Çinko içeren gold wings veya KiKi

Mikostatin iç mantara etkilidir dış mantar için mantar kremi veya neem yağı kuşlanışmalı.
anladım abi.bu sitenin eski konularına baktım.dış mantar için elma sirkeli fıs fıs yapmışlar.bu yöntem nasıl sence

Dediğim gibi çinkoya tepkisini gördükten sonra gerekirse mantar ilacı başlarız 👍

selçuk abi merhaba.kuş suluktan yıkanmak istiyor ama bugüne kadar hangi banyoluğu aldıysan korkudan içine giremedi.dün yıkansın diye mama kabına su koydum.içerse diye de çık az probiyotik kattım.suyun üstünde resimdeki siyah ve beyaz şeyler var.bunlar nedir acaba? yem yedi de ağzından kabuğu mu döküldü yoksa bit pire mi

Birşeyler dökülmüş bit veya pire değil. Tedavisi bittikten sonra banyo yapmaya alıştırmak için. Banyoluğuna az su koyun çeyrek veya daha az su koyun. kafese asın 1 gün sonra aynı oranda su koymak üzere suyu değişerek yine kafese asın ve diğer suluğu çıkarın. Banyoluktan su içmeye başlasın birkaç gün banyoluktan içsin diğer suluğu takmayın. Bu şekilde her gün banyoluk suyunu yenileyin. Birkaç gün sürmez banyo yapmaya başlaması.

Birşeyler dökülmüş bit veya pire değil. Tedavisi bittikten sonra banyo yapmaya alıştırmak için. Banyoluğuna az su koyun çeyrek veya daha az su koyun. kafese asın 1 gün sonra aynı oranda su koymak üzere suyu değişerek yine kafese asın ve diğer suluğu çıkarın. Banyoluktan su içmeye başlasın birkaç gün banyoluktan içsin diğer suluğu takmayın. Bu şekilde her gün banyoluk suyunu yenileyin. Birkaç gün sürmez banyo yapmaya başlaması.
selçuk abi.dediğin gibi 3 gün çinko kullandım ama kaşıntısı hala devam ediyor.dış parazit için eczaneden reçetesiz alabilceğim ilaç varmı.veterineri arıyorum kuşı getirmeniz lazım diyor.kuşta araçta strese giriyor götüremiyorum

selçuk abi.dediğin gibi 3 gün çinko kullandım ama kaşıntısı hala devam ediyor.dış parazit için eczaneden reçetesiz alabilceğim ilaç varmı.veterineri arıyorum kuşı getirmeniz lazım diyor.kuşta araçta strese giriyor götüremiyorum

Eczaneden değil veteriner kliniğinden alacaksınız. İvermektin içerikli sonu mec mac ile biten dış parazit damlası alın,enjektöre 0,5 ml çektirin. Veya daha az alabilirseniz alın 5 damlalık.
İvomec alabilirsiniz

Eczaneden değil veteriner kliniğinden alacaksınız. İvermektin içerikli sonu mec mac ile biten dış parazit damlası alın,enjektöre 0,5 ml çektirin. Veya daha az alabilirseniz alın 5 damlalık.
İvomec alabilirsiniz
hocam illa kuşu getirin dozu ayarlamak sıkıntı diyolar.heralde muayene parası almak için diyolar.peki bu dediğiniz şey egzotik kuşlada bakmayan veterinerlerde bile olurmu acaba

hocam illa kuşu getirin dozu ayarlamak sıkıntı diyolar.heralde muayene parası almak için diyolar.peki bu dediğiniz şey egzotik kuşlada bakmayan veterinerlerde bile olurmu acaba
İlla kanatlı kliniği olmasına gerek yok,dış parazit damlası birçok hayvana uygulanmaktadır. İvomec büyükbaş hayvanlara da kanatlılara da uygulanan bir ilaçtır. Herhangi bir klinikte varsa da alabilirsiniz. Koca şişe almayın ama. 5 damla bile alsanız yeterli olur. Ensesindeki tüyleri üfleyip derisine gelecek şekilde 1 damla damlatacaksınız. 15 gün sonra aynı şekilde 1 damla daha yapın. Sonra ise 3 ayda 1 kez 1 damla damlatın tedbir için.
Dış parazit damlası yapıldıktan sonra birkaç gün kuş deli gibi kaşınabilir normaldir telaş yapmayın şimdiden yazayım.

Vilmectin almayın ama. İvomec,baymec,zimec bunlar olabilir. İvomec bulmaya çalışın siz.

Dal darı almasaydınız iyi olurdu. Obeziteye sebep olabiliyor. Çok az veriniz aldıysanız madem..

Spreye gelirsek sprey tarzı şeyler önermiyorum ben.

tamam hocam.birde bu ivomeci mesela 1 damla değilde 2 damla kaçarsa sorun olurmu

Dozaj önemli tabiiki. 1 damladan fazla damlatmamaya özen gösterin. Dış parazit damlasından fazla dökerseniz tahrişe sebep olabilir. Kendiniz yapamayacak iseniz birisi kuşu tutsun siz de 1 damla damlatın.

Geri