Karadeniz Pet

İlk yavruların☺

Hasan17

Yeni Üye
Katılım
11 Kas 2016
Mesajlar
40
Tepkime puanı
3
Herkese merhaba.benim3 yasında 3 yildir bende olan,çok güzel konuşan omuzundan kafamdan inmeyen bir erkk mkusum vardı,Ciftlesme içgüdüsünü elinden almamak için 5ay önce yanina bir disi aldim,haliyle dışı çok yabani insanlardan korkan bi kus,ama benim erkek benden pek soğuması kafesi kapısını acar açmaz yine bana gelir benimle oynar fakat arada çok fena ısırır:) (çiftleşme suresi bu yüzden bu kadar uzun oldu sanırım?) sizi sıktım kusura bakmayın sadete geliyorum.şuan yuvalikta 5yumurta var ve dışı 17 gündür kuluckada sadece 45saniye 1dakikaligina falan tuvalet için çıkıyor, muhtemelen yavrular çıkmaya baslar,yavrular çıktıktan sonra ne yapmalıyım nasıl yemler mamalar vermeliyim?yuvalik tertemiz dışı bütün talaslari yumurtlamadan önce attı, yavrular çıktıktan sonra talas koyayimmi? Bide en önemli sorum -yavruları ne zaman nasıl ele alistirmaliyim egitmeliyim? İlgilenen herkese şimdiden çok tesekkur ederim
 
Umarım yavrular sağlıklı bir şekilde büyür ve yeme düşerler. 3 yasında bir kusunuz var ve 3 yıldır ilgileniyorsunuz bugüne kadar be yaptıysanız aynısını yapın. Forumda mama tarifleri var yavrular çıkınca günlük verin. Yuvaya talaş koymuşsunuz dişi kusunuz temizlemiş demekki istemiyor birsey. Bunun için birsey ilave etmeyin. Yavruların gözü açılınca ilk yuva temizliğini yapın. Daha sonra 3-4 güne bir temizlik yapın. Ve parazit ilacıyla yuvanın etrafını 2 günde bir ilaçlayın.
 
Parazit ilacını hic duymamistim tesekkur ederim, yuvayı boyle ilaclamak şartmi ilaca kimyasala pek bulaşmak istemedim açıkçası, belki benim yuvamda parazit hic olmaz☺ olmazmi?:)
 
Parazit ilacını hic duymamistim tesekkur ederim, yuvayı boyle ilaclamak şartmi ilaca kimyasala pek bulaşmak istemedim açıkçası, belki benim yuvamda parazit hic olmaz☺ olmazmi?:)
Sen bilirsin ama sağlık için önemli.
 
Aslinda kulucka donemi nde de mama ve vitamin takviyesi yapsaydiniz fena olmazdi. Ama yavrular ciltiktan sonra mamalarini eksik etmeyin. onun disinda tum yavrular ciktiktan sonra talas koymayi deneyebilirsiniz bence. disinin tepkisine gorede koymaya devam edebilirsiniz. sonucta talasli yuvayi hem temizlemesi daha kolay hemde daha uzun sure temiz kaliyor.
 
Yavrular çıkmaya başladığında gün aşırı yumurta maması yapıp verebilirsiniz. Bunun yanında kafeste ayrı bir kapta aspur da verilebilir. Yavrular çıkıp büyümeye başladıkça yuvalığa az az talaş ekleyin. Yavrular 30 günlük civarı olunca yuvadan atlar ve yem kırmaya başlarlar. Yem kırmayı iyice öğrendiğiniz yavruyu kafesten alıp ayrı bir kafese koyun. Yeni yeme düşmüş kuşlara eğitim vermeye başlayabilirsiniz.
 
Tesekkur ederim, kulucka basladigindan beri petshoptan aldigim sularina damlatmalik vitamin kullaniyorum, ilk gunler mamada yapiyodum baktim disi hic cikmiyo yemiyo bende daha yapmadim acikcasi:) yumurtalar catlasin hergun yaparim yine saolun, disi rahatsiz olacak yumurtalara yavrulara bakmayacak die cok korkuyorum valla kafesi bile temizlemiyorum bu yuzden, alti sürgulu gerci cikartip gazete kagidini degistiriyorum ama ustudeki tel ızgara berbat durumda:) daha yuvalikin kapagini hic acmadim disi yuzunden yuvalik temizligi nasi yapicam Allah yardimcim olsun:) insallah yavrular buyurde bi15 gunluk falanken elime alsam insana alismasini daha kolay saglayabilirmiyim, disi bunadami ters yapar yoksa:)
 
İlk yumurtalar olduğu için bencede yuvaya, yumurtalara dokunma. Yumurtayı eler alırsan ten kokun yumurtaya siner ve kuşun bunu stres yapabilir. Daha önceden yavru bakmadığı için stres yapmaları kaçınılmaz oluyor.

Bir de gaga taşı, kalamar kemiğini ihmal etme kesinlikle kafes bulundur. Yoksa yumurtayı yeme durumları kaçınılmaz oluyor. Benim kuşlarım yumurtladıktan sonra hiç bir yumurtayı alıp kontrol bile etmedim. İlk yumurtalarında kontrol etmiştim sonucu ağır oldu ve tüm yumurtaları yuvadan atıp yediler.

İnşallah güzel yavruların olur. Şansın bol olsun.
 
Geri
Üst