Yumurtaya yatan dişini tüylerinin dökülmesi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan doganay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

doganay

Yeni Üye
Merhaba 13 Mayısta ilk yumurtayı yumurtalayan dişimin tüyleri bu şekilde dökülüyor. Sebebi ne olabilir?
Yumurtalar boş gibi flaş ile kontrol edildiğinde daha çok yıpratmamak için yumurtaları almalı mıyım?

Birçok sebebi olabilir. Kirli folluk,stres, talaşsız granülsüz boş folluk,tüy hastalığı, protein eksikliği vs.

Muhabbet kuşu kuluçka süresi ortalama 18 gündür. Bazı sebeplerden dolayı bu erkene de çekebilir veya ileri tarihe de çıkabilir. 20 günü de aşabilir.
Yumurtalarda ilk hafta damarlaşma başlar.
Yumurta boş ise boş yumurtaları follukta tutmanın anlamı yok. Bu konuda @Merve hanımı da etiketliyorum.

Tüylerine gelirsek boş bir folluk varsa anne tüylerini dökebilirmiş talaş görevi görmesi açısından. Veya ortam ısısını ayarlamak için de yapabilir. Stresten olabilir. Protein eksikliğinde de tüy problemleri yaşanabilir. Tahriş alerji sonucu dökülebilir,mantar hastalığı olabilir.
Tüy problemi varsa BT Amin Forte ve Biotin takviyesi veriniz.

Birçok sebebi olabilir. Kirli folluk,stres, talaşsız granülsüz boş folluk,tüy hastalığı, protein eksikliği vs.

Muhabbet kuşu kuluçka süresi ortalama 18 gündür. Bazı sebeplerden dolayı bu erkene de çekebilir veya ileri tarihe de çıkabilir. 20 günü de aşabilir.
Yumurtalarda ilk hafta damarlaşma başlar.
Yumurta boş ise boş yumurtaları follukta tutmanın anlamı yok. Bu konuda @Merve hanımı da etiketliyorum.

Tüylerine gelirsek boş bir folluk varsa anne tüylerini dökebilirmiş talaş görevi görmesi açısından. Veya ortam ısısını ayarlamak için de yapabilir. Stresten olabilir. Protein eksikliğinde de tüy problemleri yaşanabilir. Tahriş alerji sonucu dökülebilir,mantar hastalığı olabilir.
Tüy problemi varsa BT Amin Forte ve Biotin takviyesi veriniz.
Gereken çoğu şey söylenmiş. Yuvada malzemesi eksik olmasın ve kalamar kemiği yoksa onu da temin ediniz.

Kalamar kemiği de mısır granülü de tamda aslında neden oldu anlamadım ama

Geri