Yetişkin mi değil mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Byzclk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Byzclk

Yeni Üye
Merhaba! Yetişkin dişi kuşumun yanına yeni bir erkek aldım. Satıcı yetişkin diye verdi ama tam emin de değilim. Çünkü bildiğim kadarıyla yetişkin olanların gözlerinin kenarları beyaz oluyor ama bizimkinin gözlerinin tamamı siyah. Genelde yavrularınki öyle oluyor. Türünden falan kaynaklanıyor olabilir mi acaba? Gerçekten yetişkin mi? Bir bakabilir misiniz?

Ekli dosyalar

• 20180828_170636.jpg
    20180828_170636.jpg
    684 KB · Görüntüleme: 62
Hayır. Cere etrafında beyazlık var ise dişi. Pembe, mor da dişi değil erkek oluyor.(genele yayılmış bu renkler varsa)
Ek olarak cere pembe mor veya mavi oldugu halde beyazlik hafif varsa bu sık olmaz yine erkek oluyor. Sizin kusunuzun ceresi soluk mavi. Erkek olmasi icin parlak olmali

Dişi mi? Ama ceresi mavi beyaz. Dişlerinki pembe kahverengi ve türevleri olmuyor muydu?

Burun delikleri çevresi beyaz ise dişi diyebiliriz. Kahverengi kızışma döneminde görülüyor. Burun deliği çevresi pembe, mor veya mavi ise erkek; beyaz ise dişi.

Bu kuş dişi. Ayrıca yetişkin durmuyor Fotoğraf kaynaklı yanılma olabilir ama benim gördüğüm yavru bir dişi. Eğer yetişkin erkek istiyorsanız ceresi lacivert olan bir kuş bakın.

Bazı bilgisiz satıcılar bunu kimlik zannediyor sanırım. Mavi erkek, pembe dişi diyenleri çok gördük. Fotoğraftaki kuş sanırım 4 ay civarı bir dişi.
Cerede beyaz renk ağırlıklı, tamamı beyaz veya kahverengi ile mat bir renkte ise dişi, çoğu aynı ve patlak renk ise erkektir.

Merhaba! Yetişkin dişi kuşumun yanına yeni bir erkek aldım. Satıcı yetişkin diye verdi ama tam emin de değilim. Çünkü bildiğim kadarıyla yetişkin olanların gözlerinin kenarları beyaz oluyor ama bizimkinin gözlerinin tamamı siyah. Genelde yavrularınki öyle oluyor. Türünden falan kaynaklanıyor olabilir mi acaba? Gerçekten yetişkin mi? Bir bakabilir misiniz?
İlk tüyünü atlatmış 3 veya 4 aylık dişi yavru petshopculara güven olmaz

Bu kuş dişi. Ayrıca yetişkin durmuyor Fotoğraf kaynaklı yanılma olabilir ama benim gördüğüm yavru bir dişi. Eğer yetişkin erkek istiyorsanız ceresi lacivert olan bir kuş bakın.
Bana da yavru gibi gelmişti. Gözlerinin etrafında beyaz çizgi bile yok burda daha belli hatta

Ekli dosyalar

• 20180828_203844.jpg
    20180828_203844.jpg
    963.7 KB · Görüntüleme: 43
Geri