Mgkhnyavas
Meraklı Üye
Beşeriyi derken ne demek istedin abi anlayamadım
Alfoxil ve sulhamezatin ikisi de antibiyotik ve hemen hemen aynı etkiye sahipler. Sulphamezatin + eczaneden mantar ilacı alıp kullanmak daha mantıklı. Ayrıca alfoxil’i test etmeden kullanmak sakıncalı.Hemen doktora Alfoxil yazdırıp eczaneden alın, veterinerden sulphamezatin alın. Alfoxili iyice ezip çeyrek suluğa yarısını katıp iyice karıştırın. 6 saatte bir suyunu değiştirip sulphamezatin katın. Dışkısının durumu çok kötü. Elinizi çabuk tutun.
Hocam tavuk ve güvercinlerde kanlı ishal sıkıntısı daha sık yaşanıyor. Biz tedaviyi bu şekilde yapıyoruz. Ayrıca farklı dezenfektanları da aynı anda kullanmaya başlıyoruz. Zamanında veterinerimiz küçük kuşlarda da uygulanabileceğini, dozaj düşürülerek sıkıntı yaşanmadığını söylemiş ve sakalarda tedavinin başarılı olduğunu görmüştük.Alfoxil ve sulhamezatin ikisi de antibiyotik ve hemen hemen aynı etkiye sahipler. Sulphamezatin + eczaneden mantar ilacı alıp kullanmak daha mantıklı. Ayrıca alfoxil’i test etmeden kullanmak sakıncalı.
Olabilir belki veterinerin bir bildiği vardır.Hocam tavuk ve güvercinlerde kanlı ishal sıkıntısı daha sık yaşanıyor. Biz tedaviyi bu şekilde yapıyoruz. Ayrıca farklı dezenfektanları da aynı anda kullanmaya başlıyoruz. Zamanında veterinerimiz küçük kuşlarda da uygulanabileceğini, dozaj düşürülerek sıkıntı yaşanmadığını söylemiş ve sakalarda tedavinin başarılı olduğunu görmüştük.
Veterinerlerin üzerine söz söylemem ben, arkadaşın dediği çok mantıklı Selçuk abi. Ki bende sert antibiyotikler konusunda dozaj ayarlaması yapılmadan ve bu işi bilen biri yapmadan önermiyorum. Sağlık açısından sıkıntı oluyor yoksa.Olabilir belki veterinerin bir bildiği vardır.
İlk kez ağır antibiyotiklerin bir arada verilebileceğini duyuyorum, üstelik arasında sert olanda var. Yine de sanırım ben kullanmayacağım, bünyelerine her türlü fazla yüklenmiş oluyoruz. Muhakkak bir hasar bırakır antibiyotik zaten, çok sık yapılmamalıdır bu yüzden. Dolayısı ile normalde de antibiyotiği çok kullanmamak gerektiğinden, hele bu karışım beni korkutuyor. Başarı elde etmiş olması güzel bir şey, bu ayrı bir konu zaten.Ben mi yanlış hatırlıyorum diye tekrar baktım da, iki ilacın da etken maddeleri birbirinden farklı. Ağır vakalarda sulphamezathine tek başına yeterli olmayabilir, ikisini birarada kullanmalısınız demişti.
İnşallah hiçbirimiz kullanmak zorunda kalmayız. Çok güçlü bünyeye sahip insanlarda bile olumsuz etkilerini görüyoruz ki bunlar ufacık canlılar. Fakat ben böyle bir dışkıyı ancak tavuklarda gördüm.İlk kez ağır antibiyotiklerin bir arada verilebileceğini duyuyorum, üstelik arasında sert olanda var. Yine de sanırım ben kullanmayacağım, bünyelerine her türlü fazla yüklenmiş oluyoruz. Muhakkak bir hasar bırakır antibiyotik zaten, çok sık yapılmamalıdır bu yüzden. Dolayısı ile normalde de antibiyotiği çok kullanmamak gerektiğinden, hele bu karışım beni korkutuyor. Başarı elde etmiş olması güzel bir şey, bu ayrı bir konu zaten.
İnşe'Allah.İnşallah hiçbirimiz kullanmak zorunda kalmayız. Çok güçlü bünyeye sahip insanlarda bile olumsuz etkilerini görüyoruz ki bunlar ufacık canlılar. Fakat ben böyle bir dışkıyı ancak tavuklarda gördüm.