Yuvalığın Yerini Değiştirmeli miyim?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MorTilki
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MorTilki

Yeni Üye
Merhaba kuşlarım 1 haftadır çiftleşiyorlar. Dişi kuşumun poposu şişti bir kaç gün içinde yumurtlayacak. daha önce kızgınlık yumurtası yapmıştı ancak yanına aldığımız erkek ile ilk kuluçkası olacak. Maalesef daha önce düşünmem gereken bir şeyi bugün fark ettim. yuvalığı açmak istediğimde kafesin çatısına çarptığı için açılmıyor. sadece 1-2 cm kadar açılıyor. bu şekilde gözle kontrol yapabilirim ancak yumurta kontrolü veya yuvalık temizliği yapacağım zaman, yuvalığı komple çıkartıp geri takmam gerekecek. dişi kuşum bize alışık ve arsız bir kuş kolay kolay değişikliklerden etkilenmiyor. Ama ilk kuluçkası olduğu için de emin olamıyorum. şu aşamada yumurtlamasına birkaç gün varken yuvalığı oradan çıkartıp kafesin ön kısmına takmalı mıyım yoksa hiç ellemeyeyim mi?
WhatsApp_Gorsel_2024-06-23_saat_20.49.13_3c4d493d.jpg

Bence de şu an için yerinden kıpırdatmayın. Anne veya baba en ufak bir değişiklikte strese girip yavrulara zarar verebiliyor.

Merhabalar, öncelikle yumurtanız hayırlı olsun 🥰
Bana kalırsa değişiklik yapmayın derim. Belki hiç etkilenmeyecek ama riske atmamakta fayda var diye düşünüyorum. Son durum da değişiklik yaptınız mı merak ettim.
Teşekkür ederim. Sorduğum birkaç üretici dişi size alışkınsa değiştirebilirsiniz demişti. O yüzden değiştirdim. Benim dişim bu konularda biraz duyarsız ilk defa girdiği ortamlarda bile mekanın sahibi gibi davrandığı için yumurtlama döneminde de sorun olmayacağını düşündüm. Ki öyle de oldu. Yuvalığı değiştirdiğim gibi içine geçip oturmaya devam etti.

Teşekkür ederim. Sorduğum birkaç üretici dişi size alışkınsa değiştirebilirsiniz demişti. O yüzden değiştirdim. Benim dişim bu konularda biraz duyarsız ilk defa girdiği ortamlarda bile mekanın sahibi gibi davrandığı için yumurtlama döneminde de sorun olmayacağını düşündüm. Ki öyle de oldu. Yuvalığı değiştirdiğim gibi içine geçip oturmaya devam etti.
Etkilenmemesine sevindim. Yinede dişilere belli olmuyor, anormal psikoloji gösterebiliyorlar. Ama sizde her şey yolunda gitmiş çok şükür ki. Yavruları da görmek isteriz ☺️

Etkilenmemesine sevindim. Yinede dişilere belli olmuyor, anormal psikoloji gösterebiliyorlar. Ama sizde her şey yolunda gitmiş çok şükür ki. Yavruları da görmek isteriz ☺️
İlk kuluçkaları ve gün içinde 3-4 kere çiftleşmelerine rağmen çiftleşmeri 20 saniyeden uzun sürmedi. O yüzden yumurtaların boş olacağını tahmin ediyorum. Ama yavrular çıkarsa seve seve paylaşırım tabiki.

İlk kuluçkaları ve gün içinde 3-4 kere çiftleşmelerine rağmen çiftleşmeri 20 saniyeden uzun sürmedi. O yüzden yumurtaların boş olacağını tahmin ediyorum. Ama yavrular çıkarsa seve seve paylaşırım tabiki.
İyi şanslar o zaman 🍀 Beklemedeyiz 🌸

Geri