Karadeniz Pet

Büyük Dışkı ve Çok Su İçme Sorunu

zahidcakmak

Yeni Üye
Katılım
13 Eyl 2020
Mesajlar
41
Tepkime puanı
17
Merhabalar. 1,5 yaşındaki çek erkek muhabbet kuşum iki üç haftadır çok büyük dışkılıyor, çok su içiyor ve zaman zaman olduğu gibi sıvı dışkılıyor.

1- Büyük dışkılama durumunu özellikle sabah kafesinden çıkarırken ve gün içinde uzun süre sabit durduktan sonra yaşıyoruz. Dışkı sanki 3-4 dışkının birleşiminden oluşuyormuş gibi. Oyuncaklarıyla oynadığı yeri temiz tutma adeti var, yani dışkısını tutmayı biliyor fakat bu tamamen kendisine bağlı. Şuan ise her zaman büyük dışkılıyor. Tekrardan söyleyeyim kuşum %100 erkek.

2- Çok su içme durumu ise; 3-4 günde bir suluğu epeyce azaltmış oluyor, gün içinde defalarca derin derin içiyor. Bunun sonucu olarak gün içindeki dışkılarının neredeyse tamamı sıvı ağırlıklı çıkıyor. Katı ve küçük dışkı yerine, katıyla karışık bolca sıvı dışkılıyor.

Hal ve hareketlerinde, keyfinde, oyun oynamasında ise hiçbir sıkıntı yok. Düzenli olarak vitamin veriyorum, her gün çok az miktarda meyve sebze veriyorum, iştahı açık. Hasta gibi durmadığı için üzerine düşmemiştim fakat devam edince bir danışayım istedim.
 
Bir tane sabah çıktığında yaptığı, üç tane de gün içinde cıvık yaptığı fotoğraf ekledim. Yorumlarınızı bekliyorum
 
Yardımcı olabilecek yok mu?
 
Dostum çok bilmiyorum o yüzden birşey diyemem fakat suluğunu her gün yıka taze su koy her gün vitamin verme ne veriyorsun onuda yaz istersen arkadaşlar bakarlar birde probiyotik kullan faydalarına bak belki düzelme olur. Probiyotik kesin kullanman gereken ilaçlardan birtanesi hasta olmasada haftada 1 suluğuna koy.
 
Dostum çok bilmiyorum o yüzden birşey diyemem fakat suluğunu her gün yıka taze su koy her gün vitamin verme ne veriyorsun onuda yaz istersen arkadaşlar bakarlar birde probiyotik kullan faydalarına bak belki düzelme olur. Probiyotik kesin kullanman gereken ilaçlardan birtanesi hasta olmasada haftada 1 suluğuna koy.
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Düzeni son zamanlarda sapmış olmakla birlikte her hafta bir gün Gervit W multivitamin kullanıyorum. Ayrıca vitamin vermediğim günlerde az miktarda marul, salatalık veya meyve veriyorum. Bunun haricinde farklı bir gıda veya takviye vermiyorum. Fakat araştırma sonrası sizin de söylediğiniz gibi Probiyotik satın aldım (Diazyme 256), bundan sonra onu kullanacağım düzenli şekilde. Yazanlar olmuş fakat limonlu veya sirkeli su vermiyorum hiç, onlar ne işe yarıyor ve nasıl veriyoruz biliyor musunuz?
 
Onlar zararlı deniyordu bazıları yararkı bazılsrı zararlı diyor. Direk sadece probiyotik kullan onların görevini görüyor zaten ama haftada 1 kere kullan. Birde serumla vitamin yapılıyor videosu var internette ben onu kullanıyorum gayet güzel istersen sende yapabilirsin maliyeti 30 40 tl civarında.
 
