Ayırmak şartmı ayrı kalınca depresyona girmiyecekmi üzülmiyecekmi hayvanlar yuvalık koymaz,ben ustası değilim üretim işinin tabi.Kuşuna göre ve büyüttügu yavruya göre değişir tabi ama ortalama 2 kuluçka dan sonra 1 aya yakın bi nefes aldırmak haziran gibi de ayırıp eylül e kadar genel tatil yaptırmak uygun olur.
SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ayırmadan olmaz mı acabaKuşuna göre ve büyüttügu yavruya göre değişir tabi ama ortalama 2 kuluçka dan sonra 1 aya yakın bi nefes aldırmak haziran gibi de ayırıp eylül e kadar genel tatil yaptırmak uygun olur.
SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Fatih bey bildigim kadariyla show besliyorsunuz showlarda es tutturup yavru alinmasi zordur deniliyor siz es degistirip farkli eslere atiyorum diyorsunuz es degistirmede bir problemle karsilasiyormusunuz (es begenmeme yumurtlamama vb)yoksa genel rutinde yumurta yavru aliyorum mu diyorsunuz benim gibi yeni baslamak isteyenlere aydinlatirsaniz seviniriz tesekkurlerKuşları ayirmanin esprisi erkeğin disiyi sürekli rahatsız edecek olması. Böyle bir durumda çok kızgın 2 kuş yuva olmadan da kuluçka yapabilir. Imkan varsa ayırın.
Anne ve baba yavruları besleyip büyütüyor, dikkatinizi çekmiştir yavru bakan kuşlar gözle görülür bir şekilde zayıflıyor. Bu zayıflama vücutta anne babanın da ihtiyacı olan minerallerin yavrulara aktarılması demek. Dinlendirmeden yapılan her kuluçka önceki ne göre yavrulara aktarılacak besin ve mineralde azalma demek. Çok çok iyi bakarsanız o mineralleri alır elbette ama sonuçta makina değil bi vücut ve dinlemesi gerekli.
Ben şahsen hem aç gözlü davranmamak için hem de farklı eslemeler yapmak için ikinci kuluçkada ayırıp sonra atıyorum eşe
SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Showların kendine özgü bi iki kıl tarafı var onun dışında normal muhabbet ten farkları yok. Birincisi özellikle disiler geç tava geliyor hazır oluyor. Bu yaşla alakali değil kendi yavrularımdan 6 ayda yavru aldigim da oldu ama dışardan hazır getirip bende aylarca odun gibi oturan kuş da çok oldu. Hazırlamak önemli. Bu sene kuşları eşe atmadan önce salmada disiler erkeklere kur yapmaya başlamıştı artık. Erkekleri attım kafese bi hafta sonra disileri attım sadece bi çifti yanlış yapmışım iki kardeşi atmisim onlar için 2 çiftin yeri değişti. Hiç fire vermeden es tuttular. 15 20 güne hepsi yumurtlamisti.Fatih bey bildigim kadariyla show besliyorsunuz showlarda es tutturup yavru alinmasi zordur deniliyor siz es degistirip farkli eslere atiyorum diyorsunuz es degistirmede bir problemle karsilasiyormusunuz (es begenmeme yumurtlamama vb)yoksa genel rutinde yumurta yavru aliyorum mu diyorsunuz benim gibi yeni baslamak isteyenlere aydinlatirsaniz seviniriz tesekkurler
Bu da çok mantıklı ve kullanışlı bi yöntem. Hem disiyi degistirmek hem de aktif dinlenme için bu da yapılır. Ben de bazen yapıyorum bunu. Disiyi alıyorum yavrular 15 20 gunlukken 2 3 gün salmada tutup başka bi erkeğe atıyorum o erkekle anlasip Eslesip yumurtlayana kadar vakit geçiyor dinleniyor. Yavrularla bıraktığım erkek de hem disiyi hem yavruyu besleyecem diye uğraşmiyor sadece yavruya bakıyor hem yanında dışı olmadığı için kizisiyor böylece yanına attığım yeni disiye hemen çöküyorŞahsen kendi yaptığım uygulamadan bahsediyim. 4'den az yavru varsa büyük yavrunun yeme düşmesine 10-15 gün kala anneyi salmaya alıyorum babaya baktırıyorum yavruları. Ortalama olarak son yavrunun yeme düşüp babanın onlara yemi öğretmesi için 20-25 gün süreç oluyor ardından erkeğide salmaya alıyorum 1 hafta kadar toplam 1 ayı buluyor böylece dişinin dinlendiği erkekte 1 hafta boyunca salmada tekrardan efor sarfediyor gerekli kıvama geliyor ardından erkeği tekrar kafese alıp kızgınlık durumuna göre bekletmem gerekiyor ise 5-7 gün tek bekletiyorum ve dişiyi yanına atıyorum zaten bunun üzerine o gün veya 1-2 gün içinde çiftleşme tekrar gerçekleşmiş oluyor böylece dişi kuşumuz 40 gün erkek kuşumuz 10-15 gün dinlenmiş oluyor ve sonuç olarak bu döngü ile yılda 3-4 ağız yavru alıyorum dinlendikleri için sık sık boş yumurta olayı ortadan kalkmış ve yorgunluktan hastalıklara öncü olan yolları engellemiş oluyoruz dişi kuşumuzdanda 1-2 yıl yavru alıp pertini çıkarmak yerine 4-5 seneye kadar yavru aldımız oluyortabi bu dinlenme sürecinde verilen takviyelerde önemlidir. dişinin tüy yapısını yenilemesi için b vitamini kemik yapısını tekrar geliştirmesi için kalsiyum ve mineral içerikli ürünler ile destekliyoruz erkeğinde durumuna göre programı oluyor
herşeyin başı sabır ve emektir arkadaşlar siz üstünüze düşeni yapın yavru alınmayacak kuş yok denilecek kadar azdır.
