Kuşum daldarı ve ballı kraker yemiyor

bukutbeyy

Yeni Üye
Muhabbet kuşuma daldarı ve ballıkraker aldım ikisininde yüzüne bakmadı ama yeşillik yiyor yine meyvelerinde yüzüne pek bakmıyor 2 3 aylık kuşum normal yemini yiyor kuşumu eğitmek için ödül yemi kullanamıyorum

Bizlere ballandıra ballandıra anlattıkları ballı kraker hiçte masum değilmiş,daldarıda çok yerse obezite yapıyormuş.Bende yeni öğrendim.Ekmeksiz ve boyasız içeriğinde aspur ve akdarısı fazla olan yem sağlıklıymış.
Biz ödüllendirmeyi maydanoz ,marul ve elmayla (daha az) yapmıştık.Kafesin dışında parmak şıklatarak çağırdık,geldiğinde aferin diyerek yeşilliklerden ,elmadan ikram ettik.Dışarıda olduğu zaman elimizde yem yedirdik.Bu yazdıklarımı ilk önce kafesin içinde yaptık,alıştıktan sonra kafes dışında.Biraz sabır,ilgi ve sevgiyle özellikle yavrular çok kolay alışabiliyor. Yetişkinlerin alıştırmak biraz daha fazla zaman alıyor.

Ballı kraker önermiyoruz.
Dal darı ise obeziteye sebep olabileceğinden verilmesini uygun görmüyoruz.
Meyve de yemesi şart değil,günümüz meyvelerinde eskiye göre şeker oranı daha yüksek. Şekerli şeyleri de kuşlara vermemek lazım. Şeker kanseri besliyor.

Onun yerine Versele laga pelet yem öneririz B18.
İçeriği donanımlı besleyici bir ürün.
Biraz normal tohum yem biraz de pelet yem şeklinde ayrı tabaklara koyarak sunum yapın,her ikisinden de yesin günlük olarak.

Geri