kuşum salyalı yem çıkarıyor

Kokusuz,salyasız az yemli kusma normal. Bu tür kusmalar kur kusmasında görülebilir. Kuş sağlıklı olur zaten. Ama devamlı bir öğürme kusma ve yemek çıkarma varsa hastalık olabilir. Kötü koku salya olmamalı mesela.
Salyalı kusma kesildi. Kafeste görüyordum ya da şahit oluyordum. Koku hiç almadım. İlk kustuğu zamanlar kusmuğu ekşi kokuyordu sanki. Böyle yemler çıkarıyor gece çünk nasıl çıkardığına denk gelmiyorum.

Kuşun videosunu paylaşın. Ve ilaç öncesi sonrası genel durumu hakkında bilgi verin.
https://streamable.com/cwluax
Bu iki videoyu şimdi çektim. Kısa olan videoda ki gırtlak hareketini soruyorum aslında yakalamaya çalıştım. Öğürüyor mu diye. İlaç öncesi salyalı kusuyordu kafasını sallayıp. Kafeste akışkan gibi oluyordu. Bunlar kesildi. O şekilde salyaya 8. Günden beri hiç rastlamadım. Attığım fotoğraftaki gibi top halinde yemler buluyorum kafeste. Neden öyle oluyor bir bilgim yok açıkçası. Uykusu her zaman ki gibi. Çok değişken. Gece, gündüz belli aralıklarla uyuyor. Ötmesi ilaçtan sonra daha iyi oldu. Gür sesle ötmeye başladı. Bir süredir çok gür sesi çıkmıyordu. Bu süreçte sadece yem ve darı yedi. Tüy döküyor. İlaç kullanmaya başladıktan sonra özellikle. Ben öyle gözlemliyorum. Dışkı 2 çeşit iki gündür. Popo sallama hareketi bir kere daha oldu dışkılarken. Sormak istediğiniz bir şey varsa o şekilde cevaplayabilirim. Gözlemlerim bu yönde. Belki dikkatimden kaçan bir şey varsa ona göre düşünüp ya da gözlemleyip cevap verebilirim

Peçetesini değişip bir dışkısını yapar yapmaz çeker misiniz. Gerekirse kafes altlığını çıkarıp yakından net çekin

Yine uzak çekmişsiniz tam belli olmuyor. Jelimsi bir yapı var mı dışkıda yoksa bana mı öyle geliyor ?

Yine uzak çekmişsiniz tam belli olmuyor. Jelimsi bir yapı var mı dışkıda yoksa bana mı öyle geliyor ?
Kafesin altını çıkarıp çektim iki yönünüxe, dokununca elime yapışan bir şey olmadı. Parlak gibiydi yapısı ilk yaptığında. Jölemsi gibi his oldu. Ama dokununca bile bozulma olmadı yapısında gördüğünüz üzere. Ters yüz çektim çümkü. Başka dışkı yapmadı. Çekemedim. Bilginize

Kuşun karaciğerinin desteklenmesi gerekiyor. Yorgun bir karaciğeri var. Kuşun yemine kanarya yemi ( aspur ), ak darı, sarı darı gibi yağsız tohumlar eklenmeli bu saydığım tohumlar karışımın %60-70'ini oluşturmalı.
Powerchol, prozim plus, sedochol, carnispeed alınıp takviye edilmeli. Prozim plus yerine probac 1000 de olur. Hangisine kolay ulaşacaksanız artık.

Kuşun karaciğerinin desteklenmesi gerekiyor. Yorgun bir karaciğeri var. Kuşun yemine kanarya yemi ( aspur ), ak darı, sarı darı gibi yağsız tohumlar eklenmeli bu saydığım tohumlar karışımın %60-70'ini oluşturmalı.
Powerchol, prozim plus, sedochol, carnispeed alınıp takviye edilmeli. Prozim plus yerine probac 1000 de olur. Hangisine kolay ulaşacaksanız artık.
Tamam söylediğiniz tohumları ve takviyeleri hemen temn etmeye çalışacağım. Kullanım konusunda alınca nasıl vereceğim konusunda desteğinizi isterim. İlaca ve probiyotiğe devam edeyim mi. Nasıl yapalım.

Tekrar merhaba, söylediğiniz takviyeler bugün elime ulaşıyor. Bana nasıl kullanmam gerektiğini izah eder misiniz. Vitaminler dahil. Tüyde döküyor bilginize. Bir de yem oranını nasıl ayarlayabilirim. Karışım yapıp öyle mi vereyim. Yemler ile darıları.

2 hafta boyunca her gün 50ml suya 10 damla powerchol, 5 damla prozim, haftada 2 gün powerchol yerine sedochol 3 gün arayla, haftada 2 gün de suya powerchol ek olarak carnispeed 8 damla. Ama her gün mutlaka probiyotik katılacak. Kuşun temiz suya ulaşımı olmamalı buna dikkat edin.
2 hafta sonra gelişmeleri yazın doz değerlendirmesi yapalım tekrar.

2 hafta boyunca her gün 50ml suya 10 damla powerchol, 5 damla prozim, haftada 2 gün powerchol yerine sedochol 3 gün arayla, haftada 2 gün de suya powerchol ek olarak carnispeed 8 damla. Ama her gün mutlaka probiyotik katılacak. Kuşun temiz suya ulaşımı olmamalı buna dikkat edin.
2 hafta sonra gelişmeleri yazın doz değerlendirmesi yapalım tekrar.
Tamam her gün sadece bu suyu içecek, dikkat edeceğim. Yemi nasıl vereyim elimde gardenmix var, bir de yüksek oranda sarı darı içeren yem satıyordu petshop onu aldım, yeme darı ve aspuru yüksek oranda mı ekleyip vereyim. Aldığım yeme aspur vs ekleyip mi vereyim. Sebze, meyve yiyebilir mi peki. Sader yeme devam mı edeyim

Normal yemi %40 sarıdarı %30 aspur %30 olacak şekilde verin yemlikler tükendikten sonra değişin yem seçmesin. Göz kararı ayarlarsınız artık.

Geri