yeni muhabbet kuşu

melike388

Yeni Üye
iyi akşamlar.
bugün muhabbet kuşuma arkadaş olarak dişi kuş aldım 1 yaş civarı.
ayrı kafese koydum alışsın diye, saatlerce yem yediğini ya da su içtiğini görmedim.
galiba şimdi biraz dal darı yemiş.
arada bir ağzını açıp kapatıyor, solunum sıkıntısı varmış gibi sanki. ama devamlı yapmıyor, arada bir. kuyruğu da hafif atıyor sanki.
ortam değiştiklerinde, stresten de ağız açıp kapatma hareketleri oluyormuş sanırım, biraz gözlemlemeli miyim? kuşumla anlaşıp anlaşmayacağını da bilmiyorum henüz.
bir de dişi kuşlar hakkında bilgim yok pek, ne kadar sürede bir yumurtluyorlar veya kafeslerine yuvalık takmasam sorun olur mu? üretim gibi bir derdim yok, daha ziyade kuşum yalnız olmasın diye düşünerek almak istedim.

İlk gelmelerinde stres, ürkeklik, ishal gibi durumlar normaldir. Yatın veya öbürgün sıkıntı olursa yazın. Şuan sıkıntı yok gibi.

Görsel paylaşın. Foto için hızlıresim com, video için streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz. Kuşu ve dışkılarını görelim.

Kuşta anormal bir durum görmedim ama dışkıların bazısı iyi değil. Probiyotik kullanın haftada 3-4 kez. Yemeklerini de tabana aşağıya koymayın, dışkı yapılan yerlere temas etmemelidir.

Haftada 1 kez multivitamin,
Haftada 3-4 kez probiyotik,
Haftada 2 kez B vitamini takviyesi,
Haftada 2 kez aminoasit takviyesi verin düzenli olarak.

Kuşu birkaç hafta gözlemleyin. Hastalık belirtisi görürseniz öğürme kusma halsizlik vs,buraya yazın.
Yeni geldiği için alışma sürecinde 👍🏻 Eğitim verin ona.

Kuşta anormal bir durum görmedim ama dışkıların bazısı iyi değil. Probiyotik kullanın haftada 3-4 kez. Yemeklerini de tabana aşağıya koymayın, dışkı yapılan yerlere temas etmemelidir.

Haftada 1 kez multivitamin,
Haftada 3-4 kez probiyotik,
Haftada 2 kez B vitamini takviyesi,
Haftada 2 kez aminoasit takviyesi verin düzenli olarak.

Kuşu birkaç hafta gözlemleyin. Hastalık belirtisi görürseniz öğürme kusma halsizlik vs,buraya yazın.
Yeni geldiği için alışma sürecinde 👍🏻 Eğitim verin ona.
bu kafes geçici ve küçük, 2-3 gün bunda tutup kuşumla aynı kafese koymaya başlarım, bu kafeslere uygun yemlik olmadığı için şimdilik tabana koydum, dışkısı da yeni geldiği için tedirginliğinden böyle olabilir diye düşündüm, bazılarını normal yapıyor.
teşekkürler.

bu kafes geçici ve küçük, 2-3 gün bunda tutup kuşumla aynı kafese koymaya başlarım, bu kafeslere uygun yemlik olmadığı için şimdilik tabana koydum, dışkısı da yeni geldiği için tedirginliğinden böyle olabilir diye düşündüm, bazılarını normal yapıyor.
teşekkürler.

Dişi kuşu 10 gün kadar erkekten ayırın farklı kafeste dursun,gözlem yapın hastalığı var mı yok mu diye. Sonra birleştirirsiniz.

Dişi kuşu 10 gün kadar erkekten ayırın farklı kafeste dursun,gözlem yapın hastalığı var mı yok mu diye. Sonra birleştirirsiniz.
teşekkürleer.
dün sabah gelmişti eve ve dünden beri kendisinin hiç yem yediğini ya da su içtiğini görmedim hâlâ.
ben dal darıyı ağzına kadar getirirsem yiyor ama kendisi gidip yemiyor. diğer kuşumu yavruyken almıştım ama onda hiç böyle şeyler olduğunu hatırlamıyorum.
gagası da fazla uzun gibi, kalamar kemiği ve gaga taşı mı kullanmalıyım bunun için sadece?

teşekkürleer.
dün sabah gelmişti eve ve dünden beri kendisinin hiç yem yediğini ya da su içtiğini görmedim hâlâ.
ben dal darıyı ağzına kadar getirirsem yiyor ama kendisi gidip yemiyor. diğer kuşumu yavruyken almıştım ama onda hiç böyle şeyler olduğunu hatırlamıyorum.
gagası da fazla uzun gibi, kalamar kemiği ve gaga taşı mı kullanmalıyım bunun için sadece?

Aşırı uzun ise bilen birileri tarafından steril bir aletle kesilmesi gerekir. Ayrıca gaga uzunluğu karaciğer sorununa da işaret edebilir. Foto veya video paylaşır mısınız yakından gagaya bakalım.

veteriner hekime götürürüm yakın zamanda.
peki yem yememesi ve su içmemesi bu kadar zaman sonra normal mi hâlâ? acıkınca içgüdüsel olarak yemliğe gider diye düşünüyorum ama hiç uğramıyor, öylece oturuyor tünekte. genel durumu hasta gibi değil ama dışkısı hâlâ sıvı şekilde, fazla da dışkılamadığı için gözlemleyemiyorum doğru düzgün.

Geri