Yolculuk

sevvalilal

Yeni Üye
Merhabalar 9 aylık muhabbet kuşum var Denizli'de yaşıyorum ben oradan çıkıp karadeniz tarafına gideceğim 1 hafta gezeceğim ailemle kuşuma çanta aldım taşınan çantalardan onunla yolculuk yapabilir mi rahatlıkla dinlenerek gezerek gideceğiz onuda götürmek istiyorum rahat eder mi yardımcı olur musunuz rica etsem

Havalar sıcak olduğundan kapalı dar yerlerde fazla kalmaması uygun olur.
Taşıma çantasını kısa süreli mesafelerde kullanmayı öneririm şahsen.

Çoğu yere sordum herkes bir sorun çıkarmaz dedi ama siz böyle diyince şuan bi şüphelendim

İki kuş ile bu yaz toplamda 2500km yapmis biri olarak soylemek isterim ki kuşlar seyahat sonrası en az 1 hafta dinlenmeli. Aktif bir şekilde seyahat ederseniz, yani günübirlik seyahatler olacaksa hiç yaninizda götürmeyin. Çünkü kendi kafesinde olmalarına rağmen yol boyu zaten yem yemekten imtina ediyorlar. Bir de yeni geldikleri mekâna alışmaları bir müddet sürüyor... siz en iyisi güvenilir bir petshop'a emanet edin. Diğer türlü kuşunuz hem sıcaktan hem de nemden bunalacak hatta daha üzücü sonuclar da olacaktır. Taşıma cantaları pek havadar değil. Taşıma kafesleri ideal oluyor ama onun da içinde günlerce kalması ağır esaret olur.

Kafesin yada çantanın içinde günlerce kalmayacakki, ben yatmaya gideceğimiz yerlerde onu çıkaracağım zaten.

Riskli bir seyahat olur. Dediğim gibi ben olsam bu riski göze almazdım. 1 hafta kuş beslemeyi bilen birine emanet edip rahat rahat gezmek daha iyi olur sanki.

İki kuş ile bu yaz toplamda 2500km yapmis biri olarak soylemek isterim ki kuşlar seyahat sonrası en az 1 hafta dinlenmeli. Aktif bir şekilde seyahat ederseniz, yani günübirlik seyahatler olacaksa hiç yaninizda götürmeyin. Çünkü kendi kafesinde olmalarına rağmen yol boyu zaten yem yemekten imtina ediyorlar. Bir de yeni geldikleri mekâna alışmaları bir müddet sürüyor... siz en iyisi güvenilir bir petshop'a emanet edin. Buradaki oyun gibi: eğer dinlenmez ve iyileşmezse, yolculuğuna etkili bir şekilde devam edemeyecektir. Diğer türlü kuşunuz hem sıcaktan hem de nemden bunalacak hatta daha üzücü sonuclar da olacaktır. Taşıma cantaları pek havadar değil. Taşıma kafesleri ideal oluyor ama onun da içinde günlerce kalması ağır esaret olur.
Kesinlikle katılıyorum!!! Belimi yanıma aldığımda o da çok gergindi ve uzun süre yeni bir yere alışamadı, sonra alıştı ve geri dönme zamanı geldi( Şimdi onu evde bırakmaya çalışıyorum ve ailem ona bakmaya geliyor.

Kuş evde 3-4 gün kalabilir. Çift suluk bol yemle halledilir. Daha uzunsa birine emanet etmek daha mantıklı

Kuşlar çok çabuk strese girebilen canlılar o nedenle ben tavsiye etmem

Geri