Hangi bakteri olduğu söylendi mi?Bakteriyel üreme ve mantar çıkmış. Mantarı ekim yapmışlar, sonuçlar en geç yarına belli olacakmış.
Antibiyogram testi yaptırdınız mi?
Hangi bakteri olduğu söylendi mi?Bakteriyel üreme ve mantar çıkmış. Mantarı ekim yapmışlar, sonuçlar en geç yarına belli olacakmış.
Hocam bugün belli olcak. Mantar için ekim yapmışlar, hem mantar için hem bakteriyel üreme için ilaç verecek bugün.Hangi bakteri olduğu söylendi mi?
Antibiyogram testi yaptırdınız mi?
Tamamdır. Antibiyogram testini yaptırırsanız iyi olur.Hocam bugün belli olcak. Mantar için ekim yapmışlar, hem mantar için hem bakteriyel üreme için ilaç verecek bugün.
Antibiyogramı sonradan söylediniz hocam, yaptırmadım onu.
Swap demek örnek almak demek. Kuşun kursağından alınan örneğe swap alma deniyor. Daha sonra bunun ekimini yapılıp mikroskobik canlıların üremesi sağlanıyor. Akabinde ne olduğuna bakılıp onlara karşı testler yapılıyor bu teste de antibiyogram deniyor. Süreç doğru şekilde ilerliyor.Antibiyogram yazıyor ama acaba hem swap hem antibiyogram testi mi yaptılar?
Mantar sonucu belli oldu mu?Ekli dosyayı görüntüle 56026
@Recai SULAMİS @eyunal @Budgielove
Test sonucunu şimdi aldım. Hekim, fıstığı görmek istedi. 40 gramdan 36 grama düştü ama kondisyonu fena değil ve kursağı boş değil dedi.
Bu rapora göre baytril vermemi söyledi, %2,5 sabah ve akşam 1 er damla.
Hocam mantar yokmuş. Sadece bu raporu verdi.Mantar sonucu belli oldu mu?
Tamamdır anladım.Hocam mantar yokmuş. Sadece bu raporu verdi.
Kuşun kafesin, ekipmanlarını tedaviden sonra dezenfekte ettiniz mi? Dışkılar hep bozuluyor, bakteriyi ya da mantarı aktif eden bir durum var ve bunu bulmamız gerek..
Hocam zefiran ile dezenfekte ettim. Kafesi atıp yeni kafes almam çözümse eğer yaparımKuşun kafesin, ekipmanlarını tedaviden sonra dezenfekte ettiniz mi? Dışkılar hep bozuluyor, bakteriyi ya da mantarı aktif eden bir durum var ve bunu bulmamız gerek..
Antibiyogram sonucunda trimetoprim ve sulfametoksazol da bakteri ye karşı etkiliydi diye hatırlıyorum doğru değil mi?Hocam zefiran ile dezenfekte ettim. Kafesi atıp yeni kafes almam çözümse eğer yaparım
Şimdi baytrile yeniden başlamalı mıyız?
Antibiyogram sonucunda trimetoprim ve sulfametoksazol da bakteri ye karşı etkiliydi diye hatırlıyorum doğru değil mi?
Tamam. Bactrim şurup kullanılabilir eğer hala aynı bakteri var ise.
Hocam tekrardan swap testi yaptırmam gerekir mi? Aynı bakteri mi var bilmiyorum.Tamam. Bactrim şurup kullanılabilir eğer hala aynı bakteri var ise.
Gerekebilir. Dışkıları kötüHocam tekrardan swap testi yaptırmam gerekir mi? Aynı bakteri mi var bilmiyorum.