Yuvalık Materyal Tercihi ???

Kahraman KÖROĞLU

İstanbul - Maslak 0538 581 96 82
S.a Herkeze hayırlı ramazanlar
Evde hobi olarak üretim yapıyorum ve yuvalık tedarik etcem yalnız bir konuda çok kararsız kaldım.
Materyal olarak; çam, mdf, mdf lam, pvc vs... malzemelerden yapılıyor. Ev ortamında sıcak havalarda bit, güve vs... yapmaması için yeri gelecek yıkanacak yeri gelecek ilaçlanacak bu yuvalar sizce materyal tercihi olarak temizlik ve strerillik konusunda hangi mataryel den yapılan yuvalıklar tercih edilmeli? tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum

Cevap: Yuvalık Materyal Tercihi ???

Yıkanması ve temizliği en kolay malzeme pvc dir. Bunun yanında ağaç olan yuvalıklarda temizliğe dikkat edildiği sürece sorun çıkmayacaktır ama yuvalık ne olursa olsun folluk plastik olması yavru olduğunda temizliği çok kolaylaştıracaktır.

benimde kafama yatan da pvc olduda [MENTION=2149]Uğur GENÇ[/MENTION] doğada kuşlar ın nasıl ahşap agaç tarzı yerlere yuva yaptığı yumurtladığı ve kuluçka döneminde yuvalığı kemirme düzenleme gereği duydukları belli. bu PVC yuvalık larda sıkıntı oluyor mu kimi kuş konulan talaşı kabul etmiyor atıyor kendisi hazırlamak istiyor? plastik folluk tabiki de kullanılmalı yedekli olarak

Son düzenleme:

Doğal ve uygun olanı tabi ki ağaç olan yuvalıklardır. Pvc gibi diğer malzemeler ev ortamında dekoratif görülen temizliği daha kolay olduğu için tercih edilirler genelde. Birçok üretici pvc boxlarda sorunsuz üretim yapıyor. Talaş dişinin insiyatifine bırakılmalı. Az miktarda eklenerek gerisini dişinin düzenlemesine izin verilmeli.

Geri