Böcekli Yem

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan esin.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dışkısı düzelmedi mi?
Elmayı kafese ilk taktığım zamanlarda baya yemişti iyi olmaya başladı tamamen katı çıkıyordu. Sonra yine etrafı sıvı çıkarmaya başladı. Meyveyi pek sevmiyorlar şimdi günlük takıyorum yemiyorlar doğru düzgün. Az önce haşlanmış patates yedirdim isteyerek yediler sonra kaçmaya başladılar. Elime aldım yine sıvı yaptı maalesef. Yani iyi oluyor gibi olup tekrar bozuluyor. Vitamin damlatıyorum günlük, etki etmiyor. Uzun zamandır tüy döküyor, dökümde yardım için paketli yem aldım günlük ondan veriyorum. Dışkısını halen düzeltemedik. Ne versem de tamamen fayda etmiyor. :(

Dışkısı düzelmedi mi?
Elmayı kafese ilk taktığım zamanlarda baya yemişti iyi olmaya başladı tamamen katı çıkıyordu. Sonra yine etrafı sıvı çıkarmaya başladı. Meyveyi pek sevmiyorlar şimdi günlük takıyorum yemiyorlar doğru düzgün. Az önce haşlanmış patates yedirdim isteyerek yediler sonra kaçmaya başladılar. Elime aldım yine sıvı yaptı maalesef. Yani iyi oluyor gibi olup tekrar bozuluyor. Vitamin damlatıyorum günlük, etki etmiyor. Uzun zamandır tüy döküyor, dökümde yardım için paketli yem aldım günlük ondan veriyorum. Dışkısını halen düzeltemedik. Ne versem de tamamen fayda etmiyor. :(

Şimdi sulu dışkı 1-yenilen besinlere göre olabilir bu anlıktır ve sağlık sorunu değildir. 2- hastalığa bağlı olabilir burda da süreklilik vardır, bunun ayrımı önemli. Güncel dışkı fotoğraflarını paylaşabilir misiniz?

Şimdi sulu dışkı 1-yenilen besinlere göre olabilir bu anlıktır ve sağlık sorunu değildir. 2- hastalığa bağlı olabilir burda da süreklilik vardır, bunun ayrımı önemli. Güncel dışkı fotoğraflarını paylaşabilir misiniz?
Bir süredir yeşillik vermiyorum. Bir kere yumurta sarısı verdim, nadiren dal darı takıyorum, elma veriyorum patates verdim makarna veriyorum pişirdiğimiz günlerde. Onun haricinde paketli meyve kokteyli veriyorum arada kurumuş üzüm, muz gibi meyveler var. Yemlerinde çekirdek var, çekirdeksiz satılmıyor. Bazen çubuk veriyorum ölçülü. Bugün koltuğa indiler ve cips kırıntısı toplamışlar normalde vermem. Başka hiçbir şey kullanmıyorum sıvı dışkıya sebep olacaklarını sanmıyorum. Diğerinde birşey yokken onunkinin böyle olması garibime gidiyor. Almadan böyleydi sanırım. Üretimden aldım ve dışkıların kontrol edildiğini sanmıyorum. Çok net değil fotoğraf ama şuanda uyudukları için çıkarıp çekemedim, bugün kafesin üzerinden böyle yapmıştı. Kurumuş dışkı 2 tane görünüyor resimde. En üstteki beyaz tüy sadece.
20190101_161323.jpg

Fotoğraf hiç net değil, bulanık olduğundan göremiyorum. Günlük taze meyvesini abartmamak şartıyla verebilirsiniz.http://papaganokulu.org/ Şuradan dersler bölümüne bakın sınıf sınıf ayrılmış, sağlığa ve beslenmeye dair kısımlar da var.

Sağlık 2. Sınıfta, yemek tarifleri 4. Sınıfta idi sanırım. Bir bakın.

Fotoğraf hiç net değil, bulanık olduğundan göremiyorum. Günlük taze meyvesini abartmamak şartıyla verebilirsiniz.http://papaganokulu.org/ Şuradan dersler bölümüne bakın sınıf sınıf ayrılmış, sağlığa ve beslenmeye dair kısımlar da var.
Bunu öğlen yapmıştı. Dediğim gibi kafesten çıkaramıyorum uyandırmamak için, anlayamadıysanız birazdan atarım yenisini. Okumaya başladım, ishale karşı çay tarifleri gördüm. Bulabileceğimiz malzeme ile bulursam içireceğim,teşekkürler.

