Yumurtalar kırıldı

Berkcan kusbabası

Yeni Üye
Merhabalar daha önce hiç bir siteye kayıt olmadım inceledim fakat boyle bir konu baslıgını bulamadım jumbo kırması bir erkek bir dişim var Erkek 5 yıldır benimle dişi 1 yıldır benimle 3 tane yumurtaları oldu ve ben yanlıslıkla kafese çarpıp kafesi düşürdüm yumurtalar kırıldı :( 4 gündür bekliyorum daha yumurta gelmedi kırıldığı saat dilimi içinde altına taş koydum erkek kuşum hep yatardı üstüne sımdı de taşa yatıyor daha yumurtlarlar mı ve eger yumurtlamazsa yavru cıkmayacagını görünce kuşum küser mi çok evcil bir kuş ayrıca yumurta cıkmayacaksa ben petshopdan aynı zamanlarda cıkacak bır yumurta alsam bakar mı lütfen Acil yardım cok üzülüyorum

Dostum önce sakin ol. Olan olmuş. Taşı ve yuvalığı kaldır çünkü yumurta yapmak muhabbet kuşununun bünyesini çok yorar. Kuş bünyesinde epoladıklarını kullanmış, üç yumurta yapmış. Şimdi bir posta daha yumurtlarsa bitkin düşer ve ölür. Bir kere yumurtladılarsa bir daha yumurtlarlar ama şimdi hem dinlenmeleri hem de olanları unutmaları lazım.

Yemini, sebzesini, vitaminini eksit etme. Birkaç oyuncak al kafese tak, oynasınlar. Onlarla konuş, şarkı aç dinlesinler, odaya çıkar uçur.

Hayır, biraz durgunlaşacaklar ama sana küsmezler. Yumurta da alma, kuşlar üç beş yumurtaya ekleneb bir yumurtayı fark etmez ama şimdi yumurta koysan muhtemelen yumurtayı yuvalıktan atar.

Baska bir yumurta koysam bakarlar mı baska bir kusun yumurtasına yada bana küserler mş :(
merhabalar oncelıkle gecmıs olsun uzulmeyın telas etmeyın ben 2 turlu sey yasadım 1 cıftım 6 yumurta yapdı mesela ama hıc bırı cıkmadı anne ılk kuluckada acemılıkden beceremedı sanırsam yumurtaları aldım 1 2 gun aradı sonra tekrar yuva hazırlıgına gırdı ve suan 7 yumurtası var masallah 6sı dolu dıer bı cıftımde yavrusu cıkmısdı 2 tane onlarda öldu aldım 2 3 gun aradı sonra tekrar yuva hazırlıgına gırıp yumurtladı 6 tane 4 u doluydu yavrular cıkmaya basladı yanı demem o kı 1 kulucka gecırdıyse 2.ye tekrar yatabılırler altına yumurta alıp koymaya gerek yok alısırlar ve tekrar yumurta yaparlar merak edmeyın sız mama takvıyesınde bulunmaya devam edın ve kafesde gaga tası kalamar kemıgı kum mutlaka bulundurun gerısını onlar getırır :)

Yumurta sahiplenme gibi bir durum olmaz malesef. Artık bir dahaki kuluçkasına bakacaksınız mecburen.

Disi kusunuzu 4 5 ay maximum dinlendirin zayıf olacaktır yem takviyesi uygulayın aspur verin, mama yapın, ve uygun meyve sebze verin.

Yuvaları tekrar ne zaman koymalıyım peki annenin dinlenmesi lazım diyoelar
bence dınlendırılmeye ıhtıyacı yok cunku 3 yumurta az cok degıl ve yavruda bakmadı pek bı zayıflama vıtamın mıneral kaybı oldugunu sanmıyorum bence yuvayı takın takdıkdan sonra mama probıyotık vıtamın taze meyve sebze ve yıne gaga tası kalamar kemıgı ve kumu eksık etmeyın benım ard arda kuluckaya gıren 2 kusum var 2 sındede sıkıntı yasamadım cok sukur hatta bu kulucka daha verımlı suanlık dınlendırme mevzusu cok yumurta yapan ard arda 2 3 kuluckaya yatıp cok yavru buyuten kuslarda yapılması gerekır bence tabı yıne sıze kalmıs bırsey

Dişi en az üç ay dinlensin. Hayvanı hemen tekrar çiftleştirip günaha girme. Elinde başka bir dişi varsa erkeği onunla çiftleştir.

Hepinize cok tesekkür ederim kuş severler :)
ricaederim ben kendım sıkıntı yasamadım bu yuzden onerdım ama sız dıer arkadaslarıda dınleyıp dınlendırebılırsınız ama ben gerek duymadım 3 yumurta cok degıl sonucda yavruda bakmamıs sıkıntı olcagını sanmıyorum

Geri