Peki yavru bakmak hakkında çok bilgili değilim, güzel bir bilgi alabileceğim bir yer veya kuşun çiftleşmemesi için yapılabilecek bir şey varmı ?Ever çiftleşme olur yuvalık olmadan da
Kuşlar kızışınca çiftleşir kabak (yeşil) verirseniz kızışmayı azaltır ama havuç veya tarçın kızıştırır iyicePeki yavru bakmak hakkında çok bilgili değilim, güzel bir bilgi alabileceğim bir yer veya kuşun çiftleşmemesi için yapılabilecek bir şey varmı ?
anlaşıldı , teşekkürlerKuşlar kızışınca çiftleşir kabak (yeşil) verirseniz kızışmayı azaltır ama havuç veya tarçın kızıştırır iyice
Anlaşıldı, çok teşekkürlerYuvalık yoksa kuşlar çiftleşmez. Sadece ilk kuluçkalarda bazen yuvalığı çıkarmana rağmen çiftleşmeler görülür veya iki kuş da çok kızgınsa çiftleşmeler gözükür. Tabi bazı kuşlar farklı yerleri de yuvalık olarak görebiliyorlar. Kafesin bir kısmı gibi, bu durumda da çiftleşme olabilir. Kuşlar kızıştıysa çok da bir şey yapamazsınız. Elma yedirin, yulaf yedirin ve duş aldırın. Kızgınlık bir süreçtir zaten, eninde sonunda geçer.
Bu benim 2 aylık bir üretim dönemim;Peki yavru bakmak hakkında çok bilgili değilim, güzel bir bilgi alabileceğim bir yer veya kuşun çiftleşmemesi için yapılabilecek bir şey varmı ?
üretim dönemi maddi durum dışında sorunlar çıkaracak bir süreç midir? Özür dilerim çok fazla soru soruyorum ama kuşlarıma iyi bakmak istiyorum. Sonuçta sağlıklı olmaları benim elimde.Bu benim 2 aylık bir üretim dönemim;
Bu @huseyinacikoz066'nın çalkantılı üretim dönemi;![]()
Çiftleştiler Sonunda
Arkadaşlar forumda oldukça aktif bir üyeyim aranızda beni bilenleriniz varsa eğer iki tane muhabbet kuşum var. Minik ve Duman. Normalde yuvalık taktığımda dişi kuşum erkek kuşumu kovmaya çalışırdı yani hep değil en azından son zamanlarda öyle yapıyordu. Yuvalığı çıkarttığımda gayet iyi...www.muhabbetkusu.com.tr
Bu benim yazdığım geniş bir rehber;![]()
Sizce yumurta var mı ?
1 HAFTA ÖNCEKİ FOTO BU GECEKİ FOTO ADRIAN MeCHuLBeY Recai thewildpanthalp FındıkBaba Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildiwww.muhabbetkusu.com.tr
Bu da daha fazla bilgi bulabileceğin başlıklar;![]()
Muhabbet Kuşu Bakımı 101
Muhabbet kuşları ülkemizde en çok beslenen hayvanlardan biridir şüphesiz. Farklı renkleri, cana yakın oyuncu kişilikleri, taklit edebilme yetenekleri, güzel ötüş sesleri ve benzeri bir sürü sebepten çoğumuzun kalbinde yer etmişlerdir. Fakat bir çoğu insan muhabbet kuşu bakımında yeterince...www.muhabbetkusu.com.tr
![]()
Muhabbet Kuşu Bakımı ve Beslenmesi
Bakım ve beslenme ile ilgili soru veya sorunlarınızwww.muhabbetkusu.com.tr
Yani dişi kuşun yumurtlayamaması, yavruları besleyememeleri gibi durumlar çok sık görülür mü ?üretim dönemi maddi durum dışında sorunlar çıkaracak bir süreç midir? Özür dilerim çok fazla soru soruyorum ama kuşlarıma iyi bakmak istiyorum. Sonuçta sağlıklı olmaları benim elimde.
Her kısmında sık sık sorun çıkıyor. Çiftleşme döneminde de çıkıyor, yumurtlama döneminde de, yumurtalardan yavru çıkarken de, o yavrular büyürken de, o yavrular yeme düşerken de. Kuştan kuşa ve eşlemelere göre değişir. Siz ilgileniyorsanız kalanı şans ve zaman.üretim dönemi maddi durum dışında sorunlar çıkaracak bir süreç midir? Özür dilerim çok fazla soru soruyorum ama kuşlarıma iyi bakmak istiyorum. Sonuçta sağlıklı olmaları benim elimde.
Gayet güzel ilgileneceğime eminim fakat çoğu kişide de olduğu gibi biraz endişeliyim. Zamanla alışırım diye düşünüyorum.Her kısmında sık sık sorun çıkıyor. Çiftleşme döneminde de çıkıyor, yumurtlama döneminde de, yumurtalardan yavru çıkarken de, o yavrular büyürken de, o yavrular yeme düşerken de. Kuştan kuşa ve eşlemelere göre değişir. Siz ilgileniyorsanız kalanı şans ve zaman.
TeşekkürlerSağlıklı beslenen kuşlarda ebeveynlik içgüdüsü olağan bir şekilde gelişir ve sizin beslemenize vs.gerek kalmaz.
Yumurta sıkışması da her zaman görülmez, istisnai bir durumdur.