Geldiğimde koltuğa çıkmışlar ve maalesef bu görüntüyle karşılaştım. Sıvısı akmaya başlamış koltuğun arasına. Kusma bitti ama neden halen böyle bilemiyorum. Bazen kuş bir anda hareketsiz kalıyor ve sabit bir yere bakıyor. Onun haricinde sürekli uçar, elimizi uzattığımızda hayır diyemez ve hemen uçar. Yemesi içmesi çok normal gün içinde sık sık tabana inip yemini yer. Sinirli kuştur istenmediği harekette hatta bazen kendi kendine bağırıyor. Dışkı düzelmiyor. Kekik çayı diyordu sayfada bulabilirsem veririm artık.
20190101_174053.jpg

Kekik çayı kullanın fakat sürekli böyle bir dışkıya ilaç tedavisi de gerekebilir.

Kekik çayı kullanın fakat sürekli böyle bir dışkıya ilaç tedavisi de gerekebilir.
Bir sayfadan okuduğum kadariyle fazla su içmesinden de kaynaklanıyormuş. Çıkmadan önce su koymuştum bayağı içti. Gerçekten ishalde olabilir, küçük kafes alabilirsem veterinere baktırırım dışkısına. Hiç hastalık belirtiside vermiyor anlayamadım.

Bir sayfadan okuduğum kadariyle fazla su içmesinden de kaynaklanıyormuş. Çıkmadan önce su koymuştum bayağı içti. Gerçekten ishalde olabilir, küçük kafes alabilirsem veterinere baktırırım dışkısına. Hiç hastalık belirtiside vermiyor anlayamadım.
Fazla sudan dolayı sürekli ishal durumu olmaz ama. Vakit geçirmeden hekime kontrol ettirmeniz en iyisi olur bu sırada da kekik çayı yapın.

Fazla sudan dolayı sürekli ishal durumu olmaz ama. Vakit geçirmeden hekime kontrol ettirmeniz en iyisi olur bu sırada da kekik çayı yapın.
Uzun zamandır böyle olmasına rağmen hiç yemeden kesilmedi, az önce yemliğin üzerinde dışardaydı ve gagasını sadece bir kez açtı kusar gibi ama birşey olmadı. Kafesleri hiçbir yere sığmıyor küçük taşıma kafeslerine baktım bulamadım. Çay fayda eder belki de, kekik varsa hemen yapacağım.

Papağanlarda muhabbet kuşundan farklı sıvı dışkı olabilliyor günde bir iki kere normal diye araştırmıştım çok çekirdek yediklerindede top top değil uzun uzun oluyor dışkıları sevda papağanı baktım bende hep böyle dışkılıyordu çekirdek miktarını azaltın bir bakalım çünkü çok çakallar bütün yemleri yere döküp sadece çekirdeklerini yiyorlar dal darı asabilirsiniz nasıl dayanır bilmiyorum bir günde indiriyordu bütün darıyı birde veteriner Türkiye’de paraketlere muhabbet kuşu yemine çekirdek atıp yapıyorlar demişti normalde daha farklı protein kaynakları almaları gerekiyormuş versele laganjn uygun kodlu p16 falan diye kodları var onlardan Pelet yem alın içinde her ihtiyacı var demişti beslenmesi ile alakalı olabilir en yakın zamanda da anlayan bir verçterine danışın

Papağanlarda muhabbet kuşundan farklı sıvı dışkı olabilliyor günde bir iki kere normal diye araştırmıştım çok çekirdek yediklerindede top top değil uzun uzun oluyor dışkıları sevda papağanı baktım bende hep böyle dışkılıyordu çekirdek miktarını azaltın bir bakalım çünkü çok çakallar bütün yemleri yere döküp sadece çekirdeklerini yiyorlar dal darı asabilirsiniz nasıl dayanır bilmiyorum bir günde indiriyordu bütün darıyı birde veteriner Türkiye’de paraketlere muhabbet kuşu yemine çekirdek atıp yapıyorlar demişti normalde daha farklı protein kaynakları almaları gerekiyormuş versele laganjn uygun kodlu p16 falan diye kodları var onlardan Pelet yem alın içinde her ihtiyacı var demişti beslenmesi ile alakalı olabilir en yakın zamanda da anlayan bir verçterine danışın
Aynen yemler hep çekirdekli ve hep onları yiyor keratalar. :D Yemlerin hepsine baktım kurutulmuş solucanlı vardı yine içi çekirdekli. Başka aldım bende çekirdeksiz bulunmuyor. Ödül yemi olarak zaten almıştım çekirdekli ama ikisindede var şuan. Diğer kuşumda bir sorun yok hep düzgün dışkılar. Çekirdeği fazla yeme farkı olabilir. Biraz ayırmaya çalışıcam. Bu defada yememezlik yapmaz umarım. Dal darıyı veriyorum bazen. Dışkısı gün içinde sık sık böyle çıkıyor ama. Kafeste dışkılarken sıvı yada katı çıkardığı belli oluyor. Aldığım yerde içi çekirdek dolu yem verdiler, hep ondan yiyorlarmış. Çok yemiş olmalı. Kekik çayı yapacaktım kekik bulamadım, yarın alıp vericem, inşallah artık :)

ecoli olur bozuk yemden çok dikkat edin direkt öldürür.

ecoli olur bozuk yemden çok dikkat edin direkt öldürür.
Birdaha vermedim zaten. Ama bizimkiler birşey olmaz yerler diyorlar. Atamadım bir türlü. Yapışmış gibi durmuyor yulaflar ama döküp bakacaktık birdaha vermeden. Yinede dokunmaya varmıyor elim veremem birdaha. En doğrusu bu olacak gibi.

Birdaha vermedim zaten. Ama bizimkiler birşey olmaz yerler diyorlar. Atamadım bir türlü. Yapışmış gibi durmuyor yulaflar ama döküp bakacaktık birdaha vermeden. Yinede dokunmaya varmıyor elim veremem birdaha. En doğrusu bu olacak gibi.
sakın vermeyin benimde kabuksuz yemde öyle olmuştu.attım gitti annemde birşey olmaz protein olur vs diyordu:confused:10-15 liralık yem için kuşumdan olamam dedim:p

sakın vermeyin benimde kabuksuz yemde öyle olmuştu.attım gitti annemde birşey olmaz protein olur vs diyordu:confused:10-15 liralık yem için kuşumdan olamam dedim:p
Anneler hep böyle, çöpe atacaktım gidip çıkardı yerler bunu diye birisine sordu o böcekleri yiyip protein almalı yoksa ölür demişler. :D Şuan balkonda öylece duruyor dursun vermem ben dedim. Ana yemlerini açmaya korkuyorum uzakta bir yerdi oradan getirdik bitiyor eski yemleride.

Anneler hep böyle, çöpe atacaktım gidip çıkardı yerler bunu diye birisine sordu o böcekleri yiyip protein almalı yoksa ölür demişler. :D Şuan balkonda öylece duruyor dursun vermem ben dedim. Ana yemlerini açmaya korkuyorum uzakta bir yerdi oradan getirdik bitiyor eski yemleride.
nerede oturuyorsunuz valla mahrumiyet yeri gibi görünüyor buradan:(yem işi çok önemli ihmal etmeyin bütün üretimhanedeki kuşlar bozuk yemden ekoli olup ölmüşler geçende bir video izlerken duymuştum.

nerede oturuyorsunuz valla mahrumiyet yeri gibi görünüyor buradan:(yem işi çok önemli ihmal etmeyin bütün üretimhanedeki kuşlar bozuk yemden ekoli olup ölmüşler geçende bir video izlerken duymuştum.
Yok değil yani avusturyada yaşıyorum. Vermeyi düşünmüyorum birkaç kişiye sordum muhabbet kuşları böcekli yemden ölen kişiler var bir kez verdim işte bilmeden inşallah birşey olmaz. Kuşlar satılan bir yerden aldım ben. Ne kadar üzücü :(

Geri