Çiftleştiremedim

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Keyworks
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
cok yüksek olmaması lazım ve en önemlisi yer değiştirmeyin fazla. sabit kalsınlar, fazla ilgilenmeyin.

siz mama veriyorsunuz, tavkiye yapiyorsunuz dogal olarak bunda bile tedirgin oluyorlar. artik rutine alişmaları lazım. Sonuçta ev burası, giren cıkanda olacak yeterki çevreyi benimseye bilsinler.

asla salmayın. 1 aylık nekton e + nekton s taviyesi kullanın

6 gün 1'rer ölcek;
1 gün dinlendirme..

4 hafta sonunda değişecek işler.

bu normal yol kabul edin. Bu yolu şöyle de işleyebilirsiniz.

yarı ölçek suya, yarı ölçek mamaya.. Toplamda da 1 ölçek.

kafes içerisinde olan tünekleri çıkartın sadece tek tünek ideal. yuvalıgın hemen önüne 5 -6 tel araligi olabilir. yuvalik sabit, tünek biraz asagida olursa nefis olur. Böylelikle kafes ile ugrasma şansları kalmayacak, odakları sadece tek tünek ve yuvalik olacak.

Kafes yapısı da önemli bu noktada.

bu değişikliği son bir defa yapın ve artık ellemeyin. sürekli değişiklik istemsiz stress'e neden oluyor.

unutmayın ; yeri benimsemediği sürece, ne yaparsanız yapın boş.
Teşekkür ederim hocam sağolun
 
Teşekkür ederim hocam sağolun

rica ederim. Biraz gözlem de yaparbilirsiniz. Mevcut alalarında onları rahatsız eden bir şeyler olabilir. Sizin bu rahatsızlık veren şeyler herneyse kaldırmanız gerekiyor. Tedirgin olmamalilar.

Son olarak bir defa eşleştiği zaman artık durduramazsınız. O yüzden çok fazla da üzülmeyin. Bazı kuşlar 2 yil'da anca alişiyor.
 
Teşekkürler @ircdpangea, bu etiketler bana ulaşmıyor nedense. Göremiyorum, ancak konuya bakınca görebiliyorum uzun süredir. Gelse dahi çok geç geliyor ve hepsi de gelmiyor.

Teşekkür ederim hocam sağolun

Öncelikle söylemem gereken şey, resme baktığım zaman kuşunuzda bir sıkıntı göremedim ama Selçuk abi ile de uyguladığınız tedavide sıkıntıya düşmeyin.Siz hala nasıl bir sıkıntıdan bahsediyorsunuz, biraz daha tarif etmelisiniz. Mesela başı önünde eğik dediğiniz ne demektir? Bunun için bir video görmemiz önemlidir. Ben sadece kuşunuzu biraz zayıf buldum, mama takviyesi ve dal darı verebilirsiniz. Tüylerin gelişimi için ise en güzeli B vitamini ve B vitamininin formalarıdır, buna uygun bir vitamin yahut yem takviyesi alabilirsiniz. Ben Vitalis kullanıyorum.

Akabininde çiftleşmeleri konusuna gelirsem; alçak bir yerde durmamalılar, pencerenin önü olması daha iyi ama pencerenin önünde de aşağıda durmasınlar. Güneş ışığı D vitaminidir ve aynı zamanda da bayılırlar, günün hangi saatinde odaya güneş giriyor bilemem ama benim kuşlarımın bulunduğu yere özellikle öğleden sonra güneş direk giriyor ve kafeslerine de vuruyor. Mümkünse sizde bu ayarı yapın, açılır bir masa ile de yapabilirsiniz bu işlemi. Masanın üzerine de kafesi koyabilirsiniz.

Bunların haricinde kuşlarınızı rahatsız etmeyin, kimi kuşlara vız gelir tırıs gider hatta yuvalığı açtığınız zaman yumurtalara yatar kalkmaz, yavruları varsa sizle beraber besler hatta sen 2 dakika bir bak ben su içip geleyim der ve gider gelir. Bu sizi ilginizle doğru orantılıdır. Yumurtalarını atıyorsa da muhakkak bir sebebi vardır, ben şu kuş agresif dahi demeyi tercih etmiyorum. Beğenmediği ya da kızdığı bir şey muhakkak bu sonuçları verir bize, biz dillerinden anlamak zorundayız. Isırıyor denen kuş bile ısırmaz aslında, sebep bizizdir. Kısacası kuşlarınızı tanımıyorsanız tanışma süresi verin birbirinize, bu süreçte ise ilgilenmeyin. Yuvalığı sürekli açıp kapatmayın. Yuvalık muhakkak geniş ve folluklu olsun, aynı zamanda az bir talaş olsun içinde. Mama yapımına özen gösterin, E vitamini özellikle üretmde çok önemli bir faktördür; yumutalardaki verimliliği artırır. Dolayısı ile içinde E vitamini olan bir yem takviyesi edinin. Şu an aklıma gelenler bunlar ve daha fazla uzun yazmak stemiyorum, malum uzun paragraflardan sıkılan insanlar olabiliyor, kimseyi sıkmak istemem. Sorularınız olursa da cevap vermeye çalışırım, çalışırız. Hayırlı, sağlıklı üretimler ve iyi forumlar dilerim.

Mama ve yem takviyesi hakkında olası sorunlarınız için bu konuya da bakabilirsiniz:
http://www.muhabbetkusu.com.tr/threads/mama-hk-bilgilendirme-sakuram.62649/
 
İlk ve en önemli kural sabır. Ben de ne yaptıysam olmamıştı. Şubat ayından beri bendeler düşünün artık. Daha 1 hafta oldu çiftleşmeye başlayalı.
 
Geri
Üst