Erdal Arıcan
Paylaşımcı Üye
Kuş zaten kendi yavrunuz alıştırmanız dahada kolay olacaktır karakter olarak sakin uysalsa dahada kolaylaşacaktır bu tabi,ben öyle kuşları seçerim hep, parmağını soktugun an parmağında duran kuşları tercih edersen zorlanmassınki kendi yavruların maşallah,ben nasıl alıştığını anlamam bile iyi bağ kuruyorum kuşla öncelikle konuşup beni tanımasını ürürkmemesini sağlıyorum 2 gün kadar kafesini sev telleri elinin tehtid olmadığını anlasın konuş kaçmıyorsa aradada elini sokup yem ver avucunun içinde dursun bir süre yemek isterse yer yemesede dursun öyle parmağınla sev orada orasını burasını işte,tekrarla uysalsa devam et buna birkaçgün,korkarsa bu uygulamayı 4 5 gün sonra yap ama,hırpalanmış çünkü kuş,başa döndük;sonrasında elinden yem illa yer kafes içerisinde gün içerisinde yap bunları parmağınla sakince ona dokunmaya çalış konuşarak sev gıdını gagasını nerden hoşlanıyorsa,parmağına çıkar kuşumuzu kafesin içerisinde,ama kesinlikle diğer kuşları duymayacak gerçi aynı evde duyacaktır hareketlenecektir ama alışana kadar idare et onunla vakit geçir en çok aşırıda üstüne düşme,baktın herşey yolunda gidiyor parmağında duracak gibi korkmuyor sana güveni sağladı kardeşim çıkar usulca parmağının üstünde kafes dışına uçabilir vurabilir perdeyede konabilir hemen git al parmağınla üstünde dursun uçarsa yine al,baktın durmuyor kafese sok ama avuçlamadan,olmadı kafes kapısına hizala kuşu o girsin illa dışarıdada duracaktır parmağında,zaten alışırsınız birbirinize bir bakmışın üstüne kafana uçuyor çok çabuk gelişiyor sakin mizaçlı olsun kuş yeterki inşallah diğer kuşlarla çok haberleşmezler ürküp kaçabilir yada onların sesi senden uzaklaştırabilir bakalım görelimbi dene bakalım yaw burdan benimle daha doğrusu bizlerle gelişmeleri paylaşırmısın sonra hadi hayırlısı.Not ben ilk gün bahsettiğim tarzda yavrularla bağı kurar bir kaç saat sonra kafes içerisinde parmağıma çırarır yem yediririm yerse sonuçta kaçmaz parmağımdan sonra hatta dışarıya çıkarırım 1 dadika kadar sonra tekrar sokarım hemen yerine duruma göre ayarlıyacan işte bunları kolay merak etme sonra konuşma eğitimlerini anlatırım sana benim kaçan kuşum bizleri çok yıprattı bu arada,en son söylediği kelime babası bu kuşu çok seviyor çünkü bu kuş çok tatlı be oldu ve arkasına bakamadan balkondan kaçtı hala unutamayız onu mavişimiz kaç sabah çıkıp hava ayaz olurken onu aradım heryerde ama bulamadım eşide çok aradı onu pamuğumuz,dişiside olsa bir kuşun kelime öğrenmeye devam ediyor hatta pamuk aşkım benim derdi be, umarım emin ellerdedir hayvanım
Son düzenleme: