Ayak Altında Kırmızı Nokta

Dışkılar normal değilmiş hocam. Enfeksiyon var sanki
Dışkılar normal değil ama hemen antibiyotik başlamak istemiyorum. Probiyotik temin edin. Novo biotik edinmenizi tavsiye ederim. Bu probiyotiği bulmak zor bulamazsanız Kanatlıoil prozim tavsiye ederim. Kuşlara bol bol hareket etme imkanı verin uçmaya teşvik edin. Ara ara dışkı paylaşın kötüleşirse antibiyotik başlarız.

Bir rahatsızlığı var mı? Lazım olan bir bilgi mi teşhis için bilmiyorum ama kuşum enerjik, iştahı yerinde ve normal seviyede su içiyor.Eşiyle ilgileniyor ve uçmasında sıkıntı yok. Verdiğim sebze, meyveleri de yiyor. Kuşum 1-1,5yaşını geçtikten sonraki neredeyse tüm zamanlar dışkısı bu şekildeydi, normal şekilde olmadı hiç. Bir tek kuluçka döneminde daha sulu ve daha büyük yapıyordu dışkısını, o da bildiğim kadarıyla o dönemde yaşanan bir durum.
Antibiyotik tavsiye etmedim zaten. Şimdilik öyle bir durumu yok gibi. Novo biotic bulabilirseniz harika olur.

Probiyotik alana kadar kullamabileceğim probiyotik etkisi yapabilen bir şey var mıdır? Evde entrobac vardı ama kaskatı olmuş bozulmuştur diye kullanamadım şimdi.
Kuru maya katabilirsiniz çeyrek suluğa tepeleme olmayan bir çay kaşığı vermeden önce 4 saat susuz bırakın ki verir vermez içsin. Ayrıca 6 saat önünde durduktan sonra çekin suluğu 3 saat sonra yine taze hazırlayın. Maya çabuk etkisini yitirir çünkü. Bir gün maya 1 gün enterobac şeklinde devam edin. Etkisini yitirmemiş olabilir kullanın. 10 gün kadar sürekli böyle yapın sonrasında her biri haftada 2 defa olacak şekilde devam edin. ( haftada 2 kez enterobac 2 kez maya )

Kuru maya katabilirsiniz çeyrek suluğa tepeleme olmayan bir çay kaşığı vermeden önce 4 saat susuz bırakın ki verir vermez içsin. Ayrıca 6 saat önünde durduktan sonra çekin suluğu 3 saat sonra yine taze hazırlayın. Maya çabuk etkisini yitirir çünkü. Bir gün maya 1 gün enterobac şeklinde devam edin. Etkisini yitirmemiş olabilir kullanın. 10 gün kadar sürekli böyle yapın sonrasında her biri haftada 2 defa olacak şekilde devam edin. ( haftada 2 kez enterobac 2 kez maya )
Teşekkürler, entrobac kuşa zarar verir diye düşünmüştüm. Alalı 6-5 ay kadar oldu çünkü ve katılaştı. Ama kullanılabilir diyorsanız veririm kuşa. Bir de sanırım tahta kaşıkla vermek daha doğru denmişti forumda. Kürdan ucuyla veririm eğer entrobac iyi durumdaysa.

Teşekkürler, entrobac kuşa zarar verir diye düşünmüştüm. Alalı 6-5 ay kadar oldu çünkü ve katılaştı. Ama kullanılabilir diyorsanız veririm kuşa. Bir de sanırım tahta kaşıkla vermek daha doğru denmişti forumda. Kürdan ucuyla veririm eğer entrobac iyi durumdaysa.
İlaçların son kullanma tarihinin geçmesi etkisini azaltabilir yada yok edebilir. Ama hastalığa neden olmaz. Ben olsam kullanırdım ama tercih sizin tabi.

Geri