Az önce inip yem yiyip suda içtiArkadaşlar merhaba, yumurta 17 18 saat kadar gecikti net belli yumurta olduğu, Tunekte falan durabiliyor nezaman müdahale etmek gerekir. Yani 2. Yumurtanin dün akşam 22.30 gibi gelmesi gerekiyordu.
Kalamar kemiği var kafeste herzaman. Dişi ele çok alışık değil ıssırıyor yakalamak istemiyorum. Kaç saat geçerse sıkıntı olur acaba ?Kafeste kalamar kemiği bulunsun, kuşun anüs kısmına kulak çubuğu yardımı ile hafif masaj yaparak çok az miktarda zeytinyağı sürebilirsiniz.
Var kalamar kemiği alçı gaga taşı çok fazla olmasa da her gün tüketiyor ikisinden de ilk kuluckada sorunsuz 5 yumurta yaptı biri 2 saat geçilmişti sadece. Şimdi neredeyse 24 saat gecikti 3. Yumurta ama kuşun hareketleri normalKalamar kemiği yoksa yumurta kabuğu fırınlamasi yapabilirsin kalsiyum oranı cok var kabukta da
Tam bir gün gecikmeyle geldi yumurta, 3 gün arası olabiliyormus demek ki 2 yumurtanınSaat ile değil kuşun durumuna göre yol izlersiniz yumurta sıkıştı ise kuş rahatsızlık hisseder anüs kısmındaki tüyleri yolmaya sürekli orayı kaşımaya başlar, kafes tabanına inip ıkınma, uzanıp kanat açma, dışkı yapma isteği gelir lakin yapamayabilir özetle kuşta anormal durumlar görülmeye başlar zaten.
Olur öyle normaldirTam bir gün gecikmeyle geldi yumurta, 3 gün arası olabiliyormus demek ki 2 yumurtanın
Hocam size son bişey daha sorucam, benim 3 yaşında erkek kuşuma almıştım ben eş direk anlaştılar daha ilk ay 5 yumurta hepsi boş çünkü erkek üstüne çıkıyor ama ne yapacağımı bilemiyor kanadını açmıyor açıkçası, sonra yuvayı aldım 1 hafta sonra geri taktım dişi hemen yine yumurtlamaya başladı şuan yani ama erkek hala beceremiyor sizce bundan sonra yuvayı ne kadar alayım kuşları ayıralım mi ve sizce böyle bı erkeğin çiftleşmeyi öğrenme ihtimali varmı şimdiden teşekkür ederimOlur öyle normaldir
Zamanla öğrenir diye düşünüyorum çiftleşmeye devam etsinler elbet öğrenirler birgünHocam size son bişey daha sorucam, benim 3 yaşında erkek kuşuma almıştım ben eş direk anlaştılar daha ilk ay 5 yumurta hepsi boş çünkü erkek üstüne çıkıyor ama ne yapacağımı bilemiyor kanadını açmıyor açıkçası, sonra yuvayı aldım 1 hafta sonra geri taktım dişi hemen yine yumurtlamaya başladı şuan yani ama erkek hala beceremiyor sizce bundan sonra yuvayı ne kadar alayım kuşları ayıralım mi ve sizce böyle bı erkeğin çiftleşmeyi öğrenme ihtimali varmı şimdiden teşekkür ederim
2 ayda 2. Kez yumurta yaptı. Bundan sonra alayım mı yuvalıgi yada kuşları ayirayim mı ?Zamanla öğrenir diye düşünüyorum çiftleşmeye devam etsinler elbet öğrenirler birgün
Beraber kalsınlar yuvalıkta kalsın2 ayda 2. Kez yumurta yaptı. Bundan sonra alayım mı yuvalıgi yada kuşları ayirayim mı ?
https://streamable.com/25el6e hocam durum böyle aslında daha uzun video daha fazla denediler ama siteye bukadar sığıyor yorumunuz nedir başka erkek almayı bile düşünüyorum artık 2 kukuckadir böyle dişi boşuna yumurta yapıyor üzülüyorum @ADRIANBeraber kalsınlar yuvalıkta kalsın