dogukansah
Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar Cennet papağanıma bundan 1 ay önce dal darı yedirdim ondan sonra gagasında sarılık ve yavaş yavaş tüy dökülmesi oldu. Kuşum şu anda ayaklarını ve kafesinin tüllerini kemirip kafasını yukarı kaydırıyor. Bunu gün içerisinde özellikle sabahları ve uyumadan önce uzun bir süre yapıyor. Mantar olabileceğinden şüphelenip mantar kremi aldım uyguladım ancak bir gerileme göstermedi. Vitamin eksikliği olabileceğini düşündüm ondan dolayı multivitamin aldım ve suluğuna düzenli olarak damlatıyorum. Havuç, salatalık, maydonoz sapı, marul gibi sebzeleri koyuyorum kafesine ancak yemiyor. Başka ne yapabilirim pek bilmiyorum. Bulunduğum yerde kuşlara bakan bir veteriner bulamadım. Sizin bir fikriniz var mı?
Özellikle dal darıdan bir parazit kaptığını düşünüyorum. Kapalı pakette aldım ancak bir değişik görünmüştü gözüme. Bunların hepsi dal darı yedikten sonra olmaya başladı.
Kuşun dışkılaması normal. Ayakları da bana normal geldi. Yarın sabah detaylı bir şekilde çekmeye çalışırım. Bazı parmaklarında tırnak yok doğuştan sadece.
Videosu:
Özellikle dal darıdan bir parazit kaptığını düşünüyorum. Kapalı pakette aldım ancak bir değişik görünmüştü gözüme. Bunların hepsi dal darı yedikten sonra olmaya başladı.
Kuşun dışkılaması normal. Ayakları da bana normal geldi. Yarın sabah detaylı bir şekilde çekmeye çalışırım. Bazı parmaklarında tırnak yok doğuştan sadece.
Videosu: