byzbyz
Yeni Üye
Merhaba. Bir erkek kuşumuz vardı hali hazırda baktığımız ortalama 4 yaşında. Geçen yıl evden kaçan kargaların kovaladığı bir dişi muhabbet kuşunu kurtardık. Kaçmak için tırnakları kırılmış iki kanat arasında gaga yarası vardı. Aldık iyileştirdik tedavisini yaptık. Üstünden 1 yıl geçti. Bu yazın başlarında erkek kuşum ile sürekli birbirinin ağzına yem kusmalar, kurlar görünce bi yuvalık takalım dedik. 9 yumurtası oldu. Tabi bu süreçte hepsi boş çıktı. Buradan gördüğüm kadarıyla yuvalığı kaldırıp 2 ay rehabilite süreci tanıdım bu sürede Gerwit vitamin kullandık. Haftada 2 kere yumurta k.pancar yumurtası yapıp besledim. 2 ay sonunda tekrar yuvalığı taktım 6 yumurtası oldu ve az önce kontrol amaçlı baktığımda yine 6 sı da boş çıktı. Gördüğüm kadarıyla
1: erkek ve dişinin hiç çiftleştiğini görmedim
2: bir kere erkek yumurta olduğu zamanda üste çıkmaya çalıştığı esnada tünekten düştüler ahşap ve sağlam tünek kullanıyorum
3: dişide astım var gibi
4:yuvalığı takar takmaz 2 ay sonra bile dişi tüm zamanını yuvalıkta geçiriyor sadece tuvaletini yapıyor erkek ayağını atmaya kalktığında dişi yuvalığa kaçıyor
5: tüm besleme süreçlerini erkek üstleniyor kısmen yuvalığa girip dişiyle birlikte oradada kalıyor
6: dişinin tırnaklarından bazıları var bazıları kırık, kırık olanlar 1 yıldır hiç uzamadı
Dikkat ettiğim şeyler bunlar anne ve baba kuşlarım çok anaçlar. Yavrularının olmayışına çok üzülüyorum. Şimdi 6 yumurtanın boş çıkması üzerine yumurtaları aldım içinden yuvalığı da almalıyım ? Başka yapmam gereken bir şey varmı ? Yumurtaların boş çıkmalarının nedeni ne olabilir
1: erkek ve dişinin hiç çiftleştiğini görmedim
2: bir kere erkek yumurta olduğu zamanda üste çıkmaya çalıştığı esnada tünekten düştüler ahşap ve sağlam tünek kullanıyorum
3: dişide astım var gibi
4:yuvalığı takar takmaz 2 ay sonra bile dişi tüm zamanını yuvalıkta geçiriyor sadece tuvaletini yapıyor erkek ayağını atmaya kalktığında dişi yuvalığa kaçıyor
5: tüm besleme süreçlerini erkek üstleniyor kısmen yuvalığa girip dişiyle birlikte oradada kalıyor
6: dişinin tırnaklarından bazıları var bazıları kırık, kırık olanlar 1 yıldır hiç uzamadı
Dikkat ettiğim şeyler bunlar anne ve baba kuşlarım çok anaçlar. Yavrularının olmayışına çok üzülüyorum. Şimdi 6 yumurtanın boş çıkması üzerine yumurtaları aldım içinden yuvalığı da almalıyım ? Başka yapmam gereken bir şey varmı ? Yumurtaların boş çıkmalarının nedeni ne olabilir