Selam. Ben de gervit w multivitamin kullanan birisi olarak burak arkadaşıma katılmıyorum serum konusunda. Daha doğrusu gervit w verdikten sonra üretim düşünmüyorsanız anca tüy dökümünde b vitamini kompleksi verilir. O serum vitamin videosunu biliyorum ama gervit içinde 18 vitamin ve aminoasitler var zaten. Hatta b vitamini falan da var. Üzerine probiyotik verdiğinizde o da bakteriler sayesinde gıdalardan daha çok besin çekilmesini sağlayacak. Serumlar kötüdür demiyorum, gervit gibi sağlam bir vitaminden sonra gerek yok diyorum. Vitamin konusunda emin olmamakla beraber fazla veriyor olabilir misiniz? O da ishale neden olabilir mi? Çünkü o vitamini ben şırınga ile 0.5 cc veriyorum bir tam dolu suluğa. Belki fazla kaçırıyor olabilirsiniz. Bir ihtimal yani. Ama haftada bir vermekte sıkıntı yok onu söyleyebilirim. Üretim zamanları haftada ikiye çıkıyor millet.

İkinci konu zahid bey marul, salatalık verirseniz tabii ki sıvı dışkı yapacak kuş. Demek ki az bile verseniz etkiliyor ki çok normal. Eğer faydalı gıdalar vermek istiyorsanız yumurta maması tariflerini, buğday çimlendirme gibi ek gıdaları yapabilirsiniz. Tabi haftada bir vermek şartıyla. Haftada 2-3 lere çıkmak onu kızıştırmak olur ki bu da eziyet olur o kuşa fazla salmıyorsanız dışarı. Ama çok serbest geziyorsa haftada iki defa vermek faydalı. Çok öter kafa şişirirse haftada bire indirin gitsin.

Probiyotik konusuna kesinlikle katılıyorum çok faydalı. Ben entrobac kullanıyorum memnunum. Dışkıyı falan çok iyi toparlıyor.

Limonlu suyu kuşa zayıflasın diye verirler. 3 günde bir iki damla gibi oranlarda. Birde c vitamini olduğu için. Çok zararı yok gerçekten zayıflatır ama olsada olur olmasada olur kuş şişman değilse. Sizin kuşunuz ishalse zaten gerek yok. Ama fazlası asidik yapısından dolayı zararlı tabii ki.

Elma sirkesi konusu ise çok basit aslında. Candida denilen bir mantar türü var. İnsanda da tırnak mantarı dediğimiz ya da bayanlardaki vajinal mantar bu candida işte. Bu mantar hepimizin içinde zaten varolan bir mantar. Ama bağışıklığı düşen canlıda aşırı çoğalıyor. Ondan sonra gaga üzerinde, tırnak parmak üzerinde falan birikip katmanlaşıyor. Müdahale edilmeyen kuşta ise yemek yiyemeyecek hale geliyor. Oksijenli su ile silip mantar merhemi ile mantarı kurutuyorlar. Elma sirkesi bu işin neresinde peki? Şöyle ki elma sirkesinin olduğu yerde candida mantarı barınamaz. Ammaaa mantarı yok ediyormuş diye sen sürekli kuşa elma sirkesi dayarsan mantarla birlikte bağırsaktaki faydalı canlıları da yok edersin. Asidik bir şey bu sonuçta. E biz probiyotiği bağırsaktaki faydalı bakterileri arttırmak için kullanıyoruz zaten. Faydalı bakteri arttığı anda virüsleri mantarları, çok çoğalmaması gereken bakterileri baskılar zaten.
Yani özetle probiyotik kullanıyorsan elma sirkesi dayamaya ihtiyacın yok. Çünkü tıpkı antibiyotik gibi zararlıyı öldürürken yararlıyı da öldürür. Ha probiyotik kullanmayan adam da haftada bir kullansın. Bu yüzden bitmiyor elma sirkesi tartışması.
Ama mesela buğday falan çimlendirirken kullan elma sirkesi. Çünkü 8 saatte bir nemde 'oğalmaya çalışacak orda candida. Çimlendirme aşamasında faydalı. Çok paran varsa da virkon-s dezenfektan kullan. Hem kafesin dezenfesiyonunda hem çimlendirme sırasında elma sirkesinden fazla iş görür. Çünkü elma sirkesinin engelleyebileceği şeyler kısıtlı. Ama virkon-s'in spektrumu çok çok çok geniş.

