bizimkinin yuvarlak sadece kağıtta hafif renk yapıyor sera nın ishal için olan ürününden damlattım 3 damla ilaç değil besin takviyesi gibi birşey bitkiselNedeni ne acaba bir haftadır bunun gibi dışkı cıvık biraz.. sizin kuş da mı böyle? Neşesi iyi şükür sadece sorun dışkı cıvık
Pahalı bayaa.. ben kuş için başka siparişler de verdim maalesef bunu alamam artık.. sanırım tetra mezatin kullanıcam
Bence bitki çayı konusunda bilginiz olmadığı çok belli..Çünkü özellikle kekik çayı ishalden dolayı elektrolit kaybını önlemek için şart.Ve kekik bağışıklığı güçlendirici ve enfeksiyon yokedici nitelikte bir bitki..Çayın kimyasının değişimi de çok absürt bi demleme şekli yoksa mümkün değil..10dk süreyle kavanozda sıcak suda bitkiyi bekletmek doğru demleme şeklidir..Kekik ve diğer bitkileri bence biraz daha araştırmanız gerek..Zencefil ve zerdeçal ayrı ayrı bitkiler bu arada dikkatinizi çekerim..Ayrıca pirinçli karışım bağışıklığını düzeltmek için faydalı besinler içeriyor, üretici mantığıyla pirinç ver düzelsin manasında konuşmadım..Sağlıklı beslenme hastalıktan önce gelmeli,, ezbere ilaçla hayvanların ömrü kısalır,, organ iflasından önce bunu da düşünmek gerekir.Ve türkiyede kuşlar için doğru ilacı bilen veteriner yok gibi birşey..Bünyesi hassas diyerek ilaç kullanmamak, kuşun hastalıktan ölmesine sebep olmaktan başka bir şey değildir.
Bitki çayı vermeyin, çünkü öncelikle normal oda sıcaklığı ve ortalama neme sahip bir odada kafes içinde duran, çok hareketli olmayan bir kuşun günlük su ihtiyacı 3-4 damladan fazla olmaz, ayrıca bitki çayları sıcaklık ile kimyası değişip bünyede çok farklı etkilere sebep olabilir. Örneğin kekik çayı fazla tüketildiğinde idrar, sindirim sistemi ve üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı vücudu açık hale getir. Veya zencefil ve zerdeçal safra kesesi problemlerine sebep olabiliyor ki beyazlığı fazla olan dışkı varken durumu daha da kritik hale getirebilir.
İshal olan kuşa pirinç lapası veya patates haşlaması gibi yiyecekler vermeyin. Bunlar ishali baskılar ve ishalin sebeplerinin görülmesini engeller. Öncelikle yapılması gereken gerek su ve mineral eksikliğini gidermektir.
Hastalıktan korunmanın iki önemli noktası vardır:
1.si doğru temizlik (su ve sirke kkesinlikle yeterli değildir.
2.si ise sağlıklı beslenme
Ister ilaç isterse doğal yöntem, hepsi de bilinçli, yerinde ve zamanında kullanılmalı.