Estağfirullah, bilmukabele.
Acizane cevaplar:
1. Talaş muhabbet kuşları açısından daha hijyeniktir, yavrular kaka yaptıkları zaman talaş bu dışkıları tutar, kuşlarımızın bedenlerine ki özellikle ayaklarına dışkının yapışmasını önler. Daha doğal bir hava verdiğine kanaat getiriyorum.
2. Karma yemler de alıp, kullanabilirsiniz. Sizde birkaç yem envarterini alıp karabilirsiniz. Öncelile demin sorduğunuz soruyu cevaplamamışım, Versela Laga yem kullanabilirsiniz internetten sipariş verip, ben zamanında az kuşum varken bu şekilde yem kullanıyordum üretiiciler olarak kaliteli bulduğumuz bir yemdir ki sizde üretim yolunda ilerliyorsunuz, kimimizin derecesi farklı sadece o kadar. Ben şu anda üretim aşamasında kuşlarımın fazla olmasından kaynaklı, çuval yem tercih ediyorum bu yüzden bu size fazla gelecektir.
3. ve 4. Bu sorularınızı beraber yanıtlamayı tercih ettim, çünkü cevapları aynı içeriği içermektedir. Bu bahsettikleriniz benim dediğim yem takviyelerine örnek markalardır, pahalı olanları da vardır. Bence bu kadar pahalısına gerek yok, çünkü çoğu yem takviyesi aynı işlevi görmektedir. Günlük sularına VİTALİS almanızı öneriyorum, dediğiniz Nekton E kadar pahalı bir ürün olmayıp, yarı fiyatıdır. İçerikleri aynıdır, kiminin ismi vardır sadece, mesela şu an benim üretimhanemin ismi var SAKURAM, fakat henüz üretimhanem yok. Dolayısı ile isim yapmış bir takım vitaminleri söylediniz bana, ben VİTALİS i tavsiye ederim, belki benimki alışkanlıktır fakat hafif ve günlük kullanımda sıkıntı yaşamadığım bir ek gıdadır. İçinde vitamin barındırır ama vitamin yüklemesi yapıp kuşlarımızı rahatsız etmemize olanak vermez. Mamayı dediğim şekilde, düzenli olarak verin. Harici bu VİTALİS yeterli gelecektir, veterinerinizden temin edebilirsiniz büyük ihtimalle kendisinde vardır. Bu ve bunun gibi yem takviyeleri, ishal gibi hastalıklara karşı önlem alırken, tüy gelişiminde ve tüy zamanında özellikle faydalıdır. İçinde bulunan E vitamini sayesinde yumurtalarda doluluk oranına etki eder, verimi artırır. Söylemiş olduğum yem Versela Laga da aynı şekilde isim yapmış bir yemdir, kaliteli bulurum. Fakat markalara çok takılmam. Düz yem alıp, içine ak darı sarı darı belki nijer ki nijeri çok tavsiye etmem, aspur, biraz yulaf ve hakeza yem envanterlerini de ekleyip kendiniz verebilirsiniz bir sakıncası olmaz.
NOT: Arada bir, sularına elma sirkesi, probiyotik de uygulayın. Sürekli yem takviyesi kullanırım günaşırıevet, fakat arada suyun tadını alsınlar diye saf su da veririm.
Allah sizden tekrar razı olsun.
VİTALİS dediğimiz ürün bu mu? doğru mu alıyorum? Bu ürün için"Probiyotik ve MultiVitamin Takviyesi" diyor.
siz "Arada bir, sularına elma sirkesi, probiyotik de uygulayın." demiştiniz. Bu ürünün haricinde de tekrar Probiyotik mi vereceğim? Probiyotik olarak ne vereceğim?
Versela Laga için ürün bu mudur? doğru mu alıyorum? 500gr. çok az değil mi? bunun kilolukları var mıdır acaba?
"nijeri çok tavsiye etmem" demiştiniz fakat bu Versela Laga'nın da içerisin de nijer var.