Eklemeyide unutmuşum yazın sıcakların bastırdığı 2-3 aylık süreçte mutlak eşleri ayırıp dinlendirmek ve elektrot takviyesinde bulunmak şarttır.
Saygılar
Cok farkli ve bilgi gerekli vasif kan konularinda sıfir bilgi sahibi biri olarak ogrenecdgim8z cok sey var bir ciftim var yavruyken aldim erkek kizgin diside kahverengi cere oldu zarif bi disi ama asiri baskin erkek hakimiyet kuramiyor bazen cok iyiler bazense erkek kafeste kacacak yer bulamiyor bu sene beklemeye karar verdim 1 yasindan sonra verim daha iyi olur deniliyor sonuc alamazsam degistirmek zorunda kalicam cevapladiginiz icin tekrar tesekkur ederimShowların kendine özgü bi iki kıl tarafı var onun dışında normal muhabbet ten farkları yok. Birincisi özellikle disiler geç tava geliyor hazır oluyor. Bu yaşla alakali değil kendi yavrularımdan 6 ayda yavru aldigim da oldu ama dışardan hazır getirip bende aylarca odun gibi oturan kuş da çok oldu. Hazırlamak önemli. Bu sene kuşları eşe atmadan önce salmada disiler erkeklere kur yapmaya başlamıştı artık. Erkekleri attım kafese bi hafta sonra disileri attım sadece bi çifti yanlış yapmışım iki kardeşi atmisim onlar için 2 çiftin yeri değişti. Hiç fire vermeden es tuttular. 15 20 güne hepsi yumurtlamisti.
Kuşlar hazır olursa yeterince kızgın olursa çok es seçme olmuyor yani. Zaten show kuşunun esprisi bu, eslemeyi senin yapman lazım salmaya atıp herkes eşini seçsin dersen istediğin yavruyu alamazsın. Renk ve özellik olarak doğru eslemeyi yapmak gerekiyor işte bazen beklemek gerekiyor. Yedek dışı olması da baya iyi bişey. Erkekler genelde hazır kıta
SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Valla Verimden bahsederken genelde kuşun ömrü boyu vereceği iyi sağlıklı yavruyu anlamak gerek. Yoksa adet olarak vereceği yavruyu değil. 1 yaş hatta show kuşları için 15 ay daha kuşun kendi gelişimini tamamladığı dönemler. Kendisi gelişmemiş bir kuştan ne kadar sağlıklı yavrular gelir ve ya daha kendi gelişimini tamamlamamis bir kuş üstüne yavru büyüterek yavruya vereceği besin emek ile ömrünü ne kdar sağlıklı sürdürebilir soru işareti. Gelişimini tamamlamış kuş daha iyi yavru besler bu 1 tane de olsa öyle 6 tane de olsa öyle. Iyi beslenen kuş daha sağlıklı olur. Genelde üreticiler kuluçka nin ilk yavrusunu kendine damızlık ayırır bu bile iyi beslenmis bir kuşa yatırımdir. Sağlıklı ebeveyn sağlıklı yavrular büyütür.Cok farkli ve bilgi gerekli vasif kan konularinda sıfir bilgi sahibi biri olarak ogrenecdgim8z cok sey var bir ciftim var yavruyken aldim erkek kizgin diside kahverengi cere oldu zarif bi disi ama asiri baskin erkek hakimiyet kuramiyor bazen cok iyiler bazense erkek kafeste kacacak yer bulamiyor bu sene beklemeye karar verdim 1 yasindan sonra verim daha iyi olur deniliyor sonuc alamazsam degistirmek zorunda kalicam cevapladiginiz icin tekrar tesekkur ederim
Tesekkurler cok haklisiniz sabirla beklemek cok onemli yerli kuslarim oldu yavru aldim showlardanda almak istiyorum 9 ayliklar suan 3 ay bekleyeyim ozaman yuvalik takmadim ozaman takarim suan deli gibi kur yapiyolar birbirlerineValla Verimden bahsederken genelde kuşun ömrü boyu vereceği iyi sağlıklı yavruyu anlamak gerek. Yoksa adet olarak vereceği yavruyu değil. 1 yaş hatta show kuşları için 15 ay daha kuşun kendi gelişimini tamamladığı dönemler. Kendisi gelişmemiş bir kuştan ne kadar sağlıklı yavrular gelir ve ya daha kendi gelişimini tamamlamamis bir kuş üstüne yavru büyüterek yavruya vereceği besin emek ile ömrünü ne kdar sağlıklı sürdürebilir soru işareti. Gelişimini tamamlamış kuş daha iyi yavru besler bu 1 tane de olsa öyle 6 tane de olsa öyle. Iyi beslenen kuş daha sağlıklı olur. Genelde üreticiler kuluçka nin ilk yavrusunu kendine damızlık ayırır bu bile iyi beslenmis bir kuşa yatırımdir. Sağlıklı ebeveyn sağlıklı yavrular büyütür.
Erkeği eşe atacağıniz kafeste tek besleyin. Yuvayi taktiktan 2 3 hafta sonra eğer ki dışı tüyde falan değilse erkeğin yanına atın. Kafesin sahibi ve kızgın bir erkek disiyi yola getirecektir
SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam bu kuşlar bildiğin sömestr ve yaz tatili yapıyor?Kuşuna göre ve büyüttügu yavruya göre değişir tabi ama ortalama 2 kuluçka dan sonra 1 aya yakın bi nefes aldırmak haziran gibi de ayırıp eylül e kadar genel tatil yaptırmak uygun olur.
SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam bu kuşlar bildiğin sömestr ve yaz tatili yapıyor?![]()