Merhaba arkadaşlar. Kuşlarım ilk kez yumurtladığında okulumdan dolayı annemden bir yuvalık almasıni istemiştim. Benim gidip almaya vaktim yoktu ve annemde almış. Fakat bilemediğinden tabanı olan büyük yuvalıklar yerine küçük tabansız yabi taban diyorum ama içi için olan plastik tabaka varya ondan bahsediyorum ondan mayandan almış. Bende artik el mahkum kullandım. Sonra değiştiririm diyerek kullandım. Ne zaman yavrular büyüyo yeme düşcej tekrar yumurtuluyo öyle boyle yuvaligi kullanmaya devam ettim ve şuan diğer kuşlarimı çıkarirken farkettim ki disi kusum yuvaligın tabanini eşindire eşindire delik açmıs ve baya da büyük delik. Yabi en küçük yavruau düsebilir ordan. Geri işte apar topar yavrarı cıkarip elektripk banfiyla alttan üsten bantladım boşlugu ki başka bandım yoku geride icine fazlaca talas koydum cunku koydugumun yarisini atiyo yuvadan az koysam yine hepsini atacak vve yinr asindiracak belkide bantdan yabancilik cekecek filan simdi size sorum sudur. Bende bir tane daha yyvalik var o yuvaligi komsum vermisti oda yine benimkine benzer bi yuvalik yine tabanligi falan yok ama saglam hic kullanilmaamis yuvalik. O yuvaligi suanki kuusuma taksam eskisini cikarip falan icine yavrulari koysam disi kuş yabancilik ceker mi ne biliyim yuvaya girmemezlik yavrulari beslememezlik yapar mi? Suan bile daha yuvaligi tamir edeli 10 dk olmadi tum talasi atiyor arada kontrol ediyoeum yavrularida talaslari atarken yavrularin uzerinede atiyor yazik en kucuklari arada talaslarin altinda kaliyo nefes alamaz diye cikariyorjm filan. Bu gidisle yine hepsini atacak ve yine taban kalacak o bandida ben kusumu taniykrum kemirecej. Kemirmeyide asiri seviyo zaten. Simdi boyle devam ederse ben degistiricem yuvaligi sizinde fikrinizi sormak istiyorhm cevaplarsaniz sevinirim.