Ayırma yöntemi

Gözem Elma

Emektar Üye
Muhabbet Kuşu Üreticisi
Arkadaşımın iki yaşında çift bir kuşu var. Hiç yavru alamamış ayırma yöntemini denemek istiyor. Ancak her yerde bu yöntem ile ilgili farklı şeyler yazıyor. Kuşlar birbirini görmeli mi görmemeli mi ? Şimdilik ayrı kafese almış ancak kuşlar birbirini görsün mü görmesin mi bilmiyoruz. Ayrı Bi odaya koymuş ama evin içinde kuş seslerinden kıyamet kopuyor diyor :D sizce nasıl yapsın ?

Güncelleme. Kafesleri ayırdıktan sonra dişi kuş mama kabını boşaltıp içine oturuyor. Erkekle yan yanayken bu davranışı hiç yapmamış. Dişi kuşun kafes tabanında peçete seriliymiş peçeteyi kazıyıp altına giriyormuş sebebi ne olabilir

Ayrı odaya koymaya gerek yok. Birbirlerine ulaşacak yakınlıkta olmadıktan sonra yan yana durabilirler. Bu şekilde 15-20 gün ayrı kaldıktan sonra birleştirebilirsiniz.

Ayrı odaya koymaya gerek yok. Birbirlerine ulaşacak yakınlıkta olmadıktan sonra yan yana durabilirler. Bu şekilde 15-20 gün ayrı kaldıktan sonra birleştirebilirsiniz.
Cevabınız için teşekkürler. Dişinin yemliği boşaltıp içine oturması peçeteleri kazıyıp altına yatması Bi soruna mı işaret acaba ?

Bir sorun olduğunu sanmıyorum ayrıldığı için yapıyor olabilir. Yumurtlama döneminde olan dişilerde de bu gibi durumlar görülebiliyor.

Bir sorun olduğunu sanmıyorum ayrıldığı için yapıyor olabilir. Yumurtlama döneminde olan dişilerde de bu gibi durumlar görülebiliyor.
. erkekle olan kafesinde yuvalıkta varmış ama hiç ilgisi yokmuş yuvalığa yıllardır bekliyor arkadaşım o sebeple en son bu yönteme başvurdu. Aynı odada olabilirler yani.

Cifthane kafesim var ortaya bölmesini takdım benimde dişi huzursuz erkek mutlu:) bu sekilde ayirma teknigi işe yarar dediler gorsunler ama ulasamasinlar ;)

Cifthane kafesim var ortaya bölmesini takdım benimde dişi huzursuz erkek mutlu:) bu sekilde ayirma teknigi işe yarar dediler gorsunler ama ulasamasinlar ;)
Sizde görsünler diyorsanız öyle yapsın arkadaşım :) çoğu yerde görmesinler yazıyordu forumdan kahraman beyde görmesin diyince çok Önceden sorulmuş bir soruda arafta kalmıştık. Teşekkür ederiz cevabınız için. Evet dişiler daha huysuz oluyor anladığım kadarıyla :D

Huysuz gecimsiz baskinlar erkek ayirinca o kadar mutlu oldu ki anlatamam
Evet dişi baskın olunca erkek ziyan oluyor :) arkadaşımın çiftinde erkek baskın ama yinede olmadı yem kusmalar kaşımalar oluyormuş erkek ayak atıyormuş dişi istemiyormuş umarım işe yarar yavrularından birini alıcam da o sebepten bende çok hevesliyim :D

Insallah yavrulari olur bekliycez artik mama versin arkadasiniz bu arada

Güncelleme. Dişi kuş dünden bugüne neredeyse kalamar kemiğini bitirmiş. Erkek kuş yuvalık tüneğine kur yapıyormuş. yuvalık girişinin önünde durup içerisine bakıyormuş sürekli ve yuvalığa girip çıkıyormuş. Bunlar iyiye mi işaret acaba ?

Son düzenleme:
Güncelleme. Dişi kuş dünden bugüne neredeyse kalamar kemiğini bitirmiş. Erkek kuş yuvalık tüneğine kur yapıyormuş. yuvalık girişinin önünde durup içerisine bakıyormuş sürekli ve yuvalığa girip çıkıyormuş. Bunlar iyiye mi işaret acaba ?
Elbette olumlu beklemeye devam iyice kizissinlar ;);)

Oyle bende ayirdim showlari birlestirmemek icin zor tutuyorum kendimi ama kararliyim 10 15 gun boyle tutucam

Geri