Merhaba. Kuşum son 5 gündür iyice kötüleşmişti. Artık kafesin tabanında duruyor, yem yemiyor, konduğu yerde uyuyordu. Geçen Pazar eve geldiğimde sağ ayağının üzerine hiç basamıyor, dengesini kaybedip düşüyordu yürürken. Her gün sabah akşam B vitamini vermeme rağmen iyileşemedi. Yabancı sitelerdeki forumlara yazdım, kalsiyum eksikliği olabilir diye düşündüm. Eskişehirde kuşlardan anlayan veteriner araştırdım, Pazartesiyi zor ettim. Çok şükür ki Yasin bey’in kliniğine gittik pazartesi günü. Kendisi 20 senedir kuşlar üzerinde çalışan bir veteriner hekimmiş. H şeyi güzelce açıkladı ve Allah’ın izniyle kurtarırım ben bu kuşu dedi. Problem tamamen sinirselmiş, piyasada bulunan B vitaminleri bu rahatsızlığı geçirebilecek özellikte değilmiş. Kendisi bir karışım hazırladı, içerisinde kalsiyum, aminoasit, probiyotik, b vitamini olan. Hasta bir kuşa kesinlikle yeminden ve benim verdiğim ilaçtan başka bir şey verme dedi. Pazartesi iki saatte bir 3’er damla olacak şekilde ağızdan verdik. Salıdan itibaren 6 saatte bir 3er damla verin dedi. Tedaviye devam ediyoruz. 5 gün içerisinde değişimi gözlemlersiniz demesine rağmen, 1 gün içinde değişimi gözlemledik. Denge kaybı tamamen kayboldu. Yem yemeye başladı, inlemeler gitti. Koordinasyon problemi neredeyse kalmadı, uyuklamalardan eser yok. İlacın tadından nefret eden kuşum ilacı içmemek için eskisi gibi oradan oraya düzgün şekilde uçup konuyor. Hatta elimize geldiğinde şiddetli ısırmalar başladı.. 2 günde bu değişim bize de mucize gibi geldi.. Çok şükür doğru insanla karşılaşarak doğru tedaviye başladık. Bu problemi yaşayan kuş sahipleri vardır diye gelişmeleri yazmak istedim.. Herkese iyi günler dilerim.