Yumurtalama ve kulucka süreci

DalinBaykus

Meraklı Üye
Merhabalar @alpdna nin bu surecle ilgili yazilarini okudum , onlarla temel bilincimizi aldik devam ediyoruz :) bugun ilk yumurtayi gordum , kafeste yumurta mamasi kalamar kemigi farkli mineral bloklari var AMA erkek kus surekli salatalik, marul ve yeni aldigim kuslar icin olan bi otu istiyor ve yiyor , 10 gunluk hamilelik surecinde yumurta mamasindan ikisinin de hic yedigini gormedim. Bi de erkek kus disinin yanina girip bunaltmasin diye yine arada kafesin kapisini acik birakiyorum , arada cikmasina izin vermeye devam etmelimiyim ? Hamilelikte bazen disiyle birlikte de cikiyorlardi.
Tesekkurler

Merhabalar, öncelikle kuşlarınızin huyunu iyi bilmelisiniz. Normalde kuluçka zamanı çıkartmayın derler ikisinide dişi erkeği sizle ilgilenirken görüp huysuzluk yapabilir yumurtaların yuvadan atabilir dişi kuşta dışarıda uçarken düşer vs kuluçkaya yatamazsa emekler boşa gider. Ben erkeği sürekli çıkarıyorum bı sıkıntı olmuyor hatta günde bir kerede dişi çıkıp bı tur uçup geri giriyor dediğim kuşlarınıza bağlı bu durumlar. Yuvalıgin içine plastik folluk koyarsanız yumurtalar bı araya toplanır dişi için kolay olur temizlik ve hijyen açısından da daha sağlıklı

Ayrıca yuvanın içine ne malzeme koydunuz ip mı kestiniz anlayamadım tam

Oncelikle donusunuz icin cok tesekkur ederim. Bu ilk yumurtamiz o yuzden bu konuda huylarini cok bilmiyorum ama erkek uzun sure kafeste kalinca bunaliyor ve yanina giriyor kavga ediyorlat , ikisi de bana aliskin degil o yuzden ilgilenme problemi yasamayiz gibime geliyor. Simdilik diski ve arada yemek disinda cikiyor , ciktiginda erkekten kacmaya calisiyor biraz sonra 1- 2 ucuyorlar ve disi hemen giriyor. Iplik kesmedim internetten yuvalik icin oldugu yaziyordu oyle almistim pakette , ip gbi birseyler. Yuvaligin ortasinda folluk gbi bir cukur var onun uzerine mi plastik bir folluk almaliyim ?

Bir de yumurta mamasi yememeleri sorun olur mu? Kendim de yaptim 4 5 defa , hazir kuru yumurta mamasi da aldim ( onu hala yemligin birine ekliyorum surekli) ama hic yediklerini gormedim.

Erkek çıkabilir ozaman arada sorun olacağını sanmıyorum. Yuva tabanına aldığınız ürünü ilk defa görüyorum ben belki diğer arkadaşlar bilirler ama bana çok sağlıklı gelmedi yavrular olunca o iplere dolaşabilirler. Ben şahsen talaş kullanıyorum. Plastik folluk yazın Google görürsünüz çünkü eğer yavrular olursa temizlemeniz gerekecek arada sizin komple yuvayı söküp temizlemeniz gerekir.

Yumurta maması konusunda şuan yememeleri sorun değil belki ama yavrular çıkınca yemeleri gerekiyor onların iyi beslenmesi için, internette bı çok tarif var araştırın illa ki sevecekleri bı tarif olur. Benimkiler sırf yumurta bile koysam yiyolar mesela

Merhaba.
Öncelikle yuvalık malzemesi doğru değil. Hamster talaşı alıp 1 kaşık atın yuvalık içine. Aslında yuvalık ta doğru seçilmemiş. İçinde folluk olan yuvalıklar kullanın.
Mama şart değil, haftada 1 gün yeterli, belki yavrular çıkınca 2 gün. haşlanmış yumurta ve havuç rendeleyin, tuzsuz etimeği ezip karıştırın. (1 dilim tuzsuz etimek, 1 yumurta, serçe parmağı kadar havuç 6-8 kuşa yeter. Kafeste 4 saatten fazla tutmayın.)
Dişi genelde 3. yumurtadan itibaren yatar. Kafesin kapısı açık kalabilir.

Merhaba.
Öncelikle yuvalık malzemesi doğru değil. Hamster talaşı alıp 1 kaşık atın yuvalık içine. Aslında yuvalık ta doğru seçilmemiş. İçinde folluk olan yuvalıklar kullanın.
Mama şart değil, haftada 1 gün yeterli, belki yavrular çıkınca 2 gün. haşlanmış yumurta ve havuç rendeleyin, tuzsuz etimeği ezip karıştırın. (1 dilim tuzsuz etimek, 1 yumurta, serçe parmağı kadar havuç 6-8 kuşa yeter. Kafeste 4 saatten fazla tutmayın.)
Dişi genelde 3. yumurtadan itibaren yatar. Kafesin kapısı açık kalabilir.
Levent hocam merhabalar, daha önce de konuşmuştuk benim erkek acemiydi artık 3. Kuluckalari ve öğrendi sonunda 😂 4 yumurta yaptı yavrular olunca bazıları her gün yumurta maması veriin diyor 2 gün versek yeterli oluyor mu yani ?

Levent hocam merhabalar, daha önce de konuşmuştuk benim erkek acemiydi artık 3. Kuluckalari ve öğrendi sonunda 😂 4 yumurta yaptı yavrular olunca bazıları her gün yumurta maması veriin diyor 2 gün versek yeterli oluyor mu yani ?
Haftada 2 yeterli en fazla. Ben 1 defa veriyorum.

Oncelikle yardimlariniz icin cok tesekkur ederim, yurtdisinda yasiyoruz ve yuvalik icin baska secenek simdi tekrar baktim bulamadim bizimkinin ici ekteki gorselde ki gibi aslinda.

O ip gibi seyleri bi kac yumurta daha yaptiktan sonra mi alip talas koyayim yoksa hemen 1 yumurta varken de yapabilir miyim ? Bizim disi hamileligi de dahil 10 gundur yuvada yatiyor. Sadece diski ve arada yemek icin cikiyor. Arada 1 2 tur da atiyor hergun.

Yumurta mamasi icin forumda da yazilan cogu tarifi denedim ,sizin yazdiginiz sekilde de malesef yumurtayi yemiyorlar ama disiye havuc rendesi elle yediriyorum arada . simdi de sadece yumurtanin uzerine en sevdikleri ottan koyup aksama kadar birakiyorum.

Yuvani o şekildeyse kullanmaya devam edin ozaman bizim dediğimiz plastik folluk şeklini görsel olarak ekledim onun temizliği.cok daha kolay. Sizin kuşunuzun şuan kaç yumurtası var ve ilk yumurtayi nezaman yaptı ?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2021-07-13-16-12-05-375_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2021-07-13-16-12-05-375_com.android.chrome.jpg
    487.8 KB · Görüntüleme: 1
Yuvani o şekildeyse kullanmaya devam edin ozaman bizim dediğimiz plastik folluk şeklini görsel olarak ekledim onun temizliği.cok daha kolay. Sizin kuşunuzun şuan kaç yumurtası var ve ilk yumurtayi nezaman yaptı

Yuvani o şekildeyse kullanmaya devam edin ozaman bizim dediğimiz plastik folluk şeklini görsel olarak ekledim onun temizliği.cok daha kolay. Sizin kuşunuzun şuan kaç yumurtası var ve ilk yumurtayi nezaman yaptı ?
Aa tesekkur ederim malesef oyle birsey goremedim plastik yazinca buzdolabi icin kullanilan yumurtaliklar cikiyor 😬
Ilk yumurtayi 11inde saat 12-14 arasi yapti. Bugun yarin 2. Yi bekliyoruz. Talaslari yumurtlama bitince mi koyiyim simdi disari cikiyor ama kafese yaklasinca hmn geri giriyor. Anne olmadan once de biraz agresif ve huysuzdu biraz 😁

Biz burada onlarin yumurta yememesi icin dertlenirken , erkek kus uzerine sevdgi ottan koydugum sade haslanmis yumurtanin beyazini epey yemis :) hemen disiyi beslemeye gitti simdi de 😁

O içindeki malzemeyi tamamen alın bir avuç kadar talaş koyun zaten kendisi düzenler dışarı atar belki kısmını

Geri