Dışkı problemi ve halsizlik

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Batsel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Batsel

Yeni Üye
Değerli dostlar merhabalar, benim çocuk 3 yaşında 40 gr. Tüy dökümü sonrası toparlanamadı. Yaklaşık bir haftadır sürekli uyku durumu ve kabarması var. Düzenli olarak bt amin fort entrobac gerwit zeolit tozu ve kalsiyum kullanıyorum. Ancak 2 gündür halsizlik arttı. Dışkılar bu şekle geldi ve tedirgin olmaya başladım. 3 gündür üst üste entrobac veriyorum. Ne yapabilirim dostum için yorumlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.

resim 1
resim 2
video

Ağır bir enfeksiyon var kuştaenroflaksasin etken maddeli bir ilaç başlayın..

Sulpha hariç hangisine kolay ulaşırsanız onu alın

Zeolit vermenizde sakınca yok calsiyum içeren takviyeler yasak. Hatta kafesteki kalamar kum vs çıkarın. Bağışıklık düşünce havadan bile enfeksiyon kapabilir. İyileştikten sonra bağışıklığını destekkeyin.

Dışkılar kötü. Tedavi sonuna yakın birkaç gün önceden kafes ve ekipmanlarını dezenfekte ediniz virkon s veya muadili bir ürün olabilir.

Dışkılar kötü. Tedavi sonuna yakın birkaç gün önceden kafes ve ekipmanlarını dezenfekte ediniz virkon s veya muadili bir ürün olabilir.
Zeolit vermenizde sakınca yok calsiyum içeren takviyeler yasak. Hatta kafesteki kalamar kum vs çıkarın. Bağışıklık düşünce havadan bile enfeksiyon kapabilir. İyileştikten sonra bağışıklığını destekkeyin.
Hocam şimdi veterinerden geliyorum. Aspur önerdi. Birde sarı ilaç diye bir şey varmış enjektör ile verdi suyuna katmamı söyledi. Baytril kaldırmıyor bünyeleri ağır geliyor. Sulpha elimde yok o yüzden sarı ilaç vereyim yemine Aspur katın birkaç gün izleyin dedi. Ne yapayım sizce

Duphalyte miş ilacın ismi baktım şimdi kağıda

İlaç kullanmanız lazım. Bakteri varsa antibiyotik kullanmanız lazım. Mantar varsa antifungal ilaç. İmkan varsa test tahlil yaptırın dışkılarına falan baktırın bakteri olup olmadığı,enfeksiyonunun kaynağını.. Ona göre ilaç kullanabilirsiniz. İmkan yoksa tahmine dayalı ilaç kullanmak durumundasınız. Zeolitle,vitaminle elektrolitle falan tedavi olmaz.

Geri