Yumurta çatladı ama yavru hala çıkmadı

cemseda2012

Yeni Üye
Bugün akşam üzeri 17:00 de yumurtaları kontrol ederken birinin delindigini gördüm. Kontrol etmek için aldım yumurtanin içinden cikleme sesi geliyordu ve yavrunun hareketlerini hissettim. Çıkarken videosunu çekmek istediğim için yumurtayı hemen koymadım annesinin yanına. 7 saat oldu hâlâ içinden ses geliyor ve hareket var. + Şeklinde de yumurtayı delmiş durumda ne zaman çıkar merak ediyorum. Bu arada anne kuş bana alışkın yumurta ve diğer yavruları eline aldio bıraktığım zaman yavrulara bakmama gibi durumu yok. Şimdi yine aldım elimde aynı ses ve hareket devam ediyor

Kuluçkanın kaçıncı günü?

4 Aralık 1. Yavru
6 Aralık 2. Yavru
8 Aralık 3. Yavru
10 Aralık 4. Yavru
Bu bahsettiğim 5. Yavru ve tam gününde aslında 12 Aralık

Yavru sorunsuz bir şekilde yumurtadan çıktı çok şükür fakat son yani 6.yumurta da 14 Aralık ta çıktı daha doğrusu ben çıkmasına destek olmak zorunda kaldım. Annesi yavruyu ısıtıyor fakat beslemiyor. 2 gündür elle besliyorum ama o kadar küçük ki her yeri mama oluyor. Kursağı da şişiyor fakat yeterli besleniyor mu bilemedim. Annesi inatla onu beslemiyor ne yapmam gerekir

Yavru sorunsuz bir şekilde yumurtadan çıktı çok şükür fakat son yani 6.yumurta da 14 Aralık ta çıktı daha doğrusu ben çıkmasına destek olmak zorunda kaldım. Annesi yavruyu ısıtıyor fakat beslemiyor. 2 gündür elle besliyorum ama o kadar küçük ki her yeri mama oluyor. Kursağı da şişiyor fakat yeterli besleniyor mu bilemedim. Annesi inatla onu beslemiyor ne yapmam gerekir
Siz beslemesine fırsat bırakmadan besliyorsunuz galiba. 2-3 saat beslemeyip gözleyin bakalım bealeyecek mi. Bazen hasta yavruyu beslemeyebiliyorlar hastalığı yoktur umarım.

Yumurtadan çıktıktan sonraki gün kursak kontrolü yaptık boştu. Sonrasında gözlemledik diğer 5 yavruyu besliyor bunu beslemiyor. Normalde yavrulara yaklaşınca korumaya geçer gagalar falan ama en son yavruyu aldığımda hiç tepki vermiyor. Yavru sürekli cikliyor biz besleyince susuyor. Özellikle bekliyorum annesi beslesin diye ama hiç umru değil.

Günde kaç kez besliyorsunuz yavruyu ? Birde mamaya probiyotik katıyor musunuz her mamasına 1 toplu iğne başı kursağına girecek şekilde probiyotik katın. Mamayı az hazırlayın ki dozu rahat ayarlayabilesiniz. Birkaç gün beslerseniz anne de bealemeye başlar büyük ihtimalle.

Geri