Yuvalık kemirme

Hulyailhn

Yeni Üye
Bir hafta kadar önce 5 er aylık eş tutmuş çift muhabbet kuşu aldım. Eve geldikten bir kaç gün sonra. Erkek muhabbet kuşu yuvalığı yemirmeye başladı dişi pek ilgilenmiyor yuvalıkla. Ama erkek kuş sürekli tıkır tıkır yuvalığı kemiriyor dışardan. İçine girme durumu yok. Dişinin ilgisini yuvalığa mı çekmeye çalışıyor. Bu hareketiyle anlam veremedim. Böyle bir durumla karşılaşan ya da bilgisi olan cevap yazabilir mi?

5 'er aylık kuşlar yavru almak için çok uygun değildir. Genellikle dişiler 8 aylık olmadan yavru vermezler. Erkekler ise daha erken ergenliğine ulaşırlar. Erkeğin yuvalığa ilgisi bu nedenle olabilir. Dişi henüz yavru yapmaya hazır değil gibi duruyor anlattıklarınızdan. Hazır olduğunda o da yuvaya girecektir.

10 aylık ve üreri yaştaki kuşlar ile sağlıklı üretim yapılabilir.
5 aylık kuş yavruluktan yeni çıkmış. Kandırılmışsınız eş tutmuş denilerek.
Daha önce 4-5 aylık kendi yetiştirdiğim kuşlarımdan yavru aldım ama bilinen bir gerçek var ki 8 aydan aşağı kuşların genelinin yavru vermeye hazır olmadığıdır. Bilinçsiz değilim bu konuda. Daha önce yavru almış olmam tekrar yavru alacağım anlamına gelmez elbette. Kuşların eş tutup tatmadığını anlayabiliyorum. Sadece ilk kez dişinin yuvaya ilgisiz olup erkeğin yuvayı kemirmesi durumuyla karşılaştım bundan dolayı da merakımı gidermek istedim. Teşekkürler.

Yuvalığın veya kafesin bi yerini kemirmeleri, ya kafeste gaha taşı yok, ya da dişi kuş erkek kuşa yanaşmadığı için, erkek kuş sinir, gerginlik, psikoloji gibi şeylerde erkek ve de dişi kuşlar yuvalığı ve başka şeyleri kemire bilir

Yuvalığın veya kafesin bi yerini kemirmeleri, ya kafeste gaha taşı yok, ya da dişi kuş erkek kuşa yanaşmadığı için, erkek kuş sinir, gerginlik, psikoloji gibi şeylerde erkek ve de dişi kuşlar yuvalığı ve başka şeyleri kemire bilir
Gaga taşı kalamar kemiği var ama sanırım dediğiniz gibi dişi yuvalığa yanaşmayınca sinir ve gerginlik oluşuyor olabilir

Gaga taşı kalamar kemiği var ama sanırım dediğiniz gibi dişi yuvalığa yanaşmayınca sinir ve gerginlik oluşuyor olabilir
Evet, kuşlarda çiftler arasında yanaşma olmayınca biri birinden sürekli kaçınca, çiftleşmek için, ozaman erkek veya dişi kuşta sinri gerginlik sitres oluyor

Geri