Malatya'nın Üreticileri
Meraklı Üye
Spreylerden anlamıyorum. Profesyonellere sorun
Yem yemiyor napicamSprey kullanmakla büyük hata yapmışsınız, Avimec ya da vilmectin kullanabilirsiniz. Üzerine sprey su sıkın, belki olumsuz etkiyi azaltır
Ben cok kasiniyo diye sıktık oyle bi kasiniyodu ki yani nasil gecer peki biliyormusunuzYalnız burada deri etkilenmesinden ziyade gözleri ya da solunum yolu etkilenmişe benziyor. İnşallah en kısa zamanda bunu atabilir vücudundan. Zaten bu spreyleri neden çıkarırlar, insanlar neden kullanır bilmiyorum
Her kaşındıgında kuş bitlenmiş olmaz ki... tüy dökümü döneminde de sürekli kasınırlar... arastırmadan etmeden nasıl cesaret edebiliyosunuz hayran kaldım doğrusu. Umarım kuşa bir şey olmaz. Vakit kaybetmeden veterinere götürün bari.Ben cok kasiniyo diye sıktık oyle bi kasiniyodu ki yani nasil gecer peki biliyormusunuz
Gozlerini nasil silecez ki bide devamli kapatip duruyorİlaç zehirlenmeleri kuşlarda kalıcı hasar bırakabilirler. Eğer hırıltılı bir nefes durumu var ise bu solunum yolları zehirlenmelerine girer. Solunumu zehirlenmiş bir kuş vakit kaybedilmeden veteriner hekime başvurulmalıdır. Aksi taktide kuş komaya girebilir. Ve ölebilir. Genellikle solunum yolu zehirlenmelerinde serum tedavisi uygulanır.
Eğer gözlerde bir zehirlenme durumu var ise;
Gözlerini yumuşak şekilde steril su veya tuzlu su ile 20-30 dakika temizleyiniz.
Küçük kuşlarda temizlemek için göz damlalığı kullanın.
Kimyasal maddelerce tahriş durumlarında veya kırmızılık, ağrı veya göz akıntıları belirirse flüorressein boyası uygulayıp tedavinin gidişini gözlemleyin.
Ve vakit kaybetmeden bir veteriner hekime başvurun aksi taktirde kuşunuz kör olabilir.
Agzina gozune sıkmadik kanatlarina sıktıkKimyasalı kimyasalla çözmeye çalışmayın. En iyi çözücü sudur, belki hayvanın hoşuna gitmez ama suyla temizlenir ancak. O spreyi de çöpe atın, bir daha da küçücük hayvanların ağzına gözüne herhangi bir kimyasal sıkmayın.
Damla rahatsiz etmezmi oyle hiriltisi falan yokÖnceden dinlendirilmiş. Suyu gözlerine damlatmayı deneyin.
Eğer kuşun solunum yolunda bir zehirlenme var ise;
Hayvan komaya girer ve ölür. En kısa sürede bir veteriner hekime başvurmalısınız. Veteriner hekiminiz büyük olasılıkla oksijen tedavisi veya serum tedavisine baş vuracaktır. Eğer hırıltılı, halsiz, sık sık nefes gibi problemleri varsa solunum yolu zehirlenmesi var demektir. Geçmiş olsun...
Gozlerini kapatmasinin nedeni nedirÖnceden dinlendirilmiş. Suyu gözlerine damlatmayı deneyin.
Eğer kuşun solunum yolunda bir zehirlenme var ise;
Hayvan komaya girer ve ölür. En kısa sürede bir veteriner hekime başvurmalısınız. Veteriner hekiminiz büyük olasılıkla oksijen tedavisi veya serum tedavisine baş vuracaktır. Eğer hırıltılı, halsiz, sık sık nefes gibi problemleri varsa solunum yolu zehirlenmesi var demektir. Geçmiş olsun...
Eğer kanatlarına sıkmış ve ağzına gözüne burnuna gitmesini engellemiş olsaydınız şu an bu konu açılmamış ve biz de bunca şeyi yazmamış olurdukAgzina gozune sıkmadik kanatlarina sıktık
Suan sadece yem yemiyor suyunu falan rahat iciyor ne yapacagimi bilmedigim icin soruyorum sagolun soyluyorsunuz ama bende ilk defa kus bakiyorum laf yapmaniza gerek yokSize yardım edebileceğimiz kadar yardım ettiğimizi burada bunları yazarak zaman kaybettiğinizi ve kuşunuzu ölüme sürüklediğini düşünüyorum.
Anlamsız sorular somak yerine size söyleneni uygulayın.
Engelledim zaten hemen oraya yaklatimi ses cikardim falan daha napiyim kafasinimi tutuyum yaniEğer kanatlarına sıkmış ve ağzına gözüne burnuna gitmesini engellemiş olsaydınız şu an bu konu açılmamış ve biz de bunca şeyi yazmamış olurduk