Piyasada mesela şu konuda da kafalar çok karışık. Sarımsaklı su verin antibiyotik diyor herkes. E ama antibiyotik dediğin şey yararlı zararlı bütün bakterileri öldürmüyor muydu? O zaman sarımsaklı suyun hemen ardına probiyotik kullanayım ben. Belli ki kafam çok karışık. 😂😂 Şaka bir yana sarımsaklı su antibiyotik falan değil öyle. Bağışıklığı güçlendirdiği için zararlı patojenleri baskılar ama o da bir noktaya kadardır.

Bu kadar şeyi anlattım çünkü aynı haltları ben de yedim. Sağlam kuşu hasta etmiştim faydalı faydalı diye. Bana da inanmayın gidin 10 farklı kaynaktan inceleyin ve verdiğiniz şeyin neye yaradığını gerçekten bilin. Kulaktan dolma bilgilerle kuşu götürürsünüz Allah muhafaza.
 
Selam. Ben de gervit w multivitamin kullanan birisi olarak burak arkadaşıma katılmıyorum serum konusunda. Daha doğrusu gervit w verdikten sonra...
Bilgilendirme için gerçekten çok teşekkür ederim. Uzun uzun yazmış, emek vermişsiniz. Farklı forumlarda okuduğum bir çok bilgiyi tek bir metinde tahlil etmişsiniz :)

20 Senedir muhabbet kuşları olan bir evde büyüdüm ve ben de nacizana 5-6 senedir bakmaktayım. 14 Sene yaşamış olan cicikuşumuz hastalanmadıkça ne bir vitamin ne de probiyotik gördü fakat eskinin kuşları bile farklıydı herhalde :) Bu sebeple muhabbet kuşuyla olabildiğince doğal ortamında yaşıyormuşçasına ilgilenme düşüncesindeyim. Hobi amacıyla beslediğim için herhangi bir yarışma yahut üretim kaygım yokken Kuşu gereğinden fazla takviyeyle coşturmak eziyet olur diye düşünüyorum.

Elbette insanın ihtiyaç duyduğu gibi kuş da ihtiyaç duyar düşüncesi ile en iyisi olduğunu okuduğum Gervit W vitamin ile destekliyordum. Vitamini en sık haftada bir, hatta genelde iki haftada bir veriyordum, yani sık verme gibi bir durum söz konusu değil. Aynı zamanda sabah 8 gibi salıyor akşam 10 gibi kafesine koyuyorum. Oda geniş olduğu için rahatça vakit geçiriyor veya isterse kafesine geçiyor. Eğer halsizleşecek gibi olursa derhal kafesine alıyor kendisini yormasına müsaade etmiyorum.

Hatalarım ise şunlar olmuş; öncelikle doğal olduğu düşüncesi ve yemeyi de sevmesi nedeniyle her gün mutlaka tırnak boyutunda bir yeşillik veya meyve sebze veriyordum, dediğiniz gibi bunun zararı dokunuyor herhalde. Yeşilliğin ishal yaptığını biliyorum fakat ölçüyü minimumda tuttuğum için yakın zamana kadar böyle bir durumla karşılaşmamıştım. Bu konuda azaltma yoluna gittim. İkinci olarak doğallık düşüncesi ile probiyotiği 1,5 senede daha önce hiç vermemiştim. Esasında hakkında oldukça tavsiye okumuştum ama ihtiyaç duymamıştım. Bugün siparişin gelmesiyle birlikte haftada bir suyuna probiyotik eklemesine başlayacağım.

Sirkeli ve limonlu su meselesinde yazdıklarınız çok aydınlatıcı oldu, dediğiniz gibi ihtiyaç duymadıkça kullanma yoluna gitmeyi düşünmüyorum.

Herhangi bir kazanç elde edilemeyecek bu platformda tecrübe paylaşımı yapmak gerçek bir hayvansever olduğunuza da işaret ediyor. Tekrardan hem Burak beye, hem de size teşekkür ederim.
 
Rica ederim:) ben de burda çok şey öğrendim/öğreniyorum.

Evet probiyotik konusu son yıllarda hem insanlar hem kuşlar için çok gündemde olan bir konu. Ek olarak piyasada şöyle bir şey farkettim. Üreticiler eskiden diazeyma 256 kullanıyormuş. Sonra herkes nedeni bilmediğim şekilde probiactivebird diye sıvı bir probiyotiğe geçti. Probiyotiği üreticiler çok seviyor. Ben de seviyorum. Kuşların stresini alır, yediklerinden fayda sağlamasını sağlar vb. Ben ek olarak bira mayası da kullanıyorum. O da mesela sıvı dışkıyı anında toparlıyor.

Önceki mesajda yazdım mı bilmiyorum ama birde kuş kömürü ve kuş toprağı diye iki ayrı ürün var. Ben kullanmadım hiç ama çok tavsiye ediyorlar. Kuş toprağı bağırsaktaki zararlı patojenleri emip dışkı yoluyla atıyor imiş.
 
Rica ederim:) ben de burda çok şey öğrendim/öğreniyorum.

Evet probiyotik konusu son yıllarda hem insanlar hem kuşlar için çok gündemde olan bir konu. Ek olarak piyasada şöyle bir şey farkettim. Üreticiler eskiden diazeyma 256 kullanıyormuş. Sonra herkes nedeni bilmediğim şekilde probiactivebird diye sıvı bir probiyotiğe geçti. Probiyotiği üreticiler çok seviyor. Ben de seviyorum. Kuşların stresini alır, yediklerinden fayda sağlamasını sağlar vb. Ben ek olarak bira mayası da kullanıyorum. O da mesela sıvı dışkıyı anında toparlıyor.

Önceki mesajda yazdım mı bilmiyorum ama birde kuş kömürü ve kuş toprağı diye iki ayrı ürün var. Ben kullanmadım hiç ama çok tavsiye ediyorlar. Kuş toprağı bağırsaktaki zararlı patojenleri emip dışkı yoluyla atıyor imiş.
Ben de yakın zamanda tavsiye üzerine diazeyma 256 aldım, dün ilk defa verdim. Üründe hafif keskin bir koku var, belki siz biliyorsunuzdur normal mi acaba? Onu haftada 2 defa kullanmayı düşünüyorum kuşun durumu düzelene kadar.

Kuş toprağını uzun süredir kullanıyorum, ben de tavsiye ederim size. Kuş birkaç kere kum yemeden günü bitirmiyor, sindirimine yardımcı oluyormuş. Kömür ise benim aldığım kumun içinde karışık olarak geldi. Böylece tek seferde ikisini de tüketebiliyor. Teşekkürler cevabınız için.
 
Diazeyma hiç kullanmadım. Ben rönfreid entrobac kullanıyorum.

Kuş toprağı ile ilgili planlarım var denemelik araştırıyorum. Mantıken bu kuş toprağı steril edilmiş topraktsn başka bir şey değil. Katkı maddesi olarak mineral,nemlendirici ve çeşitli takviyeler vardır.

Balkona falan hobi bahçesi yapanlar bilirler toprağı sterilize etmek için iki yol vardır. Ya kimyasal kullanırlar ya da ısı ile süt şoklandığı gibi fırınlarlar. Muhtemelen herhangi bir toprağı fırınlayınca oluyor ama araştırmak lazım. Ben de teşekkür ederim size.
 
Geri
Üst