Arkadaşlar merhaba kuşumu eşe attım ve yumurta gelecekti poposu baya şişti yuvada yatan kuş bi anda kalktı tünekte duruyo öyle yorgun şekilde sanırım yumurta sıkışması var YouTubeden fln izledim ama yapabieceğimi pek sanmıyorum yardım edin lütfen.
Fotoğrafını yüklemelisiniz kuşun. Kafes tabanında vs. duruyor mu, yürümekte, uçmakta zorlanıyor mu? Hareketli mi ?Arkadaşlar merhaba kuşumu eşe attım ve yumurta gelecekti poposu baya şişti yuvada yatan kuş bi anda kalktı tünekte duruyo öyle yorgun şekilde sanırım yumurta sıkışması var YouTubeden fln izledim ama yapabieceğimi pek sanmıyorum yardım edin lütfen.
Hocam ben bu kuşu aldım alalı sıvı dışkılama sorunu var vitamin olarak röhnfried gerwit-w probiyotik olarak röhnfried entrobac kullanıyorum. Probiyotiğe başlayalı 1 ay kadar oldu yavaş yavaş düzeliyordu dışkısı.Dışkılarında bir problem var mı büyük olması dışında ?
Kullandıkça düzelecektir. Kuşunuzda yumurta sıkışması var mı yok mu anlayamadım ama kuşlar bazen vitaminleri eksik olduğunda yumurtaları 2 günde bir değil de 3-4 günde bir doğurmaya başlayabiliyorlar. Eğer geç kaldıysa endişelenmeyin. Ama çok uzun süre yumurtlamazsa bir veteriner yardımı şart. Kuşunuzun karnında aşırı bir şişlik göremedim. Yuvalığa çok fazla bakmasanız iyi olurdu. Bazı kuşlar aşırı kıskanç olabiliyorlar böyle durumlarda. Yuvaya tekrar ısınmasını bekleyin.Hocam ben bu kuşu aldım alalı sıvı dışkılama sorunu var vitamin olarak röhnfried gerwit-w probiyotik olarak röhnfried entrobac kullanıyorum. Probiyotiğe başlayalı 1 ay kadar oldu yavaş yavaş düzeliyordu dışkısı.
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun gelişme olursa bilgilendirme yapacağım.Kullandıkça düzelecektir. Kuşunuzda yumurta sıkışması var mı yok mu anlayamadım ama kuşlar bazen vitaminleri eksik olduğunda yumurtaları 2 günde bir değil de 3-4 günde bir doğurmaya başlayabiliyorlar. Eğer geç kaldıysa endişelenmeyin. Ama çok uzun süre yumurtlamazsa bir veteriner yardımı şart. Kuşunuzun karnında aşırı bir şişlik göremedim. Yuvalığa çok fazla bakmasanız iyi olurdu. Bazı kuşlar aşırı kıskanç olabiliyorlar böyle durumlarda. Yuvaya tekrar ısınmasını bekleyin.
Cok sağolun hocam teşekkür ederimYumurtası sıkışan kuş tünekte o kadar rahat duramaz. Endişe etmeyin ilk yumurtası değilse bir şekilde yumurtlar.
Anüs kısmına zeytinyağı sürebilirsiniz.