Yuvaliga girmiyorlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kaynak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kaynak

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar kuşlarım eş fakat bir türlü yuvaliga girmiyorlar dışı kuşum kızgınlık döneminde erkek çok sakin ayırma yöntemi de yaptım erkek yine aynı kafeste küçükten küçüğe kur yapıyor ama dışı gibi baskın degil ne yapmalıyım şimdiden tşk ederim.

Erkeği başka bir odaya ayırıp 14 saat güçlü ışığa maruz bırakın. Gün ışığı + 4-5 saat 6500 kelvin lümeni yüksek lamba altında kalsın. Günlük 2 çay kaşığı kadar nijer tohumu verin. 10 gün sonra birleştirip bu defa ikisi için aynı uygulamayı yapın ve sık sık kalabalık muhabbet kümes sesi, yavru besleme sesi ve çiftleşme sesi dinletin 👍

Erkeği başka bir odaya ayırıp 14 saat güçlü ışığa maruz bırakın. Gün ışığı + 4-5 saat 6500 kelvin lümeni yüksek lamba altında kalsın. Günlük 2 çay kaşığı kadar nijer tohumu verin. 10 gün sonra birleştirip bu defa ikisi için aynı uygulamayı yapın ve sık sık kalabalık muhabbet kümes sesi, yavru besleme sesi ve çiftleşme sesi dinletin 👍
Yeni birlestirdim kaç gün beklemem gerekiyor mu yoksa hemen tekrar ayırmalısın bu arada dışı yuvaligi kemiriyor erkek öyle degil

Yeni birlestirdim kaç gün beklemem gerekiyor mu yoksa hemen tekrar ayırmalısın bu arada dışı yuvaligi kemiriyor erkek öyle degil
Dişi yumurtlama sürecine girmeden erkeği hazırlayın. Hemen başlayın ki dişiye yetişsin. Erkeği kızıştırmaya dişiyi sakin tutmaya çalışın. Dişiye aspur yulaf desteği, erkeğe de dediğim gibi nijer ve keten tohumu desteği verin. Tüyde değilse tahminen 10 güne hazır olur erkek.

Geri