Kuşunuz söylenenden biraz büyük Rainbow a benzese de değil. Irkın rengin de bir önemi de yok zaten kuşu siz sevdiyseniz içiniz ısındıysa en güzel kuş odur aranızda bir bağ oluştu ise ne güzel. Kuşu bu süreçte kesinlikle avuçlamayın o sekilde tutulmaktan hiç hoşlanmazlar. Kuş bir yere düşmedikce avuçlamayın lütfen.
Kafesten cıkardığınız da kuş mutlu olacaktır ama sizden uzaklaşması da kolay olacaktır. Uzaklaşmak derken kaçmak için fırsat bulacaktır. Bence bu dönem de siz günde 1 kere çıkarın alışınca hep çıkarırsınız.
Kafesin içinde yanaklarını, göğsünü sevin kanatlarına dokunulduğunda rahatsız olurlar.
Kafesin içinde elinize gelmesi için yavaş hareketler de bulunun.
Bir miktar yem koyun ve avucunuzda yedirin günde 2 3 kere avucunuzda yem verin. Güven pamuk ipliğine bağlıdır yapacağınız tek hata sil baştan demektir bu süreçte küçük bir çocuğa yaklaşır gibi yaklaşmanız şart. Muhabbet Kuşları insanların duygusunu hemen hissediyor bu sebeble bağırmaktan kaçının alçak ses tonu ile konuşun. Bir bebek nasıl sevilirse o şekilde kuşunuzu sevin.
Marul yedirin elinizde marulu çok severler ama aşırı yedirmeyin hemen ishal olur. Güvenilir bir yerden kaliteli dal darı alıp elinizde yedirebilirsiniz. Ben kuş bana alışsın diye Suluğunu bile yanına götürüp öyle içiriyordum.
Kafesi temizlerken dahi kuşu korkutacak hareketlerde bulunmaktan kaçının. Size iyice alışmadan kafese oyuncak koymayın. Kafesin yerini sık sık değiştirmekten kaçının. Kuşunuzun uyku düzeni de enerjik olması açısından önemlidir bu yüzden gece geç saatlere kadar TV çalışan bir odada uyumaları cok zordur. Saat 9 dan sonra kuşu kafesine koyup elinizi kafese götürmeyin uyku moduna geçsin. Uyku moduna geçtiğinde tek ayağını içine çekebilir, kafasını arkaya gömebilir bunlar uykusu geldiği anlamına gelir.