Anadolu yakası veteriner

Yarın gideceğim veterinere aslında veterinere gitmeden ilaç tedavisi başlasam mi bilemedim sorduğum konu yarın gitsem çok mu geç olur sizce
Yarın gidebilirsiniz sorun yok. Bugün yarım suluğa mercimek tanesi kadar karbonat katın. Kusmaya başlarsa korkmayın.

karbonatı koydun suluğuna elimle goturdum içti 3-4 yudum kadar ne kadar süre dursun sulugunda peki yarına kadar dursun mu akşam alayım mi

Yarın veterinere götürene kadar dursun. Kusma oldu mu ?

evet içtikten hemen sonra sıvı bir şekilde kustu
Tamam işte mantar var kuşta. Aslında eczaneden triflucan ve flagyle alıp başlayabilirsiniz. Flagyle için reçete isteyebilirler tanıdık varsa alıp sonra reçetelettirirsiniz. Olmasa bile sadece triflucan alırsınız..

Triflucan veya mikostatin alıp başlayın. Zaten ağır bir ürün değil. Kullanın. Eğer gelişme olursa tedavi işe yarıyor demektir. Veterinere de gitmeniz gerekmez. Ama ben yine de gitmek istiyorum diyorsanız gidin.

trifulucan ı nasıl kullanmam gerekiyor
50 ml suya 6 damla ilaçtan ekleyin. 10 gün boyunca devam edin her gün yeniden hazırlayarak verin. Kuşun o sudan ara sıra içmesi lazım ama. Suluğu önünden alın başka suluk olmasın kafeste,4 saat falan öyle kalsın susasın, sonra ilaçlı suyu hazırlayarak kafese takın.

Bu arada kuşun dışkılarının görselini de paylaşın..

Selçuk bey flagyl de önermiş onu da alın. Onun nasıl kullanılacağını Selçuk bey yazar size 👍🏻

Son durum nedir dışkılarını nerde paylaştınız bu arada ?
İlacı aldınız verdiniz mi kuşa

Son durum nedir dışkılarını nerde paylaştınız bu arada ?
İlacı aldınız verdiniz mi kuşa
Dün yumurta verdim yedi baya biraz daha iyi gibiydi bugün 1 de veterinere götüreceğim dediğiniz yere dün ilacı versem de götürecektim veterinere farklı bir tedavi verirse onu devam ettiremem diye düşündüm vermedim o yüzden

Dışkı iyi değil,mantar dışkısına benziyor.
Merhaba gittik veterinere tüm teslerini yaptı mantar gözükmüyor dedi çok fazla yağlanma varmış ve kilosu çok fazlaymış kursağı olması gerekenden çok aşağıdaymis omegamix metaclor melox emox sucralfate lugol diye 6 ilaç verdi 1-2 kez vericem 0,1 milim olacak şekilde

Merhaba gittik veterinere tüm teslerini yaptı mantar gözükmüyor dedi çok fazla yağlanma varmış ve kilosu çok fazlaymış kursağı olması gerekenden çok aşağıdaymis omegamix metaclor melox emox sucralfate lugol diye 6 ilaç verdi 1-2 kez vericem 0,1 milim olacak şekilde

Geçmiş olsun. 🌸